Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Premier League: Match Preview 11/01/2014


Καλημέρα και καλό ΣΚ! Μετά από ένα διάστημα αποχής λόγω έλλειψης χρόνου, και λόγω γκίνιας, επιστρέφω - θέλω να πιστεύω - δριμύτερος.

 Σήμερα το πρωί στις 10:00 ανεβαίνω στο λεωφορείο για την πρώτη μου εκτός έδρας εκδρομή (στην Αγγλία) με την ομάδα μου την West Ham Utd. Πηγαίνουμε στο Cardiff (Ουαλία) όπου από ότι γνωρίζω υπάρχει μια σχετική κόντρα (λόγω Ουαλίας - Αγγλίας), και υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρξουν κάποια παρατράγουδα, μια και οι δικοί μου οπαδοί δεν πηγαίνουν με την καλύτερη διάθεση (λόγω Big Sam - διοίκησης). Τέλος πάντων, τα του ματς θα τα σχολιάσουμε αφού επιστρέψω. Πάμε τώρα στις προβλέψεις μας. 






Το πρόγραμμα της αγωνιστικής αναλυτικά:

Σάββατο 11/01/14

14:45 Hull - Chelsea
17:00 Cardiff - West Ham
          Everton - Norwich
          Fulham - Sunderland
          Southampton - West Brom
          Tottenham - Crystal Palace
          Man. Utd - Swansea

Κυριακή 12/01/14
16:05 Newcastle - Manchester City
18:10 Stoke - Liverpool

Δευτέρα 13/01/14 
22:00 Aston Villa - Arsenal

Το πρόγραμμα όπως βλέπετε δεν έχει κάποιο ντέρμπι και μάλλον τα πιο αμφίρροπα ματς της αγωνιστικής είναι αυτά των ομάδων που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού, δηλαδή των Cardiff - West Ham και Fulham - Sunderland. Ας τα δούμε με τη σειρά...





Η Chelsea φαίνεται να βρίσκει μια σχετική φόρμα. Θα μείνει μέχρι τέλος στη διεκδίκηση του τίτλου, οπότε εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει. Το κακό όμως είναι ότι το ποσοστό είναι αρκετά χαμηλό, στον ΟΠΑΠ δίνεται στο 1.45, οπότε δεν αξίζει, ειδικά όταν η ομάδα της Hull έχει ζορίσει όλες τις ομάδες. Μην ξεχνάμε ότι μόνον οι Man. Utd και η Crystal Palace κέρδισαν εκεί, ενώ η Liverpool έχασε με 3-1!




Το ντεμπούτο του Σόλσκιερ στέφθηκε με επιτυχία αφού κέρδισε τη Newcastle, ήταν όμως για το FA Cup. Προσωπικά δεν πιστεύω σε αυτή την ομάδα, και ειδικά σε αυτόν τον κλόουν που έχουν για πρόεδρο. Πιο συχνά πηγαίνει η κάμερα πάνω του και στις αντιδράσεις που έχει, παρά στους παίκτες της ομάδας και τον προπονητή.

Από την άλλη η ομάδα του Λονδίνου, είναι σε τραγική κατάσταση. Κάθε παιχνίδι φαίνεται χαμένο πριν ακόμη ξεκινήσει. Είναι προφανές ότι οι επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι ήταν τραγικές. Ο Fat Sam, όπως τον αποκαλούν οι οπαδοί πλέον, έχει χάσει την μπάλα. Η καρέκλα του όχι απλά τρίζει, αλλά ένα αρνητικό αποτέλεσμα, μάλλον θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του. Φταίει αυτός όμως όταν δεν έχει χρήματα για μεταγραφές? Φταίει αυτός όταν αναγκάζεται να φέρει ως μεταγραφή τον Roger Johnson (κεντρικός αμυντικός που αγωνιζόταν στην Championship) και να τον βάζει στην 11άδα άμεσα? Ε, μάλλον φταίει όμως και αυτός...

Με την πλάτη στον τοίχο λοιπόν, και οι 2 ομάδες. Ενώ όλα δείχνουν ότι τα Σφυριά θα ξαναχάσουν, προσωπικά θεωρώ ότι το παιχνίδι θα λήξει ισοπαλία. Ίσως να είναι ένστικτο, ίσως το ότι όσες φορές έχω πάει στο γήπεδο για να τους δω έχω νίκες ή ισοπαλίες, λίγο και το ποσοστό οπότε πηγαίνω με το Χ και το 3.40. 





Οι εκτός έδρας επιδόσεις της Norwich είναι τραγικές, (2 νίκες σε 10 παιχνίδια), και το πιο πιθανό είναι το αρνητικό σερί να αυξηθεί, αφού αγωνίζεται απέναντι σε μια ομάδα που αυτή την περίοδο παίζει καλή μπάλα, έχει μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα και χτυπάει με αξιώσεις την 4η θέση. Μόνο πρόβλημα για την Everton η έλλειψη πάγκου. Αύριο για παράδειγμα, είναι αμφίβολοι οι Distin, Jagielga και Baines. Αν λείψουν αυτοί δεν υπάρχουν ισάξιοι παίκτες για να τους αντικαταστήσουν.

Το over δυστυχώς πληρώνει μόλις 1.66, οπότε μάλλον θα κρατήσω το Goal - Goal που πληρώνει 2 μονάδες!





H Fulham δέχεται πολύ μεγάλη πίεση καθώς δεν έχει συνηθίσει να βρίσκεται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία. Ωστόσο έναν από τους πρώτους "τελικούς" κατάφερε να τον κερδίσει (εντός έδρας με West Ham). Μάλλον το 6-0 από την Hull τους ταρακούνησε για τα καλά, και αν δει κανείς τους παίκτες που έχει ως μονάδες, δεν είναι για τόσο χαμηλά.

Από την άλλη η Sunderland με τον Poyet φαίνεται να παλεύει όλα τα παιχνίδια. Προσωπικά θεωρώ ότι κακώς έδωσε τόσο προσοχή στον μεσοβδόμαδο αγώνα με την Man. Utd (την οποία και κέρδισε), καθώς στόχος θα έπρεπε να είναι μόνον τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Παίζει πολύ με αντεπιθέσεις, παρακολούθησα τον εκτός έδρας αγώνα τους στην Cardiff και πραγματικά με εξέπληξε θετικά. 

Πηγαίνω με την ισοπαλία, ή ακόμη για όποιον θέλει στο Goal - Goal. 





H Southampton δεν πατάει καλά. Από εκεί που στα πρώτα παιχνίδια είχε την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης, ξαφνικά άρχισε να δέχεται γκολ σε κάθε παιχνίδι. Βέβαια τελευταία, μπορεί τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά, αλλά έχει βελτιώσει την εικόνα της. Ίσως να ήταν και άτυχη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Από την άλλη η West Brom είναι μια μέτρια ομάδα που εξαρτάται πολύ από τις ορέξεις μερικών παικτών. Ο Anelka για παράδειγμα είναι βαρόμετρο. Είδα τον αγώνα της στο Upton Park και μου έκανε εντύπωση το πως ξεδιπλώνεται στις αντεπιθέσεις.

Για να μην το κουράζω, νομίζω ότι έφτασε η ώρα για νίκη των Αγίων. Παρόλα αυτά το 1.70 δεν με προδιαθέτει θετικά. 





Νέοι προπονητές και για τις δύο ομάδες. Ο Sherwood για την Τότεναμ ξεκίνησε με το δεξί, με το σημαντικό διπλό μέσα στην Man. Utd. Από την άλλη έχουμε τον Tony Pulis που από την στιγμή που ανέλαβε η ομάδα πραγματικά παλεύει κάθε παιχνίδι. Έχει πάρει σημαντικά αποτέλεσματα, για τη δυναμικότητα του ρόστερ της, ενώ μέχρι και ο Chamakh άρχισε να σκοράρει!!!

Όσο και αν συμπαθώ τον Pulis, νομίζω ότι θα λυγίσει αύριο... Χαμηλός ωστόσο ο άσος στο 1.30.




Εξωπραγματικά αρνητικό σερί για την United το 0/3 στους τελευταίους αγώνες. Πλέον αρχίζει να ακούγεται έντονα ο προβληματισμός των φιλάθλων για τον Moyes. Στο κάτω - κάτω μιλάμε για την ίδια ομάδα που πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ακούστηκε ότι η διοίκηση της ομάδας θα δώσει 200 εκ λίρες μπάτζετ ώστε να φέρει τους παίκτες που επιθυμεί ο προπονητής!!!

Το επιθετικό πρόβλημα θα παραμένει όσο οι Rooney και Van Persie παραμένουν εκτός. Και στην άμυνα όμως το πρόβλημα είναι έντονο, αφού ο Smalling σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει ο νέος Ferdinand, ο Vidic δεν είναι αυτός που γνωρίζαμε, ενώ για μένα προσωπικά είναι αστείο να αγωνίζονται παίκτες σαν τους Evans - Rafael - Fabio - Jones στην ομάδα των κόκκινων.

Όποιος θέλει να ποντάρει στο 1.40 του άσου και να στηρίξει μια ομάδα άρρωστη, ας το κάνει, εγώ απλά θα του ευχηθώ καλή τύχη και ο Θεός μαζί του. Μόλις πριν μία εβδομάδα να θυμίσω ότι η United ηττήθηκε από την Swansea για το FA Cup. 

Συμπέρασμα

  • Cardiff - West Ham Utd X (3.40)
  • Everton - Norwich Goal - Goal (2.00)
  • Fulham - Sunderland X (3.40)
Θα ποντάρω μόλις 5 μονάδες στην τριάδα, και από 10 μονάδες στις 3 δυάδες, συνολικά 35 μονάδες.

Προηγούμενο Υπόλοιπο: 1,020.20
Νέο Υπόλοιπο: 985.20

4 σχόλια:

  1. Καλως επεστρεψες ΒαρδΑρη. Καλο ταμειο! Τη Λιβερπουλ αυριο πως τη βλεπεις; Παιρνει διπλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου ρε Νίκο, μόλις μπήκα σπίτι από Cardiff. Όπως έγραψα και στο άρθρο, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε σήμερα (από την στιγμή που θα παρακολουθούσα το παιχνίδι, 5ο παιχνίδι της WH που πηγαίνω και η ομάδα δε χάνει). Αλλά δεν περίμενα και νίκη, ειδικά από την στιγμή που παίζαμε και με 10 παίκτες για αρκετό χρονικό διάστημα.

    Τραγικές οι επιλογές μου, επίσης το παιχνίδι της Sunderland έβλεπα ότι θα σπάσει, αλλά δεν περίμενα και διπλό. Στον γυρισμό για Λονδίνο, ακούγαμε αθλητικές ραδιοφωνικές εκπομπές, έβγαιναν οπαδοί της Sunderland υπερ-ευχαριστημένοι, αλλά και οπαδοί της Fulham που κράζουν τους πάντες.

    Τέλος πάντων, συνεχίζουμε.

    Για Liverpool αύριο, ίσως να πήγαινα με το διπλό. Αλλά στην κατάσταση που είμαι τώρα, καλύτερα να το αφήσω. 0/3 σήμερα, κεφαλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραια απο εδω και περα οποτε πηγαινεις γηπεδο θα ενημερωνεις για να παιζω τη Γουεστ Χαμ 1Χ η Χ2 (αναλογα που παιζει). :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για όσους δεν πιστεύουν: WHU - Liverpool: 3-1, WHU - Coventry 1-0, WHU - Millwall 2-1,
    WHU - Brighton 6-0 και χθες Cardiff - WHU 0-2...

    ΑπάντησηΔιαγραφή