Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ποδοσφαιρικές προσωπικότητες (Vds)

Στο πλαίσιο της ανανέωσης των θεμάτων στο μπλοκ μας από δω και πέρα και κάθε Τετάρτη θα υπάρχει μία ανάρτηση η οποία θα αναφέρεται σε δύο προσωπικότητες του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου. Η αναφορά αυτή θα γίνεται ως επί το πλείστον με βίντεο και με πολύ λίγα στοιχεία γι' αυτές τις προσωπικότητες.

Οι προσωπικότητες αυτές θα είναι παίκτες οι οποίοι είτε έχουν αποσυρθεί από τους αγωνιστικούς χώρους (εδώ και καιρό ή σχετικά πρόσφατα) είτε αγωνίζονται ακόμα . . . Στην στήλη αυτή τα βίντεο θα "κάνουν παιχνίδι" γιατί αυτά θα μιλούν από μόνα τους (για τα επιτεύγματα των τεράστιων αυτών παικτών που θα βλέπουμε κάθε φορά) . . .





Στην σημερινή μας αναφορά διαλέξαμε δύο μεγάλους τερματοφύλακες  οι οποίοι έχουν αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση εδώ και καιρό . . .

Ο πρώτος είναι ο Δανός τερματοφύλακας, ο Πέτερ Σμάϊχελ . . .  Με πάρα πολλές διακρίσεις στην καριέρα του . . . Φυσικά όλοι τον θυμόμαστε για την εξαιρετική πορεία του με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ την οκταετία 1991 - 1999 . . .

Ο Σμάϊχελ έχει αγωνιστεί με την φανέλα της Μπρόντμπι για τέσσερα χρόνια (1987-1991), με την φανέλα της Μάν Γιουν για οκτώ χρόνια (1991-1999) και από έναν χρόνο έπαιξε σε Σπόρτινγκ Λισ, Άστον Βίλα και Μαν Σίτι . . .

Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μερικές από τις μεγαλύτερες αποκρούσεις του Δανού τερματοφύλακα . . .








Ο δεύτερος μεγάλος τερματοφύλακας στον οποίο θα αναφερθούμε σήμερα είναι ο μεγάλος Ολλανδός, ο Έντουιν Φαν ντερ Σάαρ . . .

Τον Φαν ντερ Σάαρ τον θυμόμαστε όλοι για την θητεία του στον Άγιαξ, την Γιουβέντους, την Φούλαμ και την Μαν Γιουν . . . Και φυσικά για τις 1 3 0 συμμετοχές του με την φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας.


Σχεδόν δύο μέτρα στο ύψος (κάπου στο 1.97) γέμιζα στην κυριολεξία την εστία του. Αγωνίστηκε σε υψηλό επίπεδο μέχρι τα 41 του χρόνια αποδεικνύοντας πόσο πολύ αγαπούσε αυτό που έκανε.


Στα παρακάτω βίντεο θα δούμε τις καλύτερες στιγμές του Ολλανδού κίπερ τον οποίο ήθελαν να μοιάσουν όλοι οι νεαροί τερματοφύλακες της γενιάς του . . .






Δύο μεγάλοι τερματοφύλακες, δύο μεγάλες μορφές της ποδοσφαιρικής ιστορίας (της σύγχρονης) που πολλοί νέοι τερματοφύλακες ήθελαν και θέλουν μοιάσουν . . . 

4 σχόλια:

  1. Θρύλοι των γκολποστ και οι 2. Ειδικά ο Σμάιχελ, είναι κατά τη γνώμη μου μέσα στους 3 κορυφαίους όλων των εποχών (μαζί με Γιασίν, Μπανκς). Ο Φαν ντερ Σαρ ήταν τεράστια προσωπικότητα στο τέρμα, ενέπνεε σιγουριά και είχε απίστευτα ρεφλέξ. Και φυσικά πρότυπο επαγγελματία που αγαπάει αυτό που κάνει και ποτέ δε σταματάει να δουλεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξερετε οτι την Γιουναιτεντ δεν την παω και πολυ. Υπηρξαν φορες που ο Φαν Ντερ Σαρ μ με τρελανε με τις αποκρουσεις , σε σημειο να κερδιζει η Γιουναιτεντ με 1 κατεβασια και μετα αυτος να καταβαζει ρολα! Απειρο respect για εναν απο τους καλυτερους τερματοφυλακες , παρα την αντιπαλοτητα των ομαδων αυτα πρεπει να αναγνωριζονται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλοι τερματοφύλακες και οι δυο.

    Και Γιώργο..

    Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο φόρεσαν την φανέλα της Γιουνάϊτεντ...

    Χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ο Ντε Χεα καθε χρονια εμφανιζεται βελτιωμενος... Αν δουλεψει πολυ μπορει να φτασει τους προκατοχους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή