Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Transfer rumors (part 2)

Στο part 2 θα ασχοληθούμε με μεσοεπιθετικούς και μεσοαμυντικούς. Στην λίστα βρίσκονται ''βαριά'' ονόματα  και οι μεταγραφές τους μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι...









Αλέσιο Σέρσι
Ο 26χρονος εξτρέμ της Τορίνο και διεθνής με την Ιταλία , κάνει καλή σεζόν , έχοντας μέχρι τώρα 9γκολ και 7 ασίστ σε 22συμμετοχές!  Όπως δήλωσε ο ίδιος , θα ήθελε να πάει στην Γιουβέντους και να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προς το παρόν ενδιαφέρον έχουν εκφράσει αρκετές ομάδες , όπως η Άρσεναλ , η Λίβερπουλ , η Τότεναμ , η Μίλαν και η Ίντερ. Με την αξία του στα 14.000.000 , είναι εφικτός στόχος, αν και η διοίκηση της ομάδας θα ήθελε και έμψυχα ανταλλάγματα...



Νίκολας Γκαιτάν
Ο μέσος της Μπενφίκα αποτελεί διακαή πόθο της Παρί και της Μονακό , που ετοιμάζουν πρόταση για να τον φέρουν στην Γαλλία.  Σε 18 εμφανίσεις φέτος έχει 1 γκολ και 4 ασίστ ,αριθμοί που τον αδικούν αφού είναι πολύ ποιοτικός παίκτης. Ωστόσο σύμφωνα με τον μάνατζερ του , ακόμα δεν υπάρχει επίσημη πρόταση και ο παίκτης είναι χαρούμενος στην Μπενφίκα. Οι Γάλλοι θα χρειαστεί να βγάλουν πάνω από 18.000.000 για να τον κάνουν δικό τους...





Κέβιν Ντε Μπράιν
Με μόλις 12 (2 ασίστ) συμμετοχές φέτος , ο Βέλγος είναι δυσαρεστημένος και ψάχνει νέα ποδοσφαιρική στέγη. Το καλοκαίρι επέστρεψε στην Τσέλσι έχοντας μια γεμάτη χρονιά με την Βέρντερ Βρέμης (ως δανεικός) , αλλά μέχρι τώρα δεν έχει βρει τα πατήματά του. Η Τσέλσι λοιπόν του έβαλε πωλητήριο ,ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ 25.000.000  ! Αρκετές ομάδες από Γερμανία σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να τον αποκτήσουν , όπως η Ντόρτμουντ , η Λεβερκούζεν και η Βόλφσμπουρκ , έστω και με την μορφή δανεισμού. Τα δεδομένα ωστόσο μπορεί να ανατραπούν αν αποχωρήσει άλλος παίκτης από την Τσέλσι...



Χουάν Μάτα (?)
Ο Ισπανός μέσος , παρά τις 21 συμμετοχές του φέτος , δείχνει να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Τσέλσι. Τα σενάρια φούντωσαν μετά τον τελευταίο αγώνα ,αφού όταν έγινε αλλαγή δεν έδωσε το χέρι στον Μουρίνιο και κάθισε εκνευρισμένος στον πάγκο. Ο Μουρίνιο αργότερα δήλωσε ότι ''η πόρτα είναι ανοικτή σε όποιον θέλει να φύγει και σε όποιον θέλει να μου μιλήσει''. Η περίπτωσή του ωστόσο είναι αρκετά δύσκολη. Η Τσέλσι δεν θα τον έδινε σε άλλη αγγλική ομάδα , από Ισπανία οι μόνες ομάδες που μπορούν να τον αγοράσουν είναι πλήρεις σε αυτή τη θέση. Δύο είναι τα πιθανά σενάρια : το πρώτο είναι να δοθεί ως ανταλλαγή για τον Γκουάριν στην Ίντερ και το δεύτερο να καταλήξει στο...Παρίσι. Με την αξία του στα 45.000.000 , το θεωρώ δύσκολο (αλλά όχι απίθανο) να φύγει από την ομάδα τον χειμώνα....



Φρέντι Γκουάριν
Από το καλοκαίρι η Τσέλσι τον γλυκοκοίταζε , αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε. Σε 21 συμμετοχές έχει 4 γκολ και 11 ασίστ και η περίπτωσή του επανεξετάζεται από τους Λονδρέζους. Το κόστος μια πιθανής μεταγραφής του είναι στα 18.000.000 και έχουν ακουστεί αρκετά σενάρια. Το πρώτο θέλει τον Μπα να δίνεται ως αντάλλαγμα και το δεύτερο τον Μάτα (σενάριο που συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες ,αφού υπάρχει μεγάλη διαφορά στην αξία των παικτών και είναι αμφίβολο αν θέλει ο Ισπανός να πάει στην Ίντερ).



Μίκαελ Εσσιέν
Από τους καλύτερους αμυντικούς χαφ 3 χρόνια πριν , αλλά 2 σοβαροί τραυματισμοί δεν τον άφησαν αλώβητο. Πλέον δεν έχει θέση στην Τσέλσι , με μόλις 6 συμμετοχές (1 ασίστ) και ο μάνατζερ του δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει τον Ιανουάριο. Λυόν , Παρί , Μονακό και Μίλαν είναι μερικοί από τους μνηστήρες ,ενώ ακούγεται ότι θα υπάρξει και πρόταση από Αμερική. Η Τσέλσι θέλει να τον ξεφορτωθεί και θα τον έδινε για ένα ''συμβολικό'' ποσό , κοντά στα 6.000.000.





Νεμάια Μάτιτς
Στα 25 του , ο πανύψηλος (1,94) αμυντικός χαφ της Μπενφίκα είναι σε καλή φόρμα και αρκετές από τις κορυφαίες ομάδες σκέφτονται να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Άρσεναλ , Τσέλσι , Ντόρτμουντ , και Ρεάλ είναι μερικές μόνο από αυτές. Η Μπενφίκα που τον είχε αποκτήσει ως αντάλλαγμα για τον Νταβίντ Λουίζ , θα βάλει στα ταμεία της περίπου 27.000.000 από ενδεχόμενη πώληση του.




Γιόχαν Καμπάιγ
Ένας από τους πολλούς Γάλλους της Νιούκαστλ βρίσκεται στο στόχαστρο Ιταλικών ομάδων και όχι μόνο. Ο Καμπάιγ σε 19 εμφανίσεις  φέτος έχει 6 γκολ και 3 ασίστ (πράγμα σπάνιο για αμυντικό χαφ). Μίλαν και Ίντερ θα ασχοληθούν με την περίπτωσή του υπό προϋποθέσεις, ενώ η Παρί το...σκέφτεται. Η Ατλέτικο επίσης θα ασχοληθεί μαζί του εφόσον αποχωρήσει κάποιος δικός της παίκτης. Στα 27 του , κοστίζει  16.000.000.

6 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Δωσε πακετο Σουαρες και Αγκερ και θα στον φερω με αυτοκινητο μεχρι το γήπεδο ! :P

      Διαγραφή
  2. Ο Εσσιέν (πολυ συμπαθητικος σαν παικτης...κριμα που εχει παρει αυτην την εξελιξη η καριερα του) θα πάει στον Ολυμπιακό...Τι λετε ρε παιδια.. :p

    Καλα αμα παρει η Τσελσαρα τον Ματιτς τι να πω...δινεις παικτη για να τον αγορασεις με 25εκατ!!!

    Ο Γκουαριν πολυ καλη περιπτωση...μακαρι να ερθει...

    Πολύ ωραία αυτά τα άρθρα...υπάρχει και part3? :
    Marauder

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Ολυμπιακό δεν τον αναφέρω για τον απλό λόγο ότι δεν είναι διατεθημένος να δώσει τέτοιο ποσό για τον Εσιέν και επίσης δεν μπορεί να καλύψει το συμβόλαιο του παίκτη που είναι κοντά στις 500.000 τον μήνα !

      Η Τσέλσι αν θυμάμαι καλά έχει ρήτρα και μπορεί να ξαναγοράσει τον Μάτιτς για 20.000.000. Όταν τον έδιναν προφανώς δεν περίμεναν ότι θα εξελιχθεί έτσι... Προσωπικά τον θεωρώ υπερβολικά αργό για το Αγγλικό πρωτάθλημα και θα προτιμούσα τον Καμπάιγ ή τον Γκουάριν !

      Θα έχει και part3 με αμυντικούς...

      Διαγραφή
  3. Ο Ματιτς ειναι ο παικτης που χρειαζεται η Τσελσι... Ας δωσουν ανταλλαγμα τον Εσιεν και κανα 20αρι και τον πηρανε. Πολυ καλος και ποιοτικος παικτης, λειπει απο την Τσελσι εδω και 2-3 χρονια (ο Μικελ δεν ειναι για βασικος και ο Εσιεν πριν 3-4 χρονια οπως λες ηταν ο κορυφαιος αμυντικος χαφ του πλανητη αλλα πλεον δεν ειναι ο παλιος εαυτος του).

    Ο Καμπαιγ ειναι τεραστια παικτουρα. 8αρο10αρι με εξαιρετικη τεχνικη, οργανωτικες ικανοτητες και τρεξιματα. Υπαρχουν μπολικες ομαδες που χρειαζονται εναν τετοιον.

    Μεγαλη βλακεια της Τσελσι αν της φυγει ο Ματα. Ο καλυτερος της παικτης τα 2 τελευταια χρονια (μαζι με Αζαρ), κανει διαφορα οταν παιζει. Πως αφηνεις να σου φυγει τετοια παικτουρα; Και επισης ο Ντε Μπρουιν ειναι ταλενταρα αλλα πληρωνει την πληροτητα της Τσελσι στις θεσεις που αγωνιζεται. Πιστευω πως σε μια Ντορτμουντ θα ηταν ο,τι πρεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για Μάτιτς δεν συμφωνώ και το εξήγησα πιο πάνω...

      Ο Μάτα ζητάει χρόνο συμμετοχής αλλά πρέπει να κοιτάξει και λίγο την απόδοσή του φέτος ! Γουίλιαν και Όσκαρ είναι σε φόρμα αυτή τη στιγμή και μαζί με τον ''διαστημικό'' φέτος Αζάρ δικαιούνται να είναι βασικοί. Φυσικά ο Μουρίνιο αλλάζει παίκτες σε κάθε παιχνίδι, πχ στο ένα ματς παίζει ο Γουίλιαν και ο Όσκαρ και στο άλλο βάζει Μάτα και Σίρλε...Απλά είναι δύσκολο να φύγει ο Μάτα, με την Παρί να είναι ο μόνος προορισμός που δείχνει εφικτός αυτή τη περίοδο.

      Ο Ντε Μπράιν φιλότιμος μεν , αλλα όπως είπες η Τσέλσι έχει γεμάτο ρόστερ. Φαντάσου να μην είχε τραυματιστεί και ο Φαν Χίνκελ (που έπαιζε βασικός!)

      Διαγραφή