Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Manchester United: Μπορεί να ορθοποδήσει ; ; ;

Αραιά και πού θα γράφουμε κάποια ανάρτηση στην οποία θα αναφέρουμε την άποψή μας πάνω σε κάποιο θέμα του ευρωπαϊκού-παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Θα αναλύουμε την άποψή μας με επιχειρήματα και θα καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα.

Για σήμερα θα ασχοληθούμε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την πιο πετυχημένη Αγγλική ομάδα τα τελευταία 20 χρόνια, που τη φετινή σεζόν, με νέο προπονητή μετά από πολλά χρόνια, παρουσιάζεται προβληματική.






Καλοκαίρι

Η Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι άλλαξε προπονητή. Και δεν ήταν μία οποιαδήποτε αλλαγή. Καθώς αποχώρησε ένας προπονητής που ήταν στον πάγκο της για 26 συναπτά έτη, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, και ήρθε ένας άπειρος σε κορυφαίο επίπεδο, ο Μόγιες, που μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει κάτι καλό. Μοναδική μεταγραφή ήταν ο Φελαϊνί, ο περσινός MVP της Έβερτον (μαζί με τον Μπέινς).

Πρωτάθλημα

Η Γιουνάιτεντ παρουσιάζεται εξαιρετικά προβληματική στο πρωτάθλημα φέτος, και έχει στηριχθεί σε 2 καλά σερί (το ένα τέλη Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη και το άλλο μέσα στο Δεκέμβρη) ώστε να κρατηθεί στο κυνήγι της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό το ότι έχει χάσει στην έδρα της από Γουέστ Μπρομ, Έβερτον, Νιούκαστλ (διαδοχικές αυτές ο 2 ήττες), Τότεναμ και δυσκολεύεται πολύ να πάρει έστω πόντο!

Κύπελλα

Στο κύπελλο αποκλείστηκε από το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας με τη Σουόνσι με 1-2.. Στο λιγκ καπ έφτασε ως τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε δικαιότατα από την τελευταία Σάντερλαντ, ενώ προηγουμένως είχε αποκλείσει Λίβερπουλ, Νόριτς και Στόουκ.

Τσάμπιονς Λιγκ

Εκεί τουλάχιστον η Γιουνάιτεντ δεν εκνεύρισε τους οπαδούς της. Πέρασε αήττητη με 14 βαθμούς (4-2-0) ως 1η από τον όμιλο με αντιπάλους Λεβερκούζεν, Σαχτάρ και Σοσιεδάδ, νικώντας μάλιστα τη 2η Λεβερκούζεν με 4-2 και 0-5 εντός και εκτός αντίστοιχα.

Αγωνιστικά

Η Γιουνάιτεντ με την προσθήκη του Μάτα πριν λίγες εβδομάδες ανέβασε αυτόματα την ποιότητά της μεσοεπιθετικά. Με την 3άδα Μάτα-Ρούνεϊ-Γιανουζάι (που είναι πολλές φορές ο κορυφαίος της ομάδας, στα 19 του) πίσω από τον Φαν Πέρσι αναμένονται σπουδαία πράγματα στην επίθεση.

Στο κέντρο χάνει πολύ σε ταχύτητα. Οι Κλέβερλι, Φελαϊνί, Κάρικ, Τζόουνς (είναι στόπερ όχι χαφ) που κυρίως αναλαμβάνουν εκεί είναι υπερβολικά αργοί και πλην του τεμπέλη Κλέβερλι και του Φελαϊνί όταν θέλει δεν ξέρουν και πολλή μπάλα. Το πρόβλημα λύνεται με την απόκτηση ενός τρεχαλατζή 6αριού και με την ανανέωση της εμπιστοσύνης στον Φελαϊνί.

Στην άμυνα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα σημάδια γήρανσης στο άλλοτε κορυφαίο δίδυμο, Βίντιτς και Φέρντιναντ είναι εμφανέστατα, οι Σμόλινγκ και Έβανς δεν κάνουν για Γιουνάιτεντ και ο Τζόουνς είναι ο μόνος αξιόπιστος στόπερ που όμως χρησιμοποιείται στα χαφ.

Στα πλάγια μία από τα ίδια. Ο Ράφαελ που είναι ο μοναδικός δεξιός μπακ της Μαν Γιουν τραυματίζεται συνέχεια, με συνέπεια να παίζει εκεί ο λίγος Σμόλινγκ, ενώ στα αριστερά ο Εβρά θέλει να φύγει και φροντίζει να το δείχνει με κάθε τρόπο, καθώς έχει πέσει πάρα πολύ. Τουλάχιστον 2 μεταγραφές, για να μην πω 3, θέλει εκεί η Μαν Γιουν το καλοκαίρι.

Τι φταίει

Πολλοί παράγοντες: η αδυναμία του Μόγιες να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο σύλλογο, η έλλειψη παικτών προσωπικοτήτων στο ρόστερ, η πεσμένη απόδοση κάποιων παικτών, η έλλειψη φρεσκάδας στην άμυνα, η λειτουργία του άξονα, οι τραυματισμοί και η ατυχία είναι αυτοί.

Μέλλον

Η προσθήκη του Μάτα ανέβασε τη ψυχολογία όμως οι αδυναμίες παραμένουν. Για φέτος η Γιουνάιτεντ για να σώσει τη χρονιά θέλει μία πρόκριση στα προημιτελικά (προηγουμένως αντιμετωπίζει τον πολύ καλό στο Τσάμπιονς Λιγκ φέτος Ολυμπιακό) του Τσου Λου και την 4η θέση στο πρωτάθλημα. 

Αν τα καταφέρει αυτά η πρώτη μεταβατική χρονιά του Μόγιες θα θεωρείται κάπως επιτυχημένη και θα υπάρχει καθαρό μυαλό για σωστό σχεδιασμό το καλοκαίρι. Βέβαια το έργο της μόνο εύκολο δεν είναι από εδώ και πέρα.

3 σχόλια:

  1. Η Γιουναιτετν χρειαζεται μια μεγαλη ανανεωση στο ροστερ. Σε αυτο το τομεα εχει μεινει πισω σε σχεση με τους αντιπαλους της. Ηδη η Αρσεναλ και κυριως η Σιτι και η Τσελσι βασιζονται σε πολλους νεους παικτες απο το πανω ραφι.

    Η Γιουναιτεντ ακομα και τα τελευταια χρονια με τον Φεργκιουσον εδειξε προβληματα. το πρωην καλυτερο αμυντικο διδυμο ειναι σκια του εαυτου του , οι πλαγιοι μπακ ειναι τραγικοι (ο Ραφαελ ειναι ανεκδοτο), τα αμυντικα χαφ (εκτος του Φελαινι) ειναι ΜΕΤΡΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ. Μεσοεπιθετικα εχει παικταραδες αλλα με τοσες τρυπες στα μετοπισθεν δεν πας μπροστα...

    Και η νεα φουρνια με κατι Γιανουζαι κλπ ειναι μεν καλη , αλλα δεν μπορει να συγκριθει με τους αντιστιχους αλλων ομαδων.

    Ενας Ματα δεν φερνει την ανοιξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ημητελικα θα ναι καπως επιτυχια..(θα εξαρτηθει απο τον αντιπαλο)..Προημητελικα ειναι σιγουρα με τον Ολυμπιακό...

    Marauder

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα πράγμα θα πω μόνο εγώ...

    ΣΕΡ ΆΛΕΞ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ . . . .

    Τίποτα άλλο...

    Και ο νοών νοήτο . . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή