Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Αυτό το ξέρατε ; ; ;

Κάθε Τρίτη θα υπάρχει μία ανάρτηση η οποία θα αναφέρεται σε ένα στοιχείο (κυρίως στατιστικό) από τον χώρο του ποδοσφαίρου (κυρίως Ευρωπαϊκού) το οποίο θα αφορά μία ομάδα, έναν παίκτη ή προπονητή, μια διοργάνωση ή οτιδήποτε άλλο προκαλεί εντύπωση.

Την περασμένη Τρίτη αναφερθήκαμε σε ένα στατιστικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ας περάσουμε να δούμε το σημερινό στατιστικό στοιχείο . . .





Στην διοργάνωση του Champions League ή πιο παλιά Κύπελλο Πρωταθλητριών, όπως ονομαζόταν υπάρχει ένα στατιστικό στοιχείο το οποίο αφορά και την χώρα μας . . .

Γνωρίζατε ότι και τις τρεις φορές που ο τελικός του Champions League ή του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, έγινε στην Ελλάδα (Αθήνα συγκεκριμένα) μία από τις δύο φιναλίστ, ήταν Ιταλική ομάδα ; ; ;

Το 1983 ο τελικός ήταν: Αμβούργο - Γιουβέντους (νικήτρια ήταν η ομάδα του Αμβούργου). Το 1994 ο τελικός ήταν: Μπαρτσελόνα - Μίλαν (νικήτρια η Ιταλική ομάδα με 4-0). Και το 2007 ο τελικός ήταν: Λίβερπουλ - Μίλαν (νικήτρια και πάλι η Μίλαν με 2-1).

Φαίνεται ότι η Ελλάδα εμπνέει τις Ιταλικές ομάδες. Μένει να δούμε αν την επόμενη φορά που ο τελικός του Champions League διεξαχθεί στην χώρα μας, θα επιβεβαιωθεί για άλλη μία φορά αυτό το στατιστικό . . .

2 σχόλια: