Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Ποδοσφαιρικά διλήμματα: Real Madrid vs Barcelona

Άλλη μία νέα στήλη εγκαινιάζουμε στο μπλοκ. Θα έχει τίτλο "Ποδοσφαιρικά διλήμματα" και θα αφορά δύο ομάδες (κυρίως) οι οποίες έχουν αντιπαλότητα μεταξύ τους. Θα καταγράφουμε 3-4 στοιχεία - επιτεύγματα (μέσω των οποίων θα δίνουμε τροφή για σκέψη) για την μία και την άλλη ομάδα και θα αφήνουμε μετά το κοινό να διαλέξει τι προτιμάει.

Η αρχή θα γίνει με το δίλημμα, Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα . . .


- Η Μπαρτσελόνα, διαχρονικά, αλλά κυρίως τα τελευταία χρόνια φημίζεται για τις ακαδημίες της (την περίφημη Μασία) και τα άφθονα ταλέντα της (Τσάβι, Ινιέστα, Μπούσκετς, Πέδρο, Πουγιόλ, Βαλντές, Μέσι) που έφεραν την ομάδα στην κορυφή της Ισπανίας, της Ευρώπης αλλά και του κόσμου.
Πόντος: Μπαρτσελόνα

- Η Ρεάλ, πάντα θα έχει την φήμη των Galactikos στηριζόμενη σε εκείνη την απίστευτη φουρνιά των μη Ισπανών παικτών (Φίγκο, Κάρλος, Ρονάλντο, Ζιντάν) και του Ισπανού Ραούλ.
Πόντος: Ρεάλ Μαδρίτης

- Η Ρεάλ, περηφανεύεται για τα πέντε συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών της (1955-56, 1956-57, 1957-58, 1958-59, 1959-60) που ουσιαστικά αυτά της δίνουν τον τίτλο της Βασίλισσας και στην Ευρώπη, πέρα από την Ισπανία.
Πόντος: Ρεάλ Μαδρίτης

- Η Μπαρτσελόνα, έγραψε (στην κυριολεξία) ιστορία την σαιζόν 2008-2009 όταν και κατέκτησε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχε (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λίγκ, Σούπερ Καπ Ισπανίας, Σούπερ Καπ Ευρώπης και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων).
Πόντος: Μπαρτσελόνα

- Η Μπαρτσελόνα, περηφανεύεται ότι διαθέτει τους δύο καλύτερους παίκτες της Λατινικής Αμερικής. Δηλαδή τον Μέσι και τον Νεϊμάρ.
Πόντος: Μπαρτσελόνα

- Η Ρεάλ, περηφανεύεται ότι διαθέτει τους δύο καλύτερους παίκτες της Ευρώπης. Τον Ρονάλντο και τον Μπέϊλ.
Πόντος: Ρεάλ Μαδρίτης

Εσείς τι θα διαλέγατε ; ; ; 

9 σχόλια:

  1. Εξυπνη και αυτη η στηλη, που εκθειαζει και τις 2 ομαδες και δεν ειναι ευκολη η επιλογη της καλυτερης ομαδας. Προσωπικα διαλεγω Ρεαλ ως μεγαλυτερη ομαδα... Μονο και μονο που εχει κατακτησει 9 Τσουλου, ειναι πολυνικης στο Ισπανικο πρωταθλημα και εχει βγαλει 3 απο τις σπουδαιοτερες γενιες του παγκοσμιου ποδοσφαιρου... Η Μπαρτσελονα εχει βγαλει μια εξαιρετικη dream-team με Κροιφ προποητη (αρχες '90), εγραψε ιστορια για 4-5 χρονια (2005-2011) αλλα την ευρωπαϊκή φανέλα της Ρεάλ ακόμα δεν την έχει φτάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τεράστιοι σύλλογοι και οι δύο... Τιτάνες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου...

    Εγώ διαλέγω Μπαρτσελόνα...

    Μου αρέσει η διαχρονική στήριξη στα δικά της παιδιά..

    Αυτό με κερδίζει από μόνο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισοδυναμες λεω εγω....(αντε 51-49 υπερ της Ρεαλ λογω περισσοτερων τιτλων)...Αν και ενταξει...τεραστιες ομαδες....δυσκολο να τις συγκρινεις.

    MaRauder

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρεαλ δαγκωτο ψηφιζω εγω.

    Παλαιοτερα μου αρεσε η μπαρτελονα , οταν ειχε Ντεκο -Μπελετι-Ροναλντινιο , αλλα μετα το σκανδαλο του Σταμφορντ Μπριτζ (οπως και εμεινε στη ιστορια) εγινε η ομαδα που αντιπαθω περισσοτερο απο ολες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πω τι μου θυμισες Γιωργο...Πιο πολυ δεν εχω ξανανευριασει...δεν μπορουσα να κοιμηθω εκεινο το βραδυ....Ηταν εκεινη η χρονια που επαιζει φοβερη μπαλα η Τσελσι αλλα στο ημητελικο μας σφαξανε...εκεινη την περιοδο υποστηριζα πιο ένθερμα από ποτέ την Τσέλσι...Οταν ημουν μικρος υποστηριζα ρεαλ, μετα υποστηριζα μπαρτσα...τωρα δεν εχω καποια ξεκαθαρη προτιμηση (αν και συμπαθω λιγο περισσοτερο ειναι αληθεια την Μπαρτσα).

    Marauder

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ αυτό το ματς που λεει ο Γιώργος το έβλεπα στο φινάλε του σε ένα γυράδικο..χαχαχαχαχα

    Το τέλος ήταν πολύ άδοξο για την Τσέλσι τότε...

    Και από τα 4 πέναλτι που ζήτησε τα δύο μπορούσαν να δοθούν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εκεινη την μερα ειχα τρελαθει. εβλεπα με ενα φιλο τον αγωνα και τα ειχαμε διαλυσει ολα στο δωματιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ....κ εγώ είμαι φουρνιά που μεγάλωσε με τους Ραούλ Ρομπέρτο Κάρλος Μιγιάτοβιτς Μοριέντες κτλ αλλά τελευταία με έχει κερδίσει η Μπάρτσα..... ισοδύναμα τέρατα πιστεύω και τα 2!

    ΑπάντησηΔιαγραφή