Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Αφιέρωμα στον Alvaro Negredo

Ο Άλβαρο Νεγρέδο συνεχίζει να σκοράρει κατά ριπάς με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και αποτελεί μία από τις 2-3 πιο πετυχημένες και ουσιαστικές μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού.

Παρακάτω βλέπουμε την πορεία του Ισπανού φορ στα γήπεδα.









Πρόκειται για έναν εκ των πιο ολοκληρωμένων επιθετικών του πλανήτη. Με έφεση στο σκοράρισμα, με εκπληκτική τεχνική κατάρτιση (Ισπανός γαρ), ομαδικότητα, ασίστ, δημιουργία, τρεξίματα. Και φυσικά μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο.


Ο Άλβαρο Νεγρέδο Σάντσεζ γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1985 στη Μαδρίτη. Από το 2001 ήταν μέλος της ακαδημίας της Ράγιο Βαγιεκάνο, όπου πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις με τα τμήματα υποδομής και έτσι ήταν μέλος της πρώτης ομάδας της Ράγιο τη σεζόν 2004-05, με 13 συμμετοχές και 1 γκολ.


Οι πολύ καλές του εμφανίσεις με τη Ράγιο τον οδήγησαν στη μεταγραφή στη Ρεάλ το 2005. Ωστόσο, η ύπαρξη πρωτοκλασάτων φορ στο ρόστερ της Ρεάλ εμπόδισε το νεαρό Νεγρέδο να κάνει συμμετοχή με την πρώτη ομάδα. Έτσι, περιορίστηκε στην β' ομάδα, έχοντας 22 γκολ σε 65 ματς.


Από το 2007 έως το 2009 αγωνίστηκε στην Αλμερία. Με τη φανέλα της Αλμερία ο Άλβαρο σκόραρε 32 γκολ σε 2 σεζόν που ήταν εκεί, βοηθώντας την να πετύχει 2 άνετες παραμονές, στις πρώτες σεζόν της ιστορίας της στα σαλόνια της La Liga.


Το 2009 μεταγράφηκε στη Σεβίλλη έναντι μόλις 5 εκατ. ευρώ, όπου πέρασε μία εκπληκτική 4ετία ως το 2013. Στις πρώτες του 2 σεζόν σκόραρε 40 γκολ, ενώ την τρίτη του (2011-12) κάποιοι τραυματισμοί τον άφησαν πίσω σε συμμετοχές, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να σκοράρει 14 γκολ και να κερδίσει μία θέση στην 23άδα της εθνικής Ισπανίας για το Euro 2012.


Το Euro 2012 ήταν και η μοναδική μεγάλη διοργάνωση που συμμετείχε με την Ισπανία. Αγωνίστηκε σε 2 ματς της διοργάνωσης (βασικός στον ημιτελικό!), και πανηγύρισε στο τέλος την κατάκτηση του τροπαίου!


Η περσινή σεζόν του ήταν η καλύτερη στη Σεβίλλη, αφού σκόραρε 31 γκολ σε 42 ματς, όντας ο 4ος σκόρερ στο πρωτάθλημα Ισπανίας (πίσω από Μέσι-Ρονάλντο-Φαλκάο)! Συνολικά με τη Σεβίλλη είχε 182 συμμετοχές και 85 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, κατακτώντας και το κύπελλο του 2010!


Το περασμένο καλοκαίρι η Μάντσεστερ Σίτι τον απέκτησε πληρώνοντας περίπου 25 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής είναι μαζί με τον -τραυματία τώρα- Αγουέρο τα πρώτα βιολιά της Σίτι τη φετινή σεζόν, που μέχρι στιγμής είναι εκπληκτική σε όλες τις διοργανώσεις, και έχει σκοράρει ήδη 18 φορές σε 29 συμμετοχές, με τη συνέχεια να αναμένεται σπουδαία!





Βίντεο

5 σχόλια:

  1. Ο 27χρονος Ισπανός φόρ της Σεβίλλης ξεχωρίζει παρά την μέτρια παρουσία και τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει στα παιχνίδια της η ομάδα του.Μπορεί να μην αποτελεί την μεταγραφή ''αεροδρομίου'',αλλά το σίγουρο είναι πως πρόκειται για παίκτη που θα θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να αγωνιστεί σε μια καλύτερη ομάδα.Φορ περιοχής με πολύ καλές τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφητικό το περσινό μου άρθρο :p

    Λαχείο βγήκε ο Νεγρέδο στην Σίτι ,αφού φαίνεται ότι το Αγγλικό πρωτάθλημα του ταιριάζει.Τα 18 γκολ είναι μόνο η αρχή απ ότι φαίνεται. Και να σκεφτείς ότι πολλοί δεν είδαν με καλό μάτι την μεταγραφή του ! Λέγανε μερικοι οπαδοί της Σίτι ότι είναι λίγος για κορυφαίο επίπεδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως διεψευσε πολλους και δικαιωσε την εμπιστοσυνη σου :P

      Διαγραφή
  3. Ικανότατος επιθετικός.

    Από την αρχή βγήκε στην Σίτυ.. Και μπράβο σε όσους πίστεψαν σ' αυτόν και τον πήραν εκεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ενω αντιθετα ο Σολδαδο που ηρθε με καλυτερες περγαμηνες ειναι αφαντος στην Τοτεναμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή