Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Premier League: Match Preview 17-18/08/2013

Καλησπέρα και καλή ποδοσφαιρική χρονιά να έχουμε και από μένα. Μετά από πολύ καιρό θα δοκιμάσω να μεταφέρω κάποιες ιδέες μου σχετικά με την έναρξη της Premier League. 



Ας περάσουμε κατευθείαν στα παιχνίδια, αφού σε λίγη ώρα αρχίζουν τα παιχνίδια... Δυστυχώς δούλευα χθες βράδυ και δεν προλάβαινα να ανεβάσω τις σκέψεις μου νωρίτερα.


Arsenal - Aston Villa
Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Άρσεναλ. Να έχεις χρήματα να ξοδέψεις (70εκ.) και τελικά να καταλήγεις να παίρνεις έναν ελεύθερο παίκτη! Τουλάχιστον πάλι καλά που ξεφορτώθηκε αρκετά παλτά, (βλ. Ζερβίνιο, Αρσάβιν, Τσαμάκ, Σκιλασί κ.α.). Ο Higuain θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή αλλά...

Μια από τα ίδια λοιπόν για την Άρσεναλ που θα ζοριστεί αρκετά για την 4η θέση. Από την άλλη η Aston Villa κατάφερε να κρατήσει τον Benteke που αν συνεχίσει να σκοράρει με την ίδια συχνότητα όπως πέρυσι, η αξία του θα εκτιναχθεί ακόμη περισσότερο. Μάλιστα υπέγραψε και νέο συμβόλαιο. Δε θα μου κάνει εντύπωση αν οι γκέλες αρχίσουν από νωρίς για τον Αλσατό, και μαζί και οι αποδοκιμασίες. Ο κόσμος σιγοβράζει και είναι σίγουρο ότι δε θα χρειαστεί κάτι ιδιαίτερο για να αρχίσουν οι αντιδράσεις και τα γιούχα στο Emirates.

Ξεκινάμε με Χ στο συγκεκριμένο ματς και μετά πηγαίνουμε προς τον 1. 

Norwich - Everton 
Μια χαρά τα πήγανε τα Καναρίνια πέρυσι και σίγουρα ο Chris Hughton θα προσπαθήσει να επαναλάβει την περυσινή καταπληκτική ομολογουμένως πορεία. Το κατά πόσο αυτό θα είναι εφικτό, θα φανεί στις 4 γραμμές του γηπέδου. Προσωπικά πιστεύω ότι θα κινδυνεύσουν, αφού έχουν μερικούς μεγάλους σε ηλικία παίκτες που είναι όμως και στυλοβάτες (βλ. Bassong), με άλλον έναν χρόνο στην πλάτη. O Grant Holt βάρυνε πολύ στην επίθεση, οπότε η μία μεταγραφή έγινε εκεί, δαπάνησαν πολλά χρήματα για να αποκτήσουν τον Ricky van Wolfswinkel (από Sporting Lisbon με 8.5εκ €).

Από την άλλη η Everton μετά από 11 χρόνια (!) θα έχει άλλον προπονητή στον πάγκο αφού ο David Moyes μετακινήθηκε στην Man. Utd. Εποχή Roberto Martinez λοιπόν και μένει να αφανεί αν θα είναι εξίσου ικανός με τον προκάτοχό του. Το υλικό που παρέλαβε είναι εξαιρετικό για τα δεδομένα και ο στόχος θα είναι ο ίδιος, μια θέση μεταξύ 5-8, η 4η είναι ο πολύ μεγάλος στόχος, αλλά και λίγο ουτοπία, αφού δεν υπάρχει βάθος πάγκου. Πολλά χρήματα ως μπάτζετ δεν είχε αλλά τουλάχιστον έμειναν όλοι οι καλοί (βλ. Βέλγοι, Banes κ.α.). Αμφίρροπο παιχνίδι, δε θα μου κάνει εντύπωση ό,τι και να έρθει...

No bet

Sunderland - Fulham
Η Sunderland μπορεί να έφερε 10 νέους παίκτες αλλά όχι τίποτα ιδιαίτερο. Ο τρελός Paolo Di Canio προφανώς επέλεξε να φέρει παίκτες που να διψούν για διάκριση και θα τον έχουν σαν Θεό στα αποδυτήρια. Βέβαια αυτό μπορεί να έχει και άσχημα - αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά, παίκτες δηλαδή που θα λυγίσουν από την πίεση. Πάντως άκουσα δηλώσεις των ποδοσφαιριστών και όλοι έλεγαν ότι θα είναι μια ομάδα ιδιαίτερα αθλητική και ότι δε θα σταματάει να τρέχει μέχρι το 90'. Ο Ιταλός δήλωσε ότι θα καλύψουν τις όποιες αδυναμίες με αδιάκοπο pressing.

Από την άλλη η Fulham με νέο ιδιοκτήτη πλέον αφού ο Al Fayed επιτέλους αποχώρησε, (δεν παίρνει και το άγαλμα του Michael Jackson για ενθύμιο;), προχώρησε σε αρκετές διορθωτικές κινήσεις, με σημαντικότερες κινήσεις αυτές του Taarabt από QPR, Stekelenburg από Ρόμα και Dar. Bent από Aston Villa. Από τις πλέον ανάλατες ομάδες της Premier πέρυσι, με αναλαμπές, που εξαρτώνταν πολύ από τις ορέξεις του Berbatov. Μια από τα ίδια προβλέπω και φέτος.

Για αυτό καταλήγω θεωρώντας ότι ο ενθουσιασμός των νέων παικτών θα επικρατήσει των συνταξιούχων βολεμένων παικτών της Fulham.

Άσος με ρίσκο...

West Brom - Southampton
Στη μέση της κατάταξης βλέπω να καταλήγουν και οι 2 ομάδες αφού έχουν και καλούς προπονητές και αξιοπρεπές για την κατηγορία υλικό. Η WBA έχασε τον μικρό Drogba που επέστρεψε στην Chelsea, αλλά απέκτησε τον N. Anelka που μόνο παλαίμαχος απέδειξε ότι δεν είναι, (στα φιλικά). Πιστεύω ότι θα τον αντικαταστήσει επάξια.

Πιστεύω πολύ στον Pochettino ειδικά τώρα που έβγαλε ο ίδιος και την προετοιμασία της ομάδας αλλά έκανε και 2 σηματικές μεταγραφές τον Dejan Lavren (από Lyon) και τον Wanyama από Celtic. Ισχνό προβάδισμα στον άσο, αλλά δε θα τον προτιμήσω.

West Ham United - Cardiff
Άσος κολόνα και μακάρι να μη διαψευστώ, αφού προβλέπω ένα καθαρό 2-0. Καλύτερος αντίπαλος για πρεμιέρα δεν μπορούσε να κάτσει στα σφυριά, αφού οι νεοφώτιστοι θα ζοριστούν αρκετά φέτος. Τους λείπουν οι εμπειρίες, ενώ και το υλικό δε θα έλεγα ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο. Μπορεί να τα πήγαν καλά πέρυσι, αλλά διαφορετικά τα δεδομένα. Για επιθετικό έφεραν τον Cornelius από Κοπεγχάγη, που μπορεί να με διαψεύσει, αλλά μάλλον περισσότερο για ξυλοκόπος μου φαίνεται με 1.95+ ύψος...

Η πίεησ που θα έχουν στο Upton Park θα είναι τέτοια που θα τους κάνουν να λυγίσουν. Ο Big Sam θα βρει τρόπο να σπάσει την άμυνα της Cardiff, και είτε ο Caroll ή ο αρχηγός Κ. Νolan πιστεύω ότι θα σκοράρουν.

Άσος και 2-0 τελικό σκορ!

Συμπέρασμα:
Μια δυάδα με ρίσκο:
Sunderland - Fulham, 1
WHU - Cardiff, 1

Καλή τύχη σε όλους!!!

2 σχόλια:

  1. Δεν πρόλαβα καν να στοιχηματίσω χρήματα από την μπάγκα μου. Μια και είναι αρχή απλά 10 μονάδες στην δυάδα... Έτσι για να δούμε πως θα πάει!

    West Ham Utd: 1.85
    Sunderland: 2.10

    με ποσοστά ΟΠΑΠ.

    Στην εταιρεια που παίζω εδώ Αγγλία, τα ίδια παιχνίδια τα βρήκα στις 2.00 μονάδες και στο 2.25...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά οι αποδοκιμασίες ήρθαν πιο νωρίς από ότι το περιμέναμε... Το γήπεδο άδειασε από το 86', ενώ όσοι έμειναν γιούχαραν τον Βεγκέρ... http://www.sportdog.gr/article/185348/gioyxa-kai-theates-na-feygoyn-prin-90 (εντάξει αν και δε φημίζεται το συγκεκριμένο site για την εγκυρότητά του, το πιστεύω πάντως ειδικά για σήμερα)...

    Και η αντίδραση ενός Άγγλου φίλου μου με διαρκείας μετά το τέλος του ματς, έγραψε στο fb:
    "What a load of fuc*** rubbish"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή