Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Transfer rumors (part 1)

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου ξεκίνησε !

Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς ,αλλά ήδη ακούγονται πολλά σενάρια για μεταγραφές παικτών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι  και αυτός ο χειμώνας θα έχει ενδιαφέρον... Στο πρώτο μέρος θα ασχοληθούμε με επιθετικούς!







Ντιέγκο Κόστα
Ο επιθετικός της Ατλέτικο πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν , με 23 γκολ και 3 ασίστ σε 22 εμφανίσεις. Λογικό είναι λοιπόν αρκετές από τις μεγάλες ομάδες να τον γλυκοκοιτάζουν. Το
πιθανότερο είναι να μετακινηθεί στην Αγγλία ,αφού η Τσέλσι , η Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ ετοιμάζουν προτάσεις για να ενισχύσουν την επιθετική τους γραμμή. Η Άρσεναλ επίσης έχει εκφράσει ενδιαφέρον , μετά και τους τραυματισμούς των επιθετικών της. Με την αξία του παίκτη να ξεπερνάει τα 25.000.000  , θα γίνει μάχη για την υπογραφή του.




Μοχάμεντ Σάλαχ
Ο Αιγύπτιος επιθετικός θεωρείται μεγάλο ταλέντο και ήδη στα 21 του χρόνια έχει πολλούς μνηστήρες ! Με ύψος 1,75 αγωνίζεται τόσο στις πτέρυγες όσο και στην κορυφή της επίθεσης , ενώ φέτος με την φανέλα της Βασιλείας έχει 11 γκολ και 7 ασίστ σε 31 εμφανίσεις. Η Λίβερπουλ έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τον νεαρό. Ωστόσο δεν παίζει μόνη της ,αφού όπως είπε και ο μάνατζερ του παίκτη '' Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Αγγλία αλλά και Ισπανία και Γερμανία. Η αξία του είναι στα 9.500.000 αλλά δεν αποκλείεται να πουληθεί και για μεγαλύτερο ποσό.


Νίκιτσα Γιέλαβιτς
Ο υψηλόσωμος (1,88) επιθετικός της Έβερτον έχει χάσει φέτος την θέση του (και την φόρμα του)
από τον Λουκάκου. Έχει μόλις 10 συμμετοχές φέτος και ακόμα δεν έχει σκοράρει. Το γεγονός αυτό αναγκάζει τον προπονητή του να εξετάσει τις όποιες προσφορές γίνουν. Αυτή είναι και η επιθυμία του παίκτη ,αφού θέλει να έχει παιχνίδια στα πόδια του και να είναι μέλος της εθνικής Κροατίας. Προς το παρόν Αμβούργο και Στόουκ τον θέλουν δανεικό ,ενώ ακούγεται ότι και η Λίβερπουλ τον έχει στην λίστα της.



Κρίστιαν Μπέντεκε
Ο Βέλγος φορ αποτελεί βαρόμετρο για την Άστον Βίλα αν και οι αριθμοί του τον αδικούν (15 εμφανίσεις και 5 γκολ). Με ύψος 1,91 και όντας μόλις 23 χρονών αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο επιθετικό. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα του ,αφού τον θεωρεί τον ιδανικό αντικαταστάτη του Ντιέγκο Κόστα σε περίπτωση που αυτός αποχωρήσει από την ομάδα. Η Ντόρτμουντ επίσης τον έχει στα ραντάρ της . Ο Βέλγος όμως είναι...ακριβός  μιας και η αξία του φτάνει τα 20.000.000!



Ντέμπα Μπά

Ο Μουρίνιο προσπάθησε να τον πουλήσει το καλοκαίρι , αλλά αυτός παρέμεινε. Λογίζεται ως 3ος
επιθετικός στην Τσέλσι και έχει 14 συμμετοχές , 3 γκολ και 3 ασίστ. Είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει , ειδικά αν η Τσέλσι αγοράσει άλλον επιθετικό. Εδώ και καιρό ακούγεται έντονα η Άρσεναλ ως επόμενος προορισμός του , ενώ υπάρχουν και σενάρια για δανεισμό ως και ανταλλαγή. Η αξία του είναι στα 15.000.000 αλλά η Τσέλσι θα τον πουλούσε και για τα μισά...



Ισάκ Μπελφοντίλ
Η Ίντερ τον χρυσοπλήρωσε το καλοκαίρι , αλλά ο νεαρός μέχρι στιγμής δεν αποδίδει τα αναμενόμενα , μετρώντας 11 εμφανίσεις με 1 γκολ και 1 ασίστ. Θα εξέταζε μια πρόταση δανεισμού αν αυτή του πρόσφερε αρκετό χρόνο συμμετοχής , όπως είπε και ο ίδιος. Η Γουέστ Μπρομ μπορεί να του το προσφέρει αυτό ,αφού αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στην επίθεση. Ενδιαφέρον υπάρχει και από Γερμανικές ομάδες ,αλλά προς το παρόν τίποτα δεν είναι επίσημο...


Σκοράρει και έξω από τα γήπεδα...

Άλβαρο Μοράτα
Ο μικρός της Ρεάλ έχει φέτος μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα ,αφού είναι ο μόνος καθαρόαιμος
επιθετικός στο ρόστερ των μαδριλένων μετά τον Μπενζεμά. Ο 21χρονος έχει 10 γκολ σε 20 συμμετοχές φέτος (τα 8 με την εθνική Under21). Άρσεναλ και Σάλκε εξετάζουν το ενδεχόμενο δανεισμού του , ενώ ακούστηκε και για Ίντερ. Η περίπτωσή του όμως είναι δύσκολη αφού  η Ρεάλ δεν θέλει να τον δώσει...



Κρίστιαν Τέγιο
Ο Ισπανός εξτρέμ , παρά τον φοβερό ανταγωνισμό στην Μπαρτσελόνα , μετράει φέτος 14 συμμετοχές , 1 γκολ και 4 ασίστ. Αρκετές ομάδες είναι διατεθειμένες να του προσφέρουν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Η Λίβερπουλ έκανε πρώτη κίνηση , ενώ φημολογείται ότι το ίδιο θα κάνουν τόσο η Ντόρτμουντ , όσο και η Ατλέτικο και ο Άγιαξ. Η Μπαρτσελόνα θα εξέταζε μια πρόταση δανεισμού , αλλά για πώληση δείχνει αρνητική (προς το παρόν). Άλλωστε ο μικρός (22 χρονών) έχει μεγάλη ρήτρα (12.000.000).

20 σχόλια:

  1. Πολύ καλό το άρθρο σου Γιώργο...

    Η Λίβερπουλ βλέπω θα κινηθεί δυναμικά καθως θελει να ειναι στην πρωτη τετραδα...(αν και το γεγονός ότι θέλει τον Γέλαβιτς (τώρα και δανεικό) λέε κάποια πράγματα)

    Η Τσέλσι δεν υπάρχει λόγος να πάρει και άλλον επιθετικό (ας δώσει τον Μπα σαν αντάλλαγμα για ένα 10αρι από το πάνω ράφι)..

    Ο Τέγιο είναι πολύ καλό ταλεντάκι...Θεωρώ ότι πρέπει να μείνει...

    marauder3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και από μεσοεπιθετικούς γεμάτη είναι η Τσέλσι. Αυτο που χρειάζεται τώρα είναι αμυντικό χαφ για βασικό και ίσως ένα κεντρικό αμυντικό.

      Τα σενάρια για ανταλλαγή είναι με τον Γκουάριν της Ίντερ , αλλά δεν νομίζω να προχωρήσειι η υπόθεση.

      Η Λίβερπουλ ψάχνεται για ενα ακόμη επιθετικό , τώρα του Γιέλαβιτς είναι λίγο περίεργη υπόθεση αφού είναι παίκτης της μισητής αντιπάλου Έβερτον... Βέβαια οι Άγγλοι δεν τα υπολογίζουν κάτι τέτοια τόσο όσο εμείς.

      Διαγραφή
  2. Ο Ντιέγο Κόστα μόνο 25 Εκ είναι η ρήτρα του ; ; ; Πολύ λίγα με βάση τις απαιτήσεις των ομάδων στην Ευρώπη πλέον.. Ίσως η Ατλέτικο πρέπει να τον κρατήσει φέτος και γιατί όχι και του χρόνου αυξάνοντας την ρήτρα του... Είναι μακράν το πιο καυτό όνομα από επιθετικούς το τελευταίο διάστημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν περίμενε ούτε η Ατλέτικο να παίξει τόσο καλά ο Ντιέγκο Κόστα φέτος...

      Η ρήτρα του είναι κάπου στα 25 με 30 εκατ. , οπότε αν αποφασίζει καμιά ομάδα να τα δώσει (που αρκετές έχουν αυτή τη δυνατότητα) , η Ατλέτικο δεν θα μπορεί να κάνει και πολλά...

      Υπάρχει και το μουντιάλ το καλοκαίρι. Αν ο Ντιέγκο Κόστα (με την εθνική Ισπανίας πλέον) παίξει καλά και εκεί , τότε θα η αξία του θα ανέβει...

      Διαγραφή
  3. Θεωρώ πισογύρισμα για την Λίβερπουλ το να αποκτήσει παίκτη σαν τον Γέλαβιτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ δεν πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει το κάτι παραπάνω στην Λίβερπουλ. Θα είναι λογικά 2η-3η λύση στην ομάδα.

      Διαγραφή
    2. Παιδιά ο Yelavic ακούστηκε και για West Ham United και οι οπαδοί μας ξενέρωσαν... Πόσο μάλλον για μια Liverpool που υποτίθεται ότι θέλει να χτυπήσει το πρωτάθλημα, (λέμε τώρα)...

      Διαγραφή
  4. Γιώργο, μιλάμε ο τύπος (Ντιέγο Κόστα) έχει βγει λαχείο. Πριν 2 χρόνια τον είχαν δανεικό στην Ράγιο Βαγιεκάνο νομίζω... Και φέτος ενώ περίμεναν από τον Βίγια (που ήρθε σαν αντικαταστάτης του Φαλκάο) να βγάλει το φίδι από την τρύπα, ο Ντιέγο Κόστα αποδείχτηκε ένας νέος Τόρρες, Αγουέρο, Φαλκάο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω με τον φιλο Skepasti απο πανω... Ο Γελαβιτς ειναι μετριος παικτης ειδικα για μια ομαδα πρωταθλητισμου.

    Ο Ντιεγκο Κοστα δεν πρεπει να φυγει απο την Ατλετικο. Θελω να μεινουν ολοι εκει και να πανε 1-2 παγκοσμιας κλασης ονοματα. Δεν ειμαι οπαδος της Ατλετικο, ουτε υποστηριζω γενικα κατι απο Ισπανια, αλλα θελω μια ομαδα να μπει σταδιακα στα επιπεδα Μπαρτσα-Ρεαλ ωστε να γινει επιτελους ανταγωνιστικη η La Liga!

    Τον Μπεντεκε τον ηθελα διακαως στην Τοτεναμ, αλλα η διοικηση μας επελεξε τον τραγικο φετος Σολδαδο που σκοραρει μονο με πεναλτι.

    Η ομαδα που χρειαζεται φορ περισσοτερο απο ολες τις αλλες ειναι η Αρσεναλ. Επειγοντως κιολας. Εχει μεινει με εναν μετριο Ζιρου και μονο μ αυτον και τον εχει καψει τελειως. Οπωσδηποτε φορ θελει η Αρσεναλ.

    Ο Ντεμπα Μπα δεν ειναι κακος παικτης. Απλα δεν ειναι για βασικος σε ομαδα πρωταθλητισμου. Για μια ομαδα που κυνηγαει Ευρωπη οπως ηταν πιο παλια στη Νιουκαστλ πχ ειναι αστερι.

    Ιδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι η Τότεναμ μεγάλη απογοήτευση φέτος , μετά από τόσους καλούς παίκτες που πήρε. Δικαιώνει όσους έλεγαν ότι Μπέιλ=Τότεναμ. Λαμέλα και Σολδάδο ήρθαν με περγαμηνές και μέχρι στιγμής δεν προσφέρουν τίποτα.

      Συμφωνώ για Άρσεναλ , χρειάζεται επιθετικό. Ο Μπά και ο Μπέντεκε θα βοηθούσαν αλλά δεν είναι οι ''μεγάλοι επιθετικοί'' που θα πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους....

      Διαγραφή
  6. Αύριο η μεθαύριο θα ανεβάσω και το part 2...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τον Σολδάδο πάντως τον αδικείς Νικ... Είναι καλό φορ. Απλά είναι η πρώτη του χρονιά στην Αγγλία και χρειάζεται χρόνο για να δεθεί με τους άλλους. Θυμίσουν πέρυσι τον Ζιρού.

    Η Άρσεναλ πέρα από τον Ζιρού θέλει έναν Λουκάκου εκεί να τους ισοπεδώνει όλους.. Πάντως και ο Ντιέγο Κόστα να παει θα χρειαστεί χρόνο.Έτσι πιστεύω εγώ τουλάχιστον. Γενικά πιστεύω ότι ο Μπεντέκε και ο Λουκάκου είναι οι καλύτερες λύσεις για την Άρσεναλ.

    Επίσης, απορώ γιατί έχουν φαγωθεί οι φωστήρες της Τσέλσι να δίνουν δανεικό εδώ κι εκεί τον Λουκάκου . . . Έχουν πολύ καλύτερους ; ; ; Ο τύπος είναι θωρηκτό...Είναι 20,5 ετών..Αυτός είναι το φορ που ψάχνει η Τσέλσι μετά την εποχή του Ντρογκπά... Έχει αυτόν και δεν το εκτιμάει η Τσέλσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τεραστιο ταλεντο ο Λουκακου....Ο Ετο το καλοκαιρι θα φυγει αρα το διδυμο πρπεει να ειναι τορες και απο πισω λουκακου...Δεν χρειαζεται να παρεις και αλλον επιθετικο απο το πανω ραφι....

      Ελπιζω μην γινει σαν τον σταριτζ και τον πουλησουμε σε καμια αρσεναλ παλι....

      marauder

      Διαγραφή
    2. Απο τι στιγμη που εχεις Ετό και Τόρες είναι δύσκολο να χωρέσεις και τον Λουκάκου μέσα... Σωστή κίνηση για μένα ο δανεισμός , έτσι ο παίκτης θα έχει άλλη μια γεμάτη χρονιά , προτού επιστρέψει (μόνιμα αυτή τη φορά) στην Τσέλσι το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
  8. Τζιμ ρεκορ σχολιων η μου φαινεται?

    Γιωργο 8αρι ηθελα να πω ..οχι 10αρι...μπερδεψα το 8 με το 10*

    marauder3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι φίλε..Ρεκορ...χαχαχα

    Ο Σταριτσ ναι κακως χαθηκε....Το θεμα ειναι μην χασει και τον Λουκάκου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό με τον Στάριτζ ήταν μεγάλο φάουλ...Και χρεώνεται στον Ντι Ματέο (το μόνο λάθος του)

      Διαγραφή
  10. Βάλτε και τον Μάτα (που χθες δεν έδωσε το χέρι στον Μουρίνιο) στα λαβράκια προς μεταγραφή - δανεισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τον εχω στο αρθρο της παρασκευης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή