Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ποδοσφαιρικά διλήμματα: Man Utd vs Liverpool

Συνεχίζουμε τη στήλη που εγκαινιάσαμε την προηγούμενη βδομάδα στο blog (μαζί με πολλές άλλες βέβαια), ''Ποδοσφαιρικά διλήμματα'', η οποία αναφέρει τα δυνατά σημεία δύο ομάδων που έχουν κόντρα και δίνει ''βήμα'' στο κοινό για να αποφασίσει ποια προτιμάει.

Στη σημερινή ανάρτηση θα ασχοληθούμε με τις δύο μεγαλύτερες Αγγλικές ομάδες. Τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ.





- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει βγάλει την πιο ωραία ποδοσφαιρική ιστορία τη δεκαετία του 1960 περίπου. 10 χρόνια μετά το ατύχημα του Μονάχου, όπου πέθαναν πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, το 1968 κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με το Ματ Μπάσμπι στον πάγκο και την τριπλέτα Μπεστ-Τσάρλτον-Λο να μαγεύει.
Πόντος: Μαν Γιουν

- Η Λίβερπουλ είναι η αγγλική ομάδα με τα περισσότερα Τσάμπιονς Λιγκ στην τροπαιοθήκη της και 3η συνολικά, έχοντας κατακτήσει 5 κούπες.
Πόντος: Λίβερπουλ

- Η Λίβερπουλ κατέκτησε τα 6 από τα 10 πρωταθλήματα που διεκδίκησε τη δεκαετία του '80. Συνολικά στη συλλογή της έχει 18.
Πόντος: Λίβερπουλ

- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε μία χρυσή περίπου 30ετία με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο της, διάστημα στο οποίο κατέκτησε 38 τίτλους, μεταξύ αυτών 13 πρωταθλήματα (έχει συνολικά 20, όντας πολυνίκης του Αγγλικού πρωταθλήματος) και 2 Τσάμπιονς Λιγκ.
Πόντος: Μαν Γιουν

- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαθέτει στο ρόστερ της τον κορυφαίο Άγγλο ποδοσφαιριστή εδώ και πολλά χρόνια, τον Γουέιν Ρούνεϊ.
Πόντος: Μαν Γιουν

- Η Λίβερπουλ διαθέτει στο ρόστερ της τον πιο φορμαρισμένο επιθετικό του κόσμου τη φετινή σεζόν, τον Λουίς Σουάρες.
Πόντος: Λίβερπουλ

- Και οι δύο ομάδες έχουν αναδείξει δύο απίστευτους θρύλους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που ο καθένας είναι μέλος της ομάδας τουλάχιστον 20 χρόνια, ο αρχηγός εδώ και καμιά δεκαετία και έχουν καταγράψει εκατοντάδες συμμετοχές. Ο λόγος για τους Ράιαν Γκιγκς και Στίβεν Τζέραρντ. Υπέρτατος σεβασμός για 2 τεράστιους παίκτες.
Πόντος: Και οι δύο


Εσείς τι θα διαλέγατε ; ; ;

6 σχόλια:

  1. Τεράστιοι σύλλογοι και οι δύο..

    Οι επιτυχίες τους συμπίπτουν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Οπότε, οι περισσότεροι με βάση αυτό το κριτήριο θα διαλέξουν..

    Εγώ ανήκω στην γενιά αυτών που είδαν μια μεγάλη Μαν Γιουν.... Οπότε και αυτή θα διαλέξω... Αν ήμουν στην γενιά αυτών που είδαν την μεγάλη Λίβερπουλ θα διάλεγα την Λίβερπουλ..

    Οπότε διαλέγω την Μαν Γιουν που μεγαλώνοντας την είδα να θριαμβεύει σε νησί και Ευρώπη . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γω ακριβως το ιδιο τζιμ.. Απο το 2004-05 και μετα που παρακολουθω ποδοσφαιρο θυμαμαι την Μαν Γιουν ως κυριαρχο της Αγγλιας. Τη Λιβερπουλ πιο πολυ μεσω αφιερωματων-συζητησεων-ιστοριας γνωριζω οτι ειναι τεραστια ομαδα και αυτοι.

    Αναμαφιβολα οι 2 μεγαλυτερες ομαδες του νησιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την Λίβερπουλ δεν την πρόλαβα ούτε εγώ... Ο παππούς μου, μου λέει ότι ήταν ομαδάρα κάποτε.

    Η Μαν Γιουν είναι η πιο πετυχημένη ομάδα του νησιού τα τελευταία 20 χρόνια. Και τα τελευταία 10 χρόνια βάση τίτλων την κοντράρει η Τσέλσι (που τα πήρε όλα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τους 2 θα ψηφιζα την Λιβερπουλ ! κατα βάθος την συμπαθώ , αν και με εκνευρίζει το γεγονός ότι τα έχει μια πολύ καλή παράδοση ενάντια στην Τσέλσι :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγω με γιουναινετ μεγαλωσα αρα ο ποντος μου παει αναγκαστικα εκει....ο ρουνει υπηρξε μεγαλο ταλεντο αλλα καπου εκατσε...

    (αυτο με τον σουαρες που ανεφερες δεν το λαμβανω υποψην γιατι τα τελευταια 2 χρονια παιζει..ενταξει)

    MaRauder

    ΑπάντησηΔιαγραφή