Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Inter FC: Έτοιμη για κάτι καλύτερο

Για σήμερα έχουμε ένα άρθρο για την Ιταλική Ίντερ, η οποία έκανε την ανανέωση που χρειαζόταν, κράτησε έναν καλό κορμό και πλέον κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον.





Η Ίντερ φέτος παρουσιάζει ένα νέο ρόστερ, αφού έκανε την απαραίτητη ανανέωση που χρειαζόταν εδώ και 2-3 χρόνια, και πλέον βάζει τις βάσεις για ένα πολύ καλό αύριο. Με νέο προπονητή, προπονητάρα για την ακρίβεια, τον Βάλτερ Ματσάρι, και με πολλές και εξαιρετικά ποιοτικές μεταγραφές, οι οπαδοί ελπίζουν για κάτι πολύ καλύτερο αν όχι φέτος, από του χρόνου και για πολλά χρόνια. 


Ρόστερ

Τέρμα: Κάτω από τα δοκάρια έχει έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες του πλανήτη, τον περσινό της MVP, τον Σλοβένο Σαμίρ Χαντάνοβιτς. Εξαιρετικά αξιόπιστος και σταθερός γκολκίπερ. Τον πλαισιώνουν ο πολύπειρος Καστελάτσι και ο αδικημένος Αργεντίνος Καρίτσο.

Άμυνα: Το σύστημα συνεχίζει να είναι 3-5-2, αλλά με πολύ πιο αξιόπιστους στόπερ φέτος. Η Ίντερ αγόρασε την σταθερή αξία Καμπανιάρο από τη Νάπολι και τον εξαιρετικά ποιοτικό Ρολάντο από την Πόρτο, ενώ λογικά 3ος βασικός θα είναι ο Ρανόκια. Από πίσω έχει τον νεαρό και πολλά υποσχόμενο Αντρεόλι, τον κάποτε κορυφαίο του πλανήτη Σάμουελ και το νεαρό Βραζιλιάνο Ζουάν Ζεσούς.

Πλάγια μπακ: Βασικός στα δεξιά για 100η χρονιά θα είναι φυσικά ο αειθαλής, ο υπερφυσικός Χαβιέ Ζανέτι, ενώ στα αριστερά λογικά θα παίζει ο μέτριος πέρυσι αλλά με δυνατότητες Άλβαρο Περέιρα. Βασικό μπακ απ θα είναι ο Γιούτο Ναγκατόμο, ο Ιάπωνας που παίζει άνετα και στις δύο πλευρές. Πιο πίσω υπάρχουν ο νεαρός Τζόναθαν από τα δεξιά και ο έμπειρος Κίβου από τα αριστερά.

Κέντρο: Όπως ξέρουμε, όταν υπάρχουν 3 χαφ στο κέντρο, υπάρχει ένα καθαρό 6άρι, ένα 6αρο8άρι και ένα 8αρο10άρι. Τον ρόλο του καθαρού 6αριού, της σκούπας δηλαδή, τον μοιράζονται ο πολύπειρος και εκ των σημαιών της Ίντερ, Εστέμπαν Καμπιάσο, και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πλανήτη στη συγκεκριμένη θέση, ο Ματέο Κόβασιτς.

Το ρόλο του 6αρο8αριού, του box-to-box δηλαδή που και κόβει και προωθεί το παιχνίδι από πίσω, επίσης τον μοιράζονται ο εργάτης Γκάμπι Μουντιγκάγι, αλλά και ο πάντα ποιοτικός Ρικάρντο Αλβάρεζ. Ο τελευταίος παίζει άνετα και 8αρο10άρι ή αλλιώς playmaker, όπου για βασικός προορίζεται φυσικά ο παικταράς Φρέντι Γκουαρίν.

Φορ: Τέλος, στις 2 θέσης της επίθεσης, υπάρχουν όπως ξέρουμε ο second striker και ο καθαρόαιμος φορ. Τον πρώτο ρόλο θα τον επωμιστεί σχεδόν σε όλη τη σεζόν ο εξαιρετικός πέρσι Ροντρίγκο Παλάσιο, ενώ από πίσω του ο νεαρός νεοαποκτηθέντας Λατινοαμερικάνος, ο ταχύτατος Ρούμπεν Μπότα.

Στο ρόλο του καθαρόαιμου σέντερ φορ, το ρόλο δηλαδή του μεγάλου μέρους του σκοραρίσματος, θα τον μοιράζονται δύο εξαιρετικές μεταγραφές της Ίντερ, ο Μάουρο Ικάρντι και ο Ισάκ Μπελφοντίλ. Πρόκειται για δύο νεαρά παιδιά, που έβγαλαν μάτια πέρσι σε Σαμπντόρια και Πάρμα αντίστοιχα και φαίνεται ότι έχουν το γκολ. Στο δεύτερο μισό της σεζόν, κάποιες συμμετοχές συμβολικού χαρακτήρα θα πάρει και ο για πολλούς μήνες τραυματίας, αλλά μεγάλος παίκτης, ο Ντιέγκο Μιλίτο.



Προπονητής

Ο Βάλτερ Ματσάρι είναι ο αντικαταστάτης του Αντρέα Στραματσιόνι εδώ και λίγους μήνες, και έχει πάρει την ομάδα εν λευκώ, αφού χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της διοίκησης. Παρουσίασε εξαιρετικό έργο στη Νάπολι την προηγούμενη 4ετία, και κατάφερε όχι απλά να την επαναφέρει σε υψηλό επίπεδο, αλλά να την καταστήσει σταθερή αξία στην ελίτ των ευρωπαϊκών ομάδων.

Στην Ίντερ, ευελπιστούν με τον 51χρονο Ιταλό στον πάγκο να επιστρέψουν στους τίτλους και τις επιτυχίες.




Γενικά

Η Ίντερ φτιάχνει μία ομάδα με κράμα έμπειρων-νεαρών, έτοιμο να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Βέβαια, υπάρχουν και μειονεκτήματα, με κυριότερο το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα. Όμως, με την κατάλληλη δουλειά θα βρεθεί η χημεία, και αν αυτό γίνει σύντομα τότε η Ίντερ φέτος πάει τουλάχιστον για 4άδα.

1 σχόλιο:

  1. φετος θα ειναι μεταβατικη περιοδος ,αφου η επιτυχια δεν θα ερθει αμεσα. νομιζω κιολας ετοιμαζεται να μπει επενδυτης τον χειμωνα που θα βαλει αρκετα λεφτα στην ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή