Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ποδοσφαιρικές προσωπικότητες (vds)

Κάθε Τετάρτη θα ετοιμάζουμε μία ανάρτηση η οποία θα έχει θέμα δύο προσωπικότητες του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου. Η αναφορά μας θα γίνεται κυρίως με βίντεο και λίγα στοιχεία για τις προσωπικότητες αυτές.

Οι προσωπικότητες αυτές θα είναι παίκτες που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση ή παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται ακόμα. Στην στήλη αυτή τα βίντεο θα "κάνουν παιχνίδι", καθώς αυτά θα "μιλούν από μόνα τους" (από τα επιτεύγματα των παικτών)

Τις προηγούμενες φορές αναφερθήκαμε στους Σμάϊχελ - Φαν ντε Σάαρ και στους Ρομπέρτο Κάρλος - Καφού . . . Σήμερα θα αναφερθούμε σε ένα εκπληκτικό δίδυμο παικτών οι οποίοι  . . .





αποτέλεσαν για τις ομάδες που αγωνίστηκαν στην κυριολεξία "πυρηνικά όπλα".


Ο πρώτος είναι ο Γκάμπριελ Ομάρ Μπατιστούστα. Ο Αργεντινός επιθετικός γεννήθηκε στις 1-2-1969 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Νιούελς Όλντ Μπόϊς (όπως και ο Μέσι). Αγωνίστηκε και με την φανέλα της Ρίβερ και με της Μπόκα.

Στην Ευρώπη έγινε γνωστός από την εννιαετή θητεία του στην Φιορεντίνα (1991-2000) όπου σε 2 6 9 συμμετοχές πέτυχε 1 6 8 γκολ. Επίσης αγωνίστηκε για τρία χρόνια στην Ρόμα (2000-2003) όπου σε 6 3 συμμετοχές σημείωσε 3 0 γκολ. Με την Εθνική Αργεντινής σε 7 8 συμμετοχές σημείωσε 5 6 γκολ. Το 1998 ψηφίστηκε ο καλύτερος Αργεντινός ποδοσφαιριστής και το 1999 ο τρίτος καλύτερος στον κόσμο.

Ας δούμε τα 1 0 καλύτερα γκολ του Μπατιστούτα με την φανέλα της Φιορεντίνα την δεκαετία του 90.



Παρακάτω είναι τα 1 0 κορυφαία γκολ του Μπατιστούτα με την φανέλα της Ρόμα . . .


Και τέλος τα 1 0 καλύτερα γκολ του Μπατιστούτα με την Εθνική Αργεντινής . . .









Ο δεύτερος μεγάλος επιθετικός είναι ο Βραζιλιάνος Ρομάριο ντε Σόουζα Φαρία. Γνωστός σε όλους μας ως Ρομάριο. Γεννήθηκε στις 29-1-1966. Έπαιξε σε πάρα πολλές ομάδες. Και φυσικά άφησε το στίγμα του σε όλες.

Βάσκο Ντα Γκάμα, PSV Αϊντχόφεν, Μπαρτσελόνα, Φλαμένγκο, Βαλένθια, Φλουμινένσε και σε άλλες . . . Με την Εθνική Βραζιλίας είχε 7 0 συμμετοχές και 5 5 γκολ.


Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε τις ικανότητες του Ρομάριο . . .



Στο επόμενο βίντεο θα δούμε τα 1 0 καλύτερα γκολ του Ρομάριο . . .


Πραγματικά δύο επιθετικοί κολοσσοί της Λατινικής Αμερικής αλλά και του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου . . . Όσα χρόνια κι αν περάσουν τα επιτεύγματα τους θα παραμένουν στις μνήμες όλων των ποδοσφαιρόφιλων . . .

3 σχόλια:

  1. Ο Μπατιστούτα είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του σέντερ φορ. Πραγματικός killer με όλους τους τρόπους. Ο Ρομάριο ως κλασικός Βραζιλιάνος είχε απίστευτα προσόντα αλλά κακή εξωγηπεδική ζωή. Παρόλο που πέτυχε σπουδαία πράγματα στην καριέρα του, αν είχε μυαλό ίσως να ήταν τώρα μέσα στους 2-3 κορυφαίους όλων των εποχών.

    Πάντως στο τοπ 10 των φορ τους βάζω και τους 2 άνετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι και οι δύο κορυφαίοι. Δεν ξέρω αν είναι στους 10 καλύτερους αλλά είναι από τους καλύτερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από αυτά που έχω ακούσει και έχω δει σε βίντεο πρέπει να ήταν φοβεροί επιθετικοί...Αλλά κακά τα ψέματα Νικ εμείς που ειμαστε κατω των 18 δεν μπορουμε να παρουμε σαφη θεση..καθως τα βιντεα πολλες φορες δνε λενε την αληθεια

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή