Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Bundesliga 2013-2014 Season Preview part 2

Συνεχίζουμε την αναφορά μας στις ομάδες της Bundesliga που θα λάβουν μέρος σ' αυτή την σαιζόν 2013-2014 . . . Χθες, αναφερθήκαμε στις πρώτες έξι ομάδες της βαθμολογίας του περυσινού πρωταθλήματος.

Σήμερα θα αναφερθούμε στις επόμενες έξι ομάδες. Δηλαδή, στις ομάδες που τερμάτισαν πέρυσι από την 7η μέχρι και την 12η θέση . . .

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν . . .


Αμβούργο



Τα πολλά αμυντικά κενά και η έλλειψη αγωνιστικής σταθερότητας στέρησαν από το Αμβούργο ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο την περυσινή σαιζόν. Το καλοκαίρι η ομάδα κινήθηκε σε ρηχά νερά μεταγραφικά. Η κυριότερη απώλεια ήταν του Κορεάτη, Σον. Σημαντική απώλεια. Κατά τ' άλλα οι περισσότεροι παίκτες έμειναν. Ήρθαν ο Ζουά (επιθετικός από την Βασιλεία) και ο Τζουρού (αμυντικός) ως δανεικός από την Άρσεναλ.

Άποψη: Το Αμβούργο λίγο ή πολύ αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα. Διαθέτει παίκτες με σπουδαία ποδοσφαιρικά χαρίσματα (Φαν Ντερ Φάαρτ, Ρούντνεβς) που ανεβάζουν την ομάδα αγωνιστικό επίπεδο. Παρόλα αυτά από την ομάδα λείπει η διάρκεια και η καλή αμυντική λειτουργία. Επιτυχία θα είναι αν τερματίσει έστω στην 6η θέση και πάρει Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Λογικό αν τερματίσει ακόμα και στην μέση.


Μπορούσια ΜένχενΓκλάντμπαχ



Η Μπορούσια Γκλάντμπαχ, διατήρησε μεγάλο μέρος της περυσινής ομάδας. Απέκτησε τον Κρούζε (μεσοεπιθετικός) από την Φράϊμπουργκ. Πολύ καλή προσθήκη. Επίσης, απέκτησε τον Ράφαελ (μεσοεπιθετικός).

Άποψη: Στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κινηθεί η ομάδα.


Αννόβερο



Το Αννόβερο έχασε κάποιους παίκτες (Έγγιμαν, Ράους, Τζουρού, Σέρχιο Πίντο, Αμπντελάουε) παρόλα αυτά οι θέσεις καλύφτηκαν. Ουσιαστικά έγινε ένα ξεσκαρτάρισμα στην ομάδα. Οι βασικές μονάδες σε κέντρο και επίθεση είναι παρών.

Άποψη: Ικανότατη ομάδα με επικίνδυνες μονάδες. Αν αρχίσει να παίζει και άμυνα θα βελτιωθεί παραπάνω. Σε γενικές γραμμές, αναμένεται να είναι πολύ δυνατή ομάδα εντός (όπως πέρυσι). Για να χτυπήσει Ευρωπαϊκές θέσεις πρέπει να υπερβάλλει εαυτό. Αλλιώς θα κινηθεί σε μέτρια επίπεδα και πάλι.


Νυρεμβέργη



Έχασε τον Κλόζε (αμυντικός), αλλά η κυριότερη απώλεια ήταν η φυγή του ηγέτη του κέντρου του Βέλγου Τίμι Σίμονς ο οποίος πήγε στην Κλαμπ Μπριζ. Τεράστια απώλεια. Απέκτησε τον Αυστριακό Πόγκατετς για την άμυνα. Κράτησε την πλειοψηφία των υπόλοιπων παικτών της.

Άποψη: Σε μέτρια επίπεδα θα κινηθεί. Πιθανό να κινδυνέψει κιόλας.


Βόλφσμπουργκ



Εδώ έχουμε ένα παράδειγμα ομάδας που παράγει παιχνίδι, κάνει φάσεις αλλά η κάκιστη αμυντική λειτουργία της τα χαλάει όλα. Πέρυσι ήταν αφερέγγυα. Δεν έβγαζε καλό κλίμα. Πραγματοποίησε ξεσκαρτάρισμα απομακρύνοντας 5-6 παίκτες. Αντίθετα έκανε κάποιες προσθήκες με τις κυριότερες να είναι ο Κλόζε (κεντρικός αμυντικός) από την Νυρεμβέργη και ο Καλίγκιουρι (μέσος, παίζει και ακραίος) από την Φράϊμπουργκ.

Άποψη: Η ομάδα έχει υλικό για να στοχεύσει την Ευρώπη. Το ζητούμενο είναι η βελτίωση στην αμυντική λειτουργία και φυσικά η αποτελεσματικότητα. Χειρότερα από πέρυσι δεν θα τα πάει. Καλύτερα (λίγο ή πολύ) αναμένεται να τα πάει.


Στουτγάρδη



Η περυσινή φιναλίστ του Κυπέλλου. Έκανε πολύ κακή χρονιά στο πρωτάθλημα. Ήταν έκπληξη αυτό με δεδομένο το υλικό της ομάδας. Διατήρησε τις βασικές μονάδες και ταυτόχρονα ενισχύθηκε σημαντικά. Απέκτησε τους: Σβάμπ (δεξί μπακ) από Λεβερκούζεν, Ράους (αριστερό μπακ) από Αννόβερο, Σαράρερ (ακραίο χαφ) από Γκρόϊτερ Φιρθ, Λάϊτνερ (μέσος) από Ντόρτμουντ, Αμπντελάουε (επιθετικός) από Αννόβερο.

Άποψη: Αναμένεται να κινηθεί σε τροχιά Ευρώπης. Δύσκολα να κάνει μια μέτρια χρονιά όπως η περυσινή. Μπορεί να αργήσει αλλά αναμένεται να βρει ρυθμό (έστω και αργά) και να κυνηγήσει την Ευρώπη. Διαθέτει υλικό άλλωστε για να το πετύχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου