Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ποδοσφαιρικές προσωπικότητες (Vds)

Κάθε Τετάρτη θα υπάρχει μία ανάρτηση η οποία θα αναφέρεται σε δύο προσωπικότητες του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου. Η αναφορά αυτή θα γίνεται ως επί το πλείστον με βίντεο και με πολύ λίγα στοιχεία γι' αυτές τις προσωπικότητες.

Οι προσωπικότητες αυτές θα είναι παίκτες οι οποίοι είτε έχουν αποσυρθεί από τους αγωνιστικούς χώρους (εδώ και καιρό ή σχετικά πρόσφατα) είτε αγωνίζονται ακόμα . . . Στην στήλη αυτή τα βίντεο θα "κάνουν παιχνίδι" γιατί αυτά θα μιλούν από μόνα τους (για τα επιτεύγματα των τεράστιων αυτών παικτών που θα βλέπουμε κάθε φορά) . . .


Στην σημερινή αναφορά μας θα ασχοληθούμε με . . .






δύο τρομερούς ακραίους μπακ (ένας σε κάθε πλευρά) που στην κυριολεξία άφησαν εποχή . . .

Ο Ρομπέρτο Κάρλος γεννήθηκε στις 10-4-1973. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια γι' αυτόν αφού τα κατορθώματά του μιλούν από μόνα τους. Μεγαλούργησε με την Ρεάλ Μαδρίτης αγωνιζόμενος σ' αυτήν για 11 χρόνια (από το 1996 μέχρι το 2007). Με την Εθνική Βραζιλίας είχε 125 συμμετοχές.

Στην καριέρα του, κέρδισε τα μεγαλύτερα τρόπαια. Μουντιάλ, Copa America, Champions League, Πρωταθλήματα . . .


Δύο βίντεο για τον μεγάλο αυτόν αριστερό μπακ - χαφ . . .








Ο δεύτερος μεγάλος ακραίος μπακ είναι ένας ακόμα Βραζιλιάνος . . .


Ο Καφού γεννήθηκε στις 7-6-1970 . . . Στην Ευρώπη έγινε γνωστός από την θητεία του (έντεκα χρόνια) στην Ιταλία (με την φανέλα της Ρόμα και της Μίλαν). Νωρίτερα, την σαιζόν 1994-1995 είχε παίξει στην Ρεάλ Σαραγόσα κάποια ματς.

Με την Εθνική Βραζιλίας μετράει 142 συμμετοχές και 5 γκολ. Ένας παίκτης, σύμβολο για την χώρα του . . . Είναι από τους παίκτες που κάθε ταλέντο στην Βραζιλία θέλει να του μοιάσει . . .


Δύο βίντεο και γι' αυτόν τον μεγάλο παίκτη . . .






Δύο τεράστιες προσωπικότητες, όχι μόνο για την Βραζιλία αλλά και για το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο.

5 σχόλια:

  1. 2 παίκτες που επισκιαζουν άνετα ακόμα και τους καλύτερους σημερινούς μπακ ! Ακόμα και ο Λαμ είναι ερασιτέχνης μπροστά τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς...

    Πιθανόν και οι κορυφαίοι ακραίοι μπακ του κόσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η διαφορα με τους συγχρονους αντιστοιχους τους (Μαρσέλο - Ντανι Αλβες) είναι ότι ότι αυτοί ήξερα εκτός από επίθεση να ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ ! Και μαλιστα πολυ καλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά τη γνώμη μου οι κορυφαίοι πλάγιοι μπακ όλων των εποχών. Δεξιά ο Καφού, αριστερά ο Ρ. Κάρλος. Στη δική μου ιδανική 11άδα αμφότεροι καλύπτουν τις θέσεις των μπακ... Ότι κι αν πούμε και για τους 2 και αυτά που πέτυχαν αλλά και για τον τρόπο παιχνιδιού τους θα είναι λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω και εγω....οι κορυφαιοι (αν και στο νημα νικαει ο καρλος για μενα).

    MaRauder

    ΑπάντησηΔιαγραφή