Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Τι γίνεται στα Κύπελλα των μεγάλων Ευρωπαϊκών χωρών την φετινή σαιζόν

Αραιά και πού θα γράφουμε κάποια ανάρτηση στην οποία θα αναφέρουμε την άποψή μας πάνω σε κάποιο θέμα του ευρωπαϊκού-παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Θα αναλύουμε την άποψή μας με επιχειρήματα και θα καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα.

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε την κατάσταση στα κύπελλα, τα λιγκ καπ (όπου υπάρχουν) και τα σούπερ καπ των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, θα κάνουμε μία σύντομη αναφορά στο καθένα και θα δώσουμε και τις προβλέψεις μας όπου οι διοργανώσεις είναι ακόμα ανοιχτές.




Αγγλία

FA Cup: Μετά το πέρας του Σαββατοκύριακου βρισκόμαστε στα προημιτελικά. Τα ζευγάρια ειναι: Άρσεναλ-Έβερτον, Μπράιτον ή Χαλ (θα γίνει επαναληπτικός λόγω ισοπαλίας)-Σάντερλαντ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Σέφιλντ Γουέντνστεϊ ή Τσάρλτον (το ματς αναβλήθηκε) και αυτό του περισνού τελικού, Μαν Σίτι-Γουίγκαν. 

Εδώ πιστεύω πως ήρθε η ώρα για την Άρσεναλ να κατακτήσει μετά από πάρα πολλά χρόνια κάποιο τρόπαιο και προβλέπω ότι αυτό θα γίνει με το ιστορικό κύπελλο Αγγλίας.

League Cup: Η Μαν Σίτι που απέκλεισε με συνολικό σκορ 9-0 τη Γουέστ Χαμ και η Σάντερλαντ που απέκλεισε στα πέναλτι τη Μαν Γιουν θα αναμετρηθούν στον τελικό στις 2 Μαρτίου. Θεωρώ πως η Σίτι θα πάρει εύκολα το τρόπαιο.

Community shield: Η Μαν Γιουν νίκησε 2-0 τη Γουίγκαν με 2 γκολ του Φαν Πέρσι και κατέκτησε το τρόπαιο.


Ιταλία

Coppa Italia: Η Φιορεντίνα απέκλεισε κατά σειρά Κιέβο, Σιένα και Ουντινέζε, ενώ η Νάπολι Αταλάντα, Λάτσιο και Ρόμα. Η ημερομηνία του τελικού ανάμεσα στις 2 ομάδες θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Πρόβλεψή μου είναι η Νάπολι.

Supercoppa Italiana: Η Γιουβέντους έκανε περίπατο στο παιχνίδι νικώντας με 4-0 την κυπελλούχο Λάτσιο.


Ισπανία

Copa del Rey: El Clasico στον φετινό τελικό λοιπόν, που θα γίνει στις 19 Απριλίου. Η Μπαρτσελόνα απέκλεισε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με συνολικό σκορ 3-1, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης την συμπολίτισσα Ατλέτικο με... 5-0 συνολικά! Αν και είναι νωρίς ακόμα για προβλέψεις σε ένα τόσο σπουδαίο ματς, ελαφρύ προβάδισμα έχει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Supercopa de Espana: Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο αναμετρήθηκαν στους διπλούς αγώνες. 1-1 στο Καλντερόν και 0-0 στο Καμπ Νου, έδωσαν το τρόπαιο στην Μπάρτσα χάρη στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ.


Γερμανία

DFB Pokal: Στις 15-16 Απριλίου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί. Το πρώτο ζευγάρι είναι Μπάγερν-Καϊζερσλάουτερν και το δεύτερο Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ. Το σύνηθες Μπάγερν-Ντόρτμουντ βλέπω για τελικό, με τους διαστημικούς Βαυαρούς να είναι εκ νέου οι νικητές.

DFL Supercup: Η Ντόρτμουντ επικράτησε σε ένα σπουδαίο ματς με 4-2 επί της Μπάγερν.


Γαλλία

Coupe de France: Εδώ είμαστε στα προημιτελικά, με αρκετά μεγάλα ονόματα να απουσιάζουν. Τα ζευγάρια είναι: Κάνες-Γκινγκάμπ, Μουλίν-Ανζέ, Ρεν-Λιλ, Μονακό-Λανς. Οι αγώνες θα γίνουν στις 26 Μαρτίου. Εδώ πιστεύω πως θα το πάρει η Λιλ, που δείχνει εξαιρετικά συμπαγής και οργανωμένη φέτος.

Coupe de la ligue: Ο τελικός, όπως και αυτός του κυπέλλου Ισπανίας, θα γίνει στις 19 Απριλίου. Ανάμεσα στις Παρί και Λυών. Προβλέπω εύκολη επικράτηση των Παριζιάνων.

Trophee des champions: Η Παρί νίκησε 2-1 τη Μπορντό (το νικητήριο γκολ του Άλεξ μπήκε στο 93') και κατέκτησε το σούπερ καπ Γαλλίας.

2 σχόλια:

  1. H Nτορτμουντ θα εχει μεγαλυτερο ενδιαφερον και πιστευω θα το σηκωσει

    ΤΟ coupe de la ligue ειναι κατι σαν λιγκ καπ νικ?

    marauder3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρα ναι ειναι το λιγκ καπ της Γαλλιας.

    Για το FA Cup θα γραψω αργοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή