Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Παίκτες που μπορεί και πρέπει να αγοράσει η Άρσεναλ

Το φετινό καλοκαίρι η Άρσεναλ έχει πάρα, μα πάρα πολλά λεφτά για να ξοδέψει, αλλά μέχρι στιγμής έχει φέρει μόνο τον νεαρό Σανογκό ως ελεύθερο!

Παρακάτω θα αναλύσουμε τις θέσεις στις οποίες χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση η Άρσεναλ, αν θέλει να φτιάξει ομάδα με ψηλούς στόχους.

Το μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα της ομάδας είναι ο άξονας. Όλου του γηπέδου, εκτός από τη θέση του 10αριού. Η Άρσεναλ, αν θέλει να κάνει βήματα μπροστά, πρέπει να αποκτήσει έναν τερματοφύλακα, έναν κεντρικό αμυντικό, έναν αμυντικό χαφ και έναν σέντερ φορ.

Τα πλάγια της ομάδας δε χρειάζονται ενίσχυση, καθώς οι ήδη παρόντες προσφέρουν σημαντικές λύσεις. Στα δεξιά της άμυνας υπάρχει ο πολύπειρος και ακούραστος Σανιά, με back up του, τον πολλά υποσχόμενο Τζένκινσον, ενώ στα αριστερά υπάρχει ο Ισπανός ο Μονρεάλ, έχοντας πίσω του τον πάντα φιλότιμο και ταχύτατο Γκιμπς.

Στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής υπάρχει μεγάλη ποιότητα. Ο ταχύτατος Γουόλκοτ, ο επίσης ταχύτατος, νεαρός, αλλά και πολύ καλός τεχνίτης, Όξλεϊντ-Τσάμπερλειν, το αστέρι της ομάδας ο Σάντι Καθόρλα, ο έμπειρος και ποιοτικός Λούκας Ποντόλσκι, και ο νεαρός Ιάπωνας Ράιο Μιγιάιτσι.

Επαναλαμβάνω ότι το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας είναι ο άξονας του γηπέδου. Παρακάτω θα δούμε ΓΙΑΤΙ χρειάζεται ενίσχυση στην καθεμιά από τις 4 θέσεις που έγραψα παραπάνω, αλλά και θα προτείνουμε 4 υποψήφιες κατά τη γνώμη μας λύσεις για κάθε θέση. Ξεκινάμε..


Τερματοφύλακας

Από τότε που έφυγε ο Γενς Λέμαν, η ομάδα δεν έχει βρει έναν αξιόπιστο τερματοφύλακα. Οι Αλμούνια, Φαμπιάνσκι, και τα τελευταία 2 χρόνια ο Σέζνι, που κλήθηκαν να καλύψουν το κενό του, αποδείχθηκαν μετρίου επιπέδου επιλογές και είναι το πολύ δεύτερες - τρίτες λύσεις σε μία Άρσεναλ με υψηλούς στόχους. Οι οπαδοί δικαίως φωνάζουν για την απόκτηση ενός αξιόπιστου ''νούμερου 1''.

Υποψήφιες λύσεις:

ΖΟΥΛΙΟ ΣΕΖΑΡ

Όλοι τον ξέρουμε καθώς ήταν επί χρόνια βασικός τερματοφύλακας στην Ίντερ. Μάλιστα, είχε βγει το 2010 καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου. Την περσινή σεζόν δεν τα πήγε καλά με την ΚΠΡ, αλλά παραμένει ένας από τους κορυφαίους. Η καλύτερη δυνατή λύση για την Άρσεναλ.

ΑΣΜΙΡ ΜΠΕΓΚΟΒΙΤΣ

Από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της Πρέμιερ Λιγκ. Ήταν ο MVP της περσινής Στόουκ και από τους κυριότερους λόγους που η ομάδα δέχεται πολύ δύσκολα γκολ. Είναι πολύ μικρός για τη θέση του τερματοφύλακα, μόλις 26 ετών, και έχει ήδη πάνω από 100 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ! Εξαιρετικός και φτηνός.

ΓΟΥΙΛΙ ΚΑΜΠΑΓΕΡΟ

Από τους βασικούς συντελεστές της περσινής ευχάριστης έκπληξης του Τσάμπιονς Λιγκ, της Μάλαγα. Σε πολλά ματς κέρδισε τον τίτλο του MVP, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που κράτησε όρθια τη Μάλαγα με τις επεμβάσεις του, σε Ισπανία και Ευρώπη. Ο Αργεντίνος αντι-σταρ αδικείται καθώς θα μπορούσε άνετα να είναι ο βασικός της εθν. Αργεντινής. Και ίσως η Άρσεναλ να είναι η μεγάλη του ευκαιρία.

ΤΙΜ ΚΡΟΥΛ

Ο βασικός τερματοφύλακας της Νιούκαστλ τα τελευταία 3 χρόνια, στα οποία έχει ανεβάσει κατακόρυφα την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, είναι εξαιρετικός με τη μπάλα στα πόδια, πράγμα πολύ σημαντικός, ενώ επίσης και πολύ καλός στις εξόδους. Πέρσι πολλές φορές έσωσε μόνος του το συνοθύλευμα της Νιούκαστλ στο πρωτάθλημα και την έσωσε από υποβιβασμό.





Στόπερ

Πολύ μεγάλο πρόβλημα της ομάδας και αχίλλειος πτέρνα σε πολλά ματς. Ο φίλος μου ο jim έχει πολύ δίκιο όταν γράφει ότι το μεγάλο πρόβλημα της αμυντικής λειτουργίας είναι οι πολύ ψηλά ανεβασμένη αμυντική γραμμή. Θα συμφωνήσω και θα προσθέσω ότι το πρόβλημα είναι επίσης ατομικά. 

Πέραν του πολύ καλού και αρχηγού Βερμάελεν, δεν υπάρχει κάποιος που να σου δίνει την αίσθηση της σιγουριάς. Κοσιελνί, Μερτεζάκερ είναι κινούμενα ανέκδοτα αμφότεροι, ειδικά ο δεύτερος που δεν είναι καν ποδοσφαιριστής κατά τη γνώμη μου!

Υποψήφιες λύσεις:

ΦΙΛ ΤΖΑΓΚΙΕΛΚΑ

Για πολλούς, στα 31 του, έφτασε η ώρα για το μεγάλο βήμα. Ήρθε η ώρα να πάει σε κάποιο κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ μεγαλύτερου μεγέθους από την Έβερτον. Τι πιο ιδανικό από την Άρσεναλ; Και η Άρσεναλ θα βοηθηθεί αφάνταστα από έναν ηγέτη και γρήγορο στόπερ, και ο ίδιος ίσως μέσω της Άρσεναλ κερδίσει θέση στην εθν. Αγγλίας για το Μουντιάλ.

ΝΤΕΝΤΕ

Πρόκειται για ένα διαμάντι από τη Βραζιλία. Στα 25 του, είναι ήδη με διαφορά το καλύτερο στόπερ του Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, έχει συμπληρώσει πάνω από 100 συμμετοχές και έχει παίξει και 8 ματς με την εθν. Βραζιλίας. Πραγματικός ηγέτης, φωτιά στις επιθετικές στημένες φάσεις, ανίκητος στον αέρα και πολύ παθιασμένος. Η καλύτερη λύση.

ΕΛΙΑΚΙΜ ΜΑΝΓΚΑΛΑ

Στα 22 του έχει κάνει τη μισή Ευρώπη να ενδιαφέρεται για πάρτη του. Μετά από 3 σπουδαία χρόνια στη Σταντάρ Λιέγης, τα τελευταία 2 χρόνια είναι αναντικατάστατος στην Πόρτο, με τη φανέλα της οποίας βγάζει μάτια, ενώ έχει ήδη θέση στην εθν. Γαλλίας. Πρόκειται για έναν ανερχόμενο στόπερ, που μαζί με τον Βαράν της Ρεάλ αναμένεται να συνθέσουν σπουδαίο δίδυμο στη Γαλλία τα επόμενα 10 χρόνια!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο γνωστός σε όλους μας συμπατριώτης μας έχει γίνει μήλον της έριδος για πολλές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, συμπεριλαμβανομένης και της Άρσεναλ. Ο Έλληνας στόπερ της Άρσεναλ, είναι πολύ δυναμικός, πολύ πεισματάρης, και ξέρει πολύ καλή μπάλα αναλογικά με τη θέση του. Πιστεύω πως θα ταίριαζε γάντι με τον Βερμάελεν, ενώ είναι μόλις  21 ετών!




Αμυντικό χαφ

Εδώ παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας την περσινή σεζόν. Η φυγή του Σονγκ άφησε την ομάδα χωρίς καθαρόαιμο αμυντικό χαφ-σκυλί που λέμε. Δε νοείται μία ομάδα να βγάζει της σεζόν με Αρτέτα-Ράμσεϊ αμυντικά χαφ, ενώ αμφότεροι είναι 8άρια! 

Επιβάλλεται η απόκτηση ενός παίκτη στο κέντρο που θα τρέχει και θα κόβει τις επιθέσεις των αντιπάλων, και θα ανοίγει χώρους για τη δημιουργία παιχνιδιού από τους πιο τεχνίτες χαφ των κανονιέρηδων.

Υποψήφιες λύσεις:

ΛΑΡΣ ΜΠΕΝΤΕΡ

Εξαιρετική λύση για το κέντρο. Πρόκειται για έναν κοντό δαίμονα, με εκπληκτικό τάκλιν, πάντα πάνω στη μπάλα, ένα μηχανάκι που τρέχει πάνω κάτω όλο το γήπεδο και κλείνει τρύπες, ενώ έχει και πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, ώστε να πρωοθεί το παιχνίδι από τον άξονα. Ο Γερμανός χαφ της Λεβερκούζεν είναι η καλύτερη από τις δυνατές λύσεις, και έχει ακουστεί πολλές φορές για την Άρσεναλ.

ΣΕΙΚ ΤΙΟΤΕ

Ένα από τα μεγάλα μου πουλέν από την Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία χρόνια. Τον έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τον αμυντικό χαφ της Νιούκαστλ. Ανίκητος στον αέρα, εξαιρετική αντοχή και πολύ καλό ατομικό μαρκάρισμα. Έπειτα από εξαιρετικές παρουσίες σε Ολλανδία και Νιούκαστλ, είναι πλέον αρκετά έμπειρος, στα 27 του, για το μεγάλο βήμα.

ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΝΤΙΑΜΕ

Επιβλητικός ο Γαλλοσενεγαλέζος χαφ της Γουέστ Χαμ του φίλου μου του ΒαρδΆρη. Δεσπόζει στο χώρο του κέντρου, ανακόπτει τις χαμηλές και ψηλές μπαλιές των αντιπάλων, ανάλογα με τις περιστάσεις γίνεται και 3ο στόπερ, αλλά και κρυφός κυνηγός, καθώς έχει εξαιρετικό μακρινό σουτ και πολύ δυνατό κεφάλι.


ΜΑΞΙΜ ΓΚΟΝΑΛΟΝ

Όταν από τα 20 σου είσαι βασικότατος και αναντικατάστατος στον άξονα της Λιόν, τότε μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είσαι. Τα τελευταία 4 χρόνια ο Μάξιμ Γκοναλόν είναι το εργαλείο της μεσαίας γραμμής της γαλλικής ομάδας έχοντας συμπληρώσει περίπου 150 συμμετοχές! Είναι ένας πολύ ποιοτικός μέσος, απροσπέλαστος, με καλή τεχνική, και σε καλή τιμή.





Σέντερ φορ

Μετά τη φυγή των (αμελητέων ποσοτήτων είναι η αλήθεια) Σαμάκ, Μπέντνερ και Παρκ Τσου-Γιουνγκ, η ομάδα έχει μείνει μόνο με 2 φορ: τον Ζιρού, που πέρσι ήταν ο βασικότατος φορ της ομάδας, και έδειξε ότι δεν μπορεί ακόμα να σηκώσει το βάρος αυτό, και την μοναδική μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού, τον 20χρονο, υπερταλαντούχο, αλλά συνάμα πολύ άπειρο Σανογκό. Επιβάλλεται η απόκτηση ενός παίκτη που θα αναλάβει το βάρος του σκοραρίσματος.

Υποψήφιες λύσεις:

ΜΙΤΣΟΥ

Ο Ισπανός παικταράς της Σουόνσι είναι η ιδανικότερη λύση. Όχι τόσο λόγω ονόματος, αλλά λόγω αγωνιστικού στυλ. Πρόκειται για έναν second striker, που μπορεί να παίξει μόνος του φορ, δίπλα ή πίσω από τον φορ, αλλά και ως 10άρι. Πάνω απ' όλα βέβαια, είναι και εξαιρετικά προικισμένος σκόρερ (5ος σκόρερ πέρσι, με 18 γκολ!!).

ΤΖΑΚΣΟΝ ΜΑΡΤΙΝΕΖ

Ο Κολομβιανός φορ της Πόρτο έχει γίνει μήλον της έριδος από την αρχή του καλοκαιριού για όσες ομάδες έψαχναν φορ, αλλά πάντα για διαφορετικούς λόγους χαλούσε η μεταγραφή του σε μεγάλο κλαμπ. Ερωτική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα (34 γκολ σε 43 συμμ. πέρσι!), καλή τεχνική, σε πολύ καλή ηλικία (26), και όχι αστρονομική τιμή (περίπου 25 εκατ.).

ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ

Ο φορ της Ντόρτμουντ δεν χρειάζεται συστάσεις. Βασικός συντελεστής στην περσινή πορεία ως τον τελικό του Τσου Λου, 78 γκολ τα τελευταία 3 χρόνια, 4 γκολ απέναντι στη Ρεάλ πέρσι σε ένα ματς (εικόνα δίπλα). Εξαιρετικός φορ περιοχής. Δύσκολη περίπτωση, βέβαια, αλλά η Άρσεναλ έχει πολλά λεφτά και αν πραγματικά τον θέλει, θα τον πάρει.

ΠΑΠΙΣ ΣΙΣΕ

Άλλος ένας παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ, έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Κάθε χρονιά της καριέρας του έχει διψήφιο αριθμό γκολ, πέρσι το δεύτερο εξάμηνο κράτησε με τα γκολ του όρθια τη Νιούκαστλ πολλές φορές, και σε ηλικία 28 χρονών πρέπει να πάρει την απόφαση για μία μεγάλη μεταγραφή. Ένας πολύ καλός σκόρερ που θα βοηθούσε πολύ.




Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τον Βενγκέρ, η Άρσεναλ έχει περίπου 80 εκατομμύρια λίρες για μεταγραφές. Επιβάλλεται να ξοδέψει χρήματα, όπως του διαμηνύουν και οι οπαδοί, αν θέλει να φτιάξει μία ομάδα για μεγάλους στόχους, να κατακτήσει ξανά τίτλο έπειτα από πολλά χρόνια και να μείνει στον πάγκο της Άρσεναλ παραπάνω καιρό. Αλλιώς, δύσκολα τα πράγματα...

2 σχόλια:

  1. τερματοφυλακα ισως να μην χρειαζεται... οι αλλες 3 θεσεις ομως ειναι απαραιτητο να αποκτηθει καποιος παικτης.

    πολυ σωστο το αρθρο και εφικτες οι μεταγραφες εκτός ίσως του λεβαντοφσκι και του μαρτινεζ που πιστευω δεν θα δεχονταν να πανε στην αρσεναλ.

    εγω θα επλεγα τζακλιελκα , τιοτε και σισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιλεγεις εγχωρια αγορα δηλαδη. Οποιον και να επιλεξει η Αρσεναλ απο οσους εγραψα θα βοηθηθει. Το θεμα ειναι να ξηλωθει και να βιαστει. Τερμα χρειαζεται και εξηγησα το γιατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή