Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Juventus FC Season Review 2012 - 2013 (Vds)

Αφού τελείωσαν τα season previews για τις Αγγλικές ομάδες, ήρθε η σειρά των  Ιταλικών, ξεκινώντας φυσικά με την πρωταθλήτρια Γιουβέντους.

Οι μπιανκονέρι φέτος κατέκτησαν το πρωτάθλημα, κατέκτησαν και το Ιταλικό σούπερ καπ, έφτασαν στο ημιτελικά του κυπέλλου και στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ας δούμε αναλυτικά τη φετινή σεζόν.

Serie A

Η Γιουβέντους με τον αέρα της πρωταθλήτριας ξεκίνησε πολύ δυνατά τη σεζόν. Χαρακτηριστικό ότι η πρώτη ήττα ήρθε από την Ίντερ εντός έδρας, την 11η αγωνιστική, έπειτα από 9 νίκες και 1 ισοπαλία!

Μετά από άλλες 2 γκέλες με Λάτσιο (0-0 εντός) και Μίλαν (ήττα 1-0 εκτός) ήρθε ένα νέο ξέσπασμα με 4 συνεχόμενες νίκες και έτσι στο τέλος του πρώτου γύρου η Γιούβε έμοιαζε να μην έχει αντίπαλο στη μάχη του τίτλου.

Ωστόσο, με την αρχή του έτους 2013, η Γιούβε είχε μπλοκάρει. Μέσα στον Γενάρη είχε 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, με θεωρητικά όχι εύκολους, αλλά... πανεύκολους αντιπάλους! Στον Φεβρουάριο ήρθαν κάποια σκαμπανεβάσματα, με τελευταίο αυτό στις 1 Μαρτίου με το Χ με τη Νάπολι.

Ήταν όμως η ώρα για να πατήσει γκάζι η ομάδα του Κόντε. Ακολούθως έκανε ούτε λίγο ούτε πολύ... 9 συνεχόμενες νίκες (!!) κι έτσι ήταν φυσικό αυτό το απίστευτο σερί να της δώσει τον τίτλους.

Εδώ μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από τη νίκη τίτλου μέσα στην ομάδα μου τη Λάτσιο με σκορ 0-2, εδώ τα γκολ της ευρείας νίκης με 1-6 μέσα στην Πεσκάρα και εδώ το 1-0 επί της Μίλαν.



Το αγωνιστικό

Ο προπονητής της Γιούβε Αντόνιο Κόντε έπαιξε σχεδόν όλη τη σεζόν με 3-5-2 που κατά συνθήκη γινόταν 3-4-1-2. Στην άμυνα ήταν εξαιρετική, καθώς η τριάδα Μπονούτσι-Μπαρτσάλι-Κιελίνι ήταν στο πικ της.

Το βαρόμετρο βέβαια για τη Γιούβε ήταν το κέντρο της. Έχοντας τον τεράστιο Αντρέα Πίρλο στη θέση του 6αριού να διευθύνει το παιχνίδι μαεστρικά, με τις μαγικές μεταβιβάσεις του, αλλάκαι μπροστά του τους ακούραστους τεχνίτες εργάτες Βιντάλ και Μαρκίζιο, και για πάγκο την ταλεντάρα Πογκμπά, η Γιούβε είχε ίσως το καλύτερο κέντρο του πλανήτη.

Αδύναμο σημείο της ήταν η επιθετική λειτουγρία της. Ή καλύτερα, το γκολ. Το τελείωμα των φάσεων. Φάνηκε η έλλειψη ενός μεγάλου φορ που να έχει ερωτική επαφή με τα δίχτυα. Οι Βούτσινιτς και Τζιοβίνκο επιλέχθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν για βασικοί, αλλά είναι second strikers αμφότεροι, όχι καθαρόαιμοι φορ, και επίσης οι Μάτρι-Κουαλιαρέλα έδωσαν λύσεις από τον πάγκο, αλλά για βασικοί δεν είναι.


Coppa Italia και Super Cup

Η Γιούβε έφτασε ως τα ημιτελικά του κυπέλλου Ιταλίας. Αφού απέκλεισε στους 16 την Κάλιαρι και στα προημιτελικά τη Μίλαν, ήρθε η ώρα των ημιτελικών, για να αποκλειστεί από τη Λάτσιο έπειτα από την ισοπαλία 1-1 στην έδρατης και ήττα 2-1 στο Ολίμπικο.

Στο Ιταλικό σούπερ καπ, που διεκήχθη στο Πεκίνο για ευνόητους λόγους, η Γιουβέντους νίκησε 4-2 στην παράταση τη Νάπολι και κατέκτησε τον (όχι και τόσο σημαντικό κατά τη γνώμη μου) τίτλο. Δείτε εδώ στιγμιότυπα.


Champions League

Οι μπιανκονέρι κληρώθηκαν σε έναν σχετικά δύσκολο όμιλο, καθώς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την περσινή κάτοχο του τροπαίου Τσέλσι, αλλά και την εξαιρετική τα τελευταία χρόνια Σαχτάρ, πόσο μάλλον φέτος. Η 4η αντίπαλος ήταν η δανέζικη Νόρτζελαντ.

Το ξεκίνημα στους ομίλους μόνο καλό δεν ήταν για τη Γιούβε, καθώς είχε 3 ισοπαλίες στα 3 πρώτα ματς. Ήρθε, ωστόσο, το ξέσπασμα στο δεύτερο ''γύρο'', αν μπορούμε να τον πούμε έτσι, των ομίλων, αφού μέτρησε 3 νίκες, οι δύο ευρείες, με 3-0 επί της Τσέλσι και 4-0 επί της Νόρτζελαντ και μία καθοριστική για την πρωτιά στη Σαχτάρ με 0-1.

Στους 16 κληρώθηκε με τη Σέλτικ την οποία απέκλεισε πολύ πιο εύκολα από ότι πολλοί περίμεναν, αφού κέρδισε 0-3 στη Σκωτία και 2-0 στο Τορίνο. Έπειτα ήρθε η σειρά της διαστημικής φέτος Μπάγερν, η οποία κατέκτησε και το τρόπαιο, από την οποία όπως ήταν φυσιολογικό αποκλείστηκε, με δύο ήττες 2-0 αμφότερες.

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα της μεγάλης νίκης 3-0 επί της Τσέλσι.





Πλέον η διοίκηση και ο Αντόνιο Κόντε καλούνται να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να βοηθήσουν την ομάδα να φτάσει ψηλότερα και στη Ευρώπη, αλλά και να κατακτήσει φυσικά τον τίτλο και πάλι στην Ιταλία.

Πιο αναλυτικά την άποψή μου για το μέλλον της Γιούβε θα τη δείτε εδώ.



Δείτε όλα τα γκολ της Γιούβε στο φετινό πρωτάθλημα:


1 σχόλιο:

  1. πολυ καλη η γιουβεντους (και στανταρακι στο στοιχημα) ειδικα στο εγχωριο πρωταθλημα.

    το προβλημα ειναι η ελλειψη ενναλακτικου πλανου. η εμμονη στο 3-5-2 την εφερε αρκετες φορες σε δυσκολες καταστασεις, με αποκορυφωμα τους αγωνες με Λατσιο και μπαγερν. η γιουβεντους δεν μπορει να δημιουργησει ευκολα καλες φασεις απεναντι σε ισαξιους αντιπαλους, παρα μονο με αντεπιθεσεις.

    συνεπως οταν βρισκοταν πισω στο σκορ δεν ειχε τροπο να αντιδρασει και αυτο στοιχησε τον αποκλεισμο απο το τσουλου και το κυπελλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή