Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Για υψηλές βλέψεις η Φιορεντίνα

Η Φιορεντίνα είναι μία ομάδα η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί "ομάδα υψηλών βλέψεων ή προδιαγραφών" με δεδομένες τις κινήσεις που έκανε.

Έβαλε χρήματα στα ταμεία της από την πώληση του Γιόβετιτς. Στην συνέχεια διατήρησε τις "μονάδες" που την έφεραν στην τέταρτη θέση πέρυσι ( δύο βαθμούς πίσω από την τρίτη Μίλαν) και ενισχύθηκε με έμπειρους παίκτες . . .


Διατηρώντας τον Βιτσέντζο Μοντέλα στον πάγκο της, η Φιορεντίνα επιδιώκει να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Και η αλήθεια είναι ότι με το υλικό που διαθέτει και με δεδομένη την παρουσία των παικτών που ήρθαν πέρυσι και έμειναν, μπορεί να τα καταφέρει.

Το καλοκαίρι του 2012 και έπειτα από μία σαιζόν (2011-2012) που η Φιορεντίνα γλύτωσε τον υποβιβασμό τις τελευταίες αγωνιστικές, προσπάθησε να κάνει μία νέα αρχή και να "οικοδομήσει" μία καινούρια ομάδα με νέο προπονητή.

Έτσι, λοιπόν, απέκτησε τον Βιτσέντζο Μοντέλα ως τεχνικό και πολλούς καινούργιους παίκτες. Μερικοί από αυτούς, οι οποίοι έπαιξαν και πρωταγωνιστικό ρόλο στην περυσινή πολύ καλή σαιζόν για τους "βιόλα" ήταν:

Ο Μπόρχα Βαλέρο (από τα πόδια του οποίου περνάει κατά 90% η μπάλα για να ανέβει η ομάδα). Ο Γκονζάλο Ροντρίγκες (ο βασικός κεντρικός αμυντικός για αρκετά χρόνια της Βιγιαρεάλ). Ο Νταβίντ Πιζάρρο (επιτελικό χαφ για χρόνια στην Ρόμα). Ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι ( ο οποίος έδειξε αρκετά καλά στοιχεία και φάνηκε να βρίσκει τον καλό εαυτό του). Ο Κουαδράδο ( ο οποίος ήρθε ως δανεικός από την Ουντινέζε αλλά άφησε άριστες εντυπώσεις με την ταχύτητα και την διεισδυτικότητα του ως δεξί wing back και αποκτήθηκε).

Αυτοί ήταν μερικοί από τους παίκτες, στους οποίους στηρίχθηκε πέρυσι η Φιορεντίνα για να διεκδικήσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική (καλύτερα μέχρι τα τελευταία λεπτά της τελευταίας αγωνιστικής) την έξοδό της στο φετινό Champions League.

Φέτος (το καλοκαίρι του 2013 δηλαδή) απέκτησε τους: Μάριο Γκόμεζ (τον σούπερ σταρ της Μπάγερν Μονάχου και της Εθνικής Γερμανίας). Τον Χοακίν (δεξί εξτρέμ από την Μάλαγα). Τον Ίλισιτς (έναν επιτελικό μέσο από την Παλέρμο. Ο Ίλισιτς ήταν ότι πιο ποιοτικό είχε η Παλέρμο πέρυσι).Τον Αμπροζίνι (γνωστός στο ευρύ κοινό από την θητεία του στην Μίλαν). Τον Κόμπερ (κεντρικός αμυντικός από την Χόφενχάϊμ. Έπαιζε βασικός και άφησε καλές εντυπώσεις).

Με εξαίρεση τον Γιόβετιτς που θα φοράει την φανέλα της Μαν Σίτυ, η Φιορεντίνα κράτησε τους περισσότερους παίκτες που έφερε πέρυσι. Και φυσικά με την φετινή ενίσχυση δημιουργεί υψηλές αγωνιστικές προσδοκίες.

Η ομάδα πέρυσι έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο. Ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Ακολουθούσε το 3-5-2, ένα σύστημα που το ακολουθούν πολλοί προπονητές πλέον στην Ιταλία εδώ και μερικά χρόνια.

Συμπερασματικά, η Φιορεντίνα έχει όλα τα φόντα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην φετινή Serie A. Οι περυσινές πετυχημένες προσθήκες έχουν ένα χρόνο εμπειρίας πλέον στην ομάδα και οι φετινές μεταγραφές προσδίδουν όχι μόνο ποιότητα αλλά και βάθος στην ομάδα. Το βάθος το οποίο είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι θα χρειαστεί αφού η ομάδα θα παίζει σε τρία ταμπλό. Πρωτάθλημα - Κύπελλο - Europa League.

Επίσης, διατήρησε στον πάγκο τον Βιτσέντζο Μοντέλα ο οποίος στην πρώτη του χρονιά διαχειρίστηκε αρκετά καλά το υλικό που του δόθηκε και φέτος θα επιδιώξει να τα πάει ακόμα καλύτερα αφού και αυτός αλλά και η πλειοψηφία των παικτών του έχουν ένα χρόνο στις πλάτες τους
. . .

1 σχόλιο:

  1. μενει να δουμε αν θα το μοιριστουν οι μπουκερς και αν θα εχει χαμηλες αποδοσεις στα παιχνιδια της η φιορεντινα...

    διαθετει παντως ποιοτικοτατο ροστερ, το θεμα ειναι να μην λυγισει κατω απο τις (πολλες) φετινες της υποχρεωσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή