Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Αυτό το ξέρατε ; ; ;

Κάθε Τρίτη θα ετοιμάζουμε μία ανάρτηση με θέμα ένα στατιστικό στοιχείο που μπορεί αν αφορά μια ομάδα, έναν παίκτη, έναν προπονητή και πιθανό να μην τον γνωρίζατε ή να μην το είχατε δώσει σημασία μέχρι τώρα.

Θα είναι ένα στοιχείο που προκαλεί εντύπωση, ανάλογα με την περίπτωση κάθε φορά. Παράδειγμα τις προηγούμενες φορές αναφερθήκαμε σε στοιχείο για την Ντόρτμουντ και τις Ιταλικές ομάδες στο Chmapions League.

Ας περάσουμε να δούμε και το σημερινό στοιχείο που έχουμε . . .






Το σημερινό μας στοιχείο αφορά την Ιταλική, Ίντερ . . .

Γνωρίζατε ότι η Ιταλική Ίντερ είναι η μόνη ομάδα της Ιταλίας η οποία έχει κάνει το τρέμπλ ; ; ; Δηλαδή ότι είναι η μόνη ομάδα της Ιταλίας που σε μία σαιζόν έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Champions League . . . ; ; ;

Αυτό το κατάφερε την σαιζόν 2009-2010 όταν στον πάγκο είχε τον Ζοσέ Μουρίνιο και παίκτες τους Μάρκο Ματεράτσι, Σαμουέλ Ετό, Γουέσλεϊ Σνάϊντερ, Λούσιο, Τιάγο Μότα, Χαβιέ Ζανέττι, Ζούλιο Σέζαρ, Ντιέγο Μιλίτο κλπ . . .

Αυτό δεν το έχει πετύχει καμία άλλη Ιταλική ομάδα. Ναι μεν η Μίλαν έχει τα περισσότερα Champions League και η Γιουβέντους πολλούς Ευρωπαϊκούς τίτλους, ναι μεν η Λάτσιο το 2000 έκανε το ντάμπλ και το 1999 πήρε το Κυπελλούχων, όμως καμία από αυτές δεν έκανε το τρέμπλ σε μία σαιζόν . . .

5 σχόλια:

  1. Δυστηχώς η Ίντερ μέχρι πέρσι ακόμα ,βρίσκοταν στην μετά-Μουρίνιο εποχή ,διατηρώντας πολλούς μεγάλους σε ηλικία παίκτες ,ενλω ταυτόχρονα αποδυναμώθηκε αρκετά.

    Φέτος θέλω να πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία ''μεταβατική'' χρονιά. Το καλοκαίρι ο Τοχίς ΠΡΕΠΕΙ να βάλει το χέρι στην τσέπη και να αγοράσει ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι.... Αλλιώς η Ίντερ θα παραμείνει μια ομάδα με ταβάνι τις θέσεις 6 ως 4...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμα δεν εχεις τον special-one αυτα γινονται..

    ΜαΡαουντερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός εν τω μεταξύ δεν πρέπει να έχει ιδέα από ποδόσφαιρο. Οπότε πρέπει να έχει δίπλα του αξιόπιστους συνεργάτες.

    Η αρχή έγινε από έναν αξιόλογο προπονητή, τον Βάλτερ Ματσάρι ο οποίος είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ιταλία.

    Το ρόστερ είναι που θέλει ενίσχυση και πίστωση χρόνου. Το καλοκαίρι έκανε ένα καλό μάζεμα από ότι καλό κυκλοφορούσε από τις μεσαίας σε δυναμικότητα ομάδες (πχ Μπελφοντίλ από Πάρμα, Ικάρντι από Σαμπντόρια, Ταϊντέρ από Μπολόνια, Αντρεόλι από Κιέβο) και η αλήθεια είανι ότι στις παλιές ομάδες τους όλοι ήταν σημαντικοί παίκτες..

    Όμως για το πολύ παραπάνω δεν είναι αρκετοί. Χρειάζονται προσωπικότητες. Οι Αργεντίνοι θρύλοι (Ζανέτι, Καμπιάσο) τελειώνουν σιγά σιγά, η άμυνα μπάζει απίστευτα και γενικά τίποτα δεν θυμίζει την ομάδα που μέχρι το 2011 θριάμβευσε σε Ιταλία και Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι όμως τζιμ το ήξερα :P :P :P Εκείνη τη σεζόν η Ίντερ είχε εξαιρετική ομάδα. Μία μεγάλη φουρνιά στο απόγειό της, ένας Σνάιντερ απίστευτος και με άριστη καθοδήγηση από τον πάγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ στο ψάξιμο το βρήκα Νικ...

    Φαντάστηκα ότι θα το χει κάνει η Γιούβε ή η Μίλαν με τους τόσους πολλούς Ευρωπαϊκού τίτλους. Όμως τελικά τρέμπλ μόνο η Ίντερ έκανε..

    Η καλύτερη Ίντερ όλων των εποχών την σαιζόν 2009-2010...

    ΑπάντησηΔιαγραφή