Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Η πιο απρόβλεπτη La Liga

Αραιά και πού θα γράφουμε κάποια ανάρτηση στην οποία θα αναφέρουμε την άποψή μας πάνω σε κάποιο θέμα του ευρωπαϊκού-παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Θα αναλύουμε την άποψή μας με επιχειρήματα και θα καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα.

Για σήμερα θα ασχοληθούμε με την εντυπωσιακή φέτος μάχη του τίτλου στο Ισπανικό πρωτάθλημα, ή αλλιώς Πριμέρα Ντιβιζιόν ή αλλιώς Λα Λίγκα..





Από την αρχή της σεζόν βλέπουμε μία εντυπωσιακή μάχη για τον τίτλο στο πρωτάθλημα Ισπανίας. Και το πρωτόγνωρο είναι ότι δεν πρόκειται για 2 ομάδες που μάχονται, όπως συνηθίζονταν τα τελευταία χρόνια, αλλά για 3! Και αυτό αναμφίβολα δίνει άλλον αέρα στο Ισπανικό ποδόσφαιρο.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε έχει μπει σφήνα στους 2 κολοσσούς της Ισπανίας, τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ, ανανεώνοντας το ενδιαφέρον για τη Λα Λίγκα και δίνοντας εξτρά κίνητρο στις 2 μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος, αφού βλέπουν ότι αυξάνεται ο ανταγωνισμός.

Σε όλο το πρωτάθλημα πάνε μαζί και οι 3. Ειδικά η Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο. Χαρακτηριστικό το ότι οι 2 τελευταίες ξεκίνησαν με το απόλυτο 8/8 και έκαναν την πρώτη τους γκέλα την 9η αγωνιστική! Απεναντίας, η Ρεάλ άργησε να βρει τα πατήματά της, όταν όμως το έκανε, άρχισε να παίζει πολύ καλή μπάλα και να παίρνει αποτελέσματα.

Ας δούμε συνοπτικά την αγωνιστική εικόνα και των 3 ομάδων.

Η Μπαρτσελόνα, από το καλοκαίρι με τον Τάτα Μαρτίνο στον πάγκο έχει προσδώσει άλλες τακτικές στο παιχνίδι της. Άφησε έξω την κατοχή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και έγινε πιο επιθετική. 

Ο Νεϊμάρ της έχει βγει και με το παραπάνω, ο Σεσκ Φάμπρεγας διανύει εκπληκτική σεζόν, οι Αλέξις-Πέδρο είναι πολύ βελτιωμένοι, ενώ και ο Μέσι παρόλο που έμεινε για ένα διάστημα έξω συνεχίζει να είναι εκπληκτικός. Αξίζει να αναφερθεί και η κατακόρυφη άνοδος του Βίκτορ Βαλντέζ!

Στα αρνητικά της Μπαρτσελόνα είναι η λειτουργία του κέντρου. Τα χρόνια έχουν περάσει για τους Τσάβι και Ινιέστα, με αποτέλεσμα οι 2 εγκέφαλοι της Μπαρτσελόνα των προηγούμενων χρόνων να μην είναι τόσο αποδοτικοί όσο τους είχαμε συνηθίσει. Βάλτε και την ανόητη πώληση του Τιάγκο και δημιουργείται πρόβλημα στο κέντρο. Ευτυχώς κάνει πολύ καλή χρονιά ο Φάμπρεγας. Πέρα από αυτό, το πρόβλημα στην άμυνα συνεχίζει να υπάρχει, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Όσον αφορά τη Ρεάλ, και αυτή ξεκίνησε με νέο προπονητή το καλοκαίρι, τον μεγάλο Κάρλο Αντσελότι. Παρότι στην αρχή δυσκολευόταν, σταδιακά βρήκε τα πατήματά της και πλέον παίζει πολύ καλή μπάλα. 

Ο Ρονάλντο εξακολουθεί να είναι διαστημικός, ο Μπέιλ έχει προσαρμοστεί πλέον και παίζει πολύ καλά, οι Μπενζεμά-Ντι Μαρία χωρίς να κάνουν τη διαφορά προσφέρουν πολλά, ενώ αναμφίβολα η αποκάλυψη της χρονιάς είναι ο Μόντριτς που είναι το Α και το Ω στη μεσαία γραμμή των μερένχες. Πολύ βελτιωμένος και ο Πέπε.

Στα αρνητικά είναι και εδώ η άμυνα. Ο Αντσελότι λόγω και των τραυματισμών δεν έχει κατασταλάξει ακόμα σε σταθερή 4άδα και έτσι δημιουργείται πρόβλημα. Κατά τη γνώμη μου, όταν επιστρέψει ο παικταράς Βαράν, η τετράδα πρέπει να είναι Καρβαχάλ-Πέπε-Βαράν-Μαρσέλο. Επίσης, τα μεταγραφικά αποκτήματα, Ίσκο και Ιγιαραμέντι, παρότι έκαναν σχετικά καλό ξεκίνημα δείχνουν να έχουν αγχωθεί.

Πάμε και στην Ατλέτικο, η οποία παρουσιάζει ένα εξαιρετικό σύνολο στον αγωνιστικό χώρο. Πολύ οργανωμένη, με σφιχτή άμυνα, κέντρο με πολλά τρεξίματα, ακούραστα μπακ, πολύ καλή δημιουργία μεσοεπιθετικά και έναν σεληνιασμένο τη φετινή σεζόν Ντιέγκο Κόστα να τελειώνει με ευκολία τις φάσεις μπροστά και να δίνει βαθμούς. 

Ο Κόκε κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, ο Βίγια προσφέρει πολλές βοήθειες, ο Γκάμπι είναι ψυχάρα ενώ ο Φιλίπε Λουίς στα αριστερά είναι μαζί με τον Αλάμπα τα πιο φορμαρισμένα αριστερά μπακ του πλανήτη. Ο Κουρτουά στο τέρμα συνεχίζει να μαγεύει.

Πολλά αρνητικά δεν μπορώ να βρω εδώ. Ίσως αυτά φανούν με το πέρασμα του χρόνου. Μιλάω για την έλλειψη μεγάλου βάθους στον πάγκο, αλλά και την απειρία παικτών, που ίσως στοιχίσει στο μέλλον, πόσο μάλλον όταν ακόμα συμμετέχει σε 3 διοργανώσεις. Επίσης, η διοίκηση πρέπει να κάνει τα πάντα για να κρατήσει τον Ντιέγκο Κόστα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Συμπερασματικά, η μάχη του τίτλου αναμένεται να κρατήσει ως το τέλος και θα είναι συναρπαστική. Ζούμε το πιο απρόβλεπτο Ισπανικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων και θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Αν θέλετε την πρόβλεψή μου, αυτή είναι ότι στο τέλος θα το πάρει η Μπαρτσελόνα, αλλά όλα είναι πιθανά . . .

6 σχόλια:

  1. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον όντως. Η Ατλέτικο δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

    Για να δούμε θα κρατήσει μέχρι τέλους αυτό ; ; ;

    Εγώ πάντως είμαι με Ατλέτικο . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστος σε οσα λες, απλα περιμενω την Ατλετικο να μεινει πισω συντομα... Το οτι δεν εχει παγκο θα τις στοιχησει.

    Για πρωταθλημα ψηφιζω...Ρεαλ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα η Ρεάλ δεν μου αρέσει πάντως.

    Την είδα χθες. Άχρωμη ομαδα.. Με ατομικες ενέργειες κέρδισε..

    Να ναι καλά ο ρονάλντο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουτε εμενα με πειθει , αλλα πιστευω οτι στο τελος θα κερδισει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω και εγω με Γιωργο..Παρουσιαζεται σταθερη και ξερει να παιρνει αποτελεσματα...Με μικρη διαφορα το φαβορι κατ'έμέ...

      MaRauder

      Διαγραφή
  5. Παίδες μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η Segunda δείτε διαφορά μπαράζ ανόδου κμε αυτούς που πέφτουνε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή