Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Chelsea - Aston Villa 2-1 , έκλεψε την νίκη με Ιβάνοβιτς

Στην 2η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ η Τσέλσι επικράτησε δύσκολα της μαχητικής Άστον Βίλα. Χρειάστηκε το γκολ του Ιβάνοβιτς στο 72 και μια απόκρουση του Τσέχ στα τελευταία λεπτά για να παραμείνει το 2-1 τελικό αποτέλεσμα.








Τα συστήματα

Ο Μουρίνιο παρέταξε επιθετικογενή ενδεκάδα με στόχο να πετύχει γρήγορο γκολ , πράγμα το οποίο πέτυχε. Η Τσέλσι παρουσιάστηκε ''διαβασμένη'' αμυντικά και δεν άφησε πολλούς ανοικτούς χώρους στην Άστον Βίλα , μετά την νίκη της επί της Άρσεναλ.



















Μετά την επιβλητική νίκη της με 1-3 επί της Άρσεναλ , η Άστον Βίλα κλήθηκε να αντιμετωπίσει ακόμα έναν δύσκολο αντίπαλο. Λογικό ήταν να εφαρμόσει την ίδια τακτική με τον προηγούμενο αγώνα. Η Άστον Βίλα επέλεξε αμυντικογενή ενδεκάδα δίνοντας έμφαση στις αντεπιθέσεις με τους ταχύτατους επιθετικούς της. Πίεζε στο μισό γήπεδο όσο το παιχνίδι ήταν ισόπαλο , ενώ όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ ανέβασε τις γραμμές της και πίεσε στα 3/4 του γηπέδου.
Το παιχνίδι

Η Τσέλσι φάνηκε να βραχυκυκλώνει επιθετικά αφού η Άστον Βίλα περιόρισε με επιτυχία όλα τα αστέρια της ομάδας. Στο πρώτο ημίχρονο η Τσέλσι ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με ενέργεια του Αζάρ και αυτογκόλ του Λούνα στο 6ο λεπτό. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά. Οι φιλοξενούμενοι σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους και πέτυχαν την ισοφάριση στις καθυστερήσεις με τον Μπέντεκε (άψογη εκτέλεση). Άπο ένα σουτ στον στόχο για κάθε ομάδα , τα γκολ δηλαδή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι ανέβασε της γραμμές της (ρισκάροντας να εκτεθεί στις αντεπιθέσεις) διατηρώντας την κατοχή της μπάλας στο 70% αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει παρά μόνο με μακρινά σουτ. Η Βίλα απείλησε 2 φορές με γρήγορες αντεπιθέσεις φτάνοντας κοντά στο γκολ. Ο Μουρίνο έριξε τους Λουκάκου και Σίρλε στο παιχνίδι , οι οποίοι βελτίωσαν αισθητά την εικόνα της Τσέλσι. Στο 72 μετά από εκτέλεση φάουλ του Λάμπαρντ ο Ιβάνοβιτς έκανε την κεφαλιά και έγραψε το τελικό 2-1. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται δικαίως για χέρι του Τέρι στο 93 , αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι.

Συμπεράσματα

Η Άστον Βίλα είναι πολύ δυνατό σύνολο. Η εμφάνισή της στο Στάνφορντ έδειξε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η νίκης της με την Άρσεναλ. Στις λεπτομέρειες έχασε τον αγώνα από την Τσέλσι. Έδειξε πως με σωστή τακτική και πλάνο μπορείς να κάνεις την ζημιά και στις μεγάλες ομάδες. Οπότε προφανώς αδικαιολόγητα μεγάλες οι αποδόσεις των 7 και 8 ευρώ που δίνονταν  για το διπλό.

Η Τσέλσι δυσκολεύτηκε και χρειάστηκε να την ξελασπώσει (για άλλη μια φορά) ο Ιβάνοβιτς. Αυτή είναι όμως και η διαφορά της από ομάδες όπως η Άρσεναλ , η Τότεναμ και η Λίβερπουλ. Ακόμα και όταν δεν πιάνει καλή απόδοση βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει. Στοιχείο που θεωρείται απαραίτητο για ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου