Συνεχίζοντας τα season reviews για τις μεγάλες ιταλικές ομάδες σήμερα έχει σειρά η έτερη ομάδα του Μιλάνου, η Ίντερ.
Οι νερατζούρι τερμάτισαν στην 9η θέση της βαθμολογίας, έφτασαν στα ημιτελικά του κυπέλλου Ιταλίας, αλλά και τη φάση των 16 στο Γιουρόπα Λιγκ.
Ας δούμε αναλυτικά τη φετινή σεζόν.
Η Ίντερ το καλοκαίρι έκανε λίγες αλλαγές στο ρόστερ της, καθώς απέκτησε 4 παίκτες και έδιωξε 6. Ο Μοράτι αποφάσισε να στηρίξει τον Στραματσιόνι που είχε κάνε εξαιρετική πορεία την περσινή σεζόν.
Οι νερατζούρι τερμάτισαν στην 9η θέση της βαθμολογίας, έφτασαν στα ημιτελικά του κυπέλλου Ιταλίας, αλλά και τη φάση των 16 στο Γιουρόπα Λιγκ.
Ας δούμε αναλυτικά τη φετινή σεζόν.
Η Ίντερ το καλοκαίρι έκανε λίγες αλλαγές στο ρόστερ της, καθώς απέκτησε 4 παίκτες και έδιωξε 6. Ο Μοράτι αποφάσισε να στηρίξει τον Στραματσιόνι που είχε κάνε εξαιρετική πορεία την περσινή σεζόν.
Serie A
Οι πρώτες 11 αγωνιστικές ήταν όνειρο για την Ίντερ. Χαρακτηριστικό ότι από την 5η ως την 11η είχε 7 συνεχόμενες νίκες, μάλιστα η μία εξ αυτών μέσα στην έδρα της Γιουβέντους! Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς σε 8 ματς είχε απολογισμό 2-2-4. Το τέλος του πρώτου γύορυ βρήκε την Ίντερ στην 4η θέση.
Ο δεύτερος γύρος ήταν εφιάλτης για την Ίντερ. Σε 19 αγωνιστικές μέτρησε 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 10 ήττες! Μάλιστα, στις τελευταίες 9 αγωνιστικές είχε 7 ήττες! Μέχρι την 31η αγωνιστική βρίσκονταν σε τροχιά Ευρώπης, ωστόσο σταδιακά άρχισε να πέφτει και τερμάτισε 9η.
Εδώ μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από τη μεγάλη νίκη επί της Γιούβε με 1-3, εδώ από τη νίκη επί της Νάπολι με 2-1, και εδώ από την τραγική ήττα από την Ουντινέζε την τελευταία αγωνιστική με 2-5.
Το αγωνιστικό
H Ίντερ εδώ και 2 χρόνια έχει μεγάλο πρόβλημα στις πτέρυγες. Της λείπουν τα καθαρόαιμα εξτρέμ, που να έχουν την διείσδυση. Αυτό το πλήρωσε σε πολλά ματς φέτος και έτσι επέλεξε να επιτεθεί ανορθόδοξα από τον άξονα, με το πόδι του Γκουαρίν και τα τελειώματα των Μιλίτο-Παλάσιο να είναι το Α και το Ω του παιχνιδιού της.
Σχεδόν σε όλα τα ματς ο Στραματσιόνι επέλεγε το 3-5-2, ακόμα κι όταν η ομάδα δεν έστριβε με αυτό. Δε νοούσε να καταλάβει ότι πού και πού πρέπει να το γυρνάει το σύστημα. Εγώ πιστεύω πως ένα 4-3-3 θα ήταν το ιδανικό σύστημα για την Ίντερ, με τους Καμπιάσο-Γκάργκανο να κόβουν στο κέντρο, τον Γκουαρίν να μοιράζει, και τους Μιλίτο-Παλάσιο-Κασάνο να συνδυάζονται μπροστά.
Επίσης, η Ίντερ πλήρωσε τους πολλαπλούς τραυματισμούς που είχαν οι παίκτες της. Σωστό νοσκομείο. Πρέπει να είναι 2 ή 3 οι παίκτες που δεν τραυματίστηκαν όλη τη σεζόν! Ήρθαν και οι χαριστικές βολές στο τέλος της σεζόν με τους Ζανέτι και Μιλίτο και έδεσε το γλυκό. Βάλε και την τραγική έδρα που στο πρωτάθλημα είχε απολογισμό 8-4-7!
Αν με ρωτούσατε να σας πω τον MVP της Ίντερ, θα έλεγα την τερματοφυλακάρα της τον Χαντάνοβιτς που πολλές φορές με τις επεμβάσεις του την κράτησε ζωντανή. Δεύτερες επιλογές θα ήταν ο αειθαλής Ζανέτι που παρόλο που τραυματίστηκε θα συνεχίσει του χρόνου (μέχρι τα 50 τον κόβω αυτόν να παίζει), αλλά και ο Παλάσιο που έβαλε αρκετά λυτρωτικά γκολ.
Coppa Italia
Στο κύπελλο έφτασε ως τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από τη Ρόμα με συνολικό σκορ 3-5, με 2 ήττες (2-1 εκτός, 2-3 εντός). Νωρίτερα είχε αποκλείσει τη Μπολόνια στα προημιτελικά και την Ελλάς Βερόνα στους 16.
Europa League
Στο Europa League λόγω της περσινής 6ης θέσης έπρεπε να παίξει από τον 3ο προκριματικό γύρο όπου αντιμετώπισε την Κροατική Χάιντουκ Σπλιτ, την οποία κέρδισε εκτός έδρας με 0-3 και εντός έχασε με 0-2, αλλά πέρασε. Ακολούθησε στα play off η Βασλούι από την οποία πέρασε με συνολικό σκορ 4-2 (0-2 εκτός, 2-2 εντός).
Στη φάση των ομίλων πέρασε ως 2η από τον όμιλο με αντιπάλους τις Ρούμπιν Καζάν από τη Ρωσία, Νέφτσι Μπακού από Αζερμπαϊτζάν και Παρτιζάν από Σερβία. Είχε 11 βαθμούς, 3 νίκες (Παρτιζάν 2, Νέφτσι Μπακού), 2 ισοπαλίες (Ρούμπιν, Νέφτσι Μπακού) και 1 ήττα (Ρούμπιν).
Στους 32 κληρώθηκε με τη ρουμάνικη Κλουζ, από την οποία πέρασε πανεύκολα με συνολικό σκορ 5-0. Στους 16 ήρθε και ο αποκλεισμός με επεισοδιακό τρόπο από την ομάδα μου την Τότεναμ, αφού έχασε στο πρώτο ματς 3-0, στο δεύτερο κατάφερε να νικήσει με το ίδιο σκορ, στην παράταση να πετύχει κι άλλο, αλλά το γκολ του Αντεμπαγιόρ έδωσε στην Τότεναμ την πρόκριση λόγω του εκτός έδρας γκολ.
Συνολικά η χρονιά ήταν μία τραγωδία για την Ίντερ, ειδικά το δεύτερο μισό της. Η σχετικά καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ δε λέει κάτι στους οπαδούς της, αφού ο μεγάλος στόχος ήταν κυρίως η ευρωπαϊκή έξοδος, και απέτυχε παταγωδώς. Πλέον, με τον Βάλτερ Ματσάρι στον πάγκο καλείται να κάνει ουσιαστικές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι και να διεκδικήσει με αξιώσεις του χρόνου το στόχο της εξόδου στο Τσου Λου.
μεγαλη ευθυνη για την τραγικη πορεια εχει ο προπονητης της. κακες επιλογες στην 11αδα και ασχημο κλιμα στα αποδυτηρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήμεγαλο ρολο επαιξαν βεβαια και οι τραυματισμοι... ολοι οι βασικοι ηταν εκτος, εφτασε να παιζει η ιντερ με τον ρικι αλβαρες βασικο !!
Ναι ρε φιλε μεγαλο ανεκδοτο ο Αλβαρες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνώ ξεκίνησε καλά, η πτώση της ήταν αισθητή από ένα σημείο και έπειτα. Και το αποκορύφωμα όλων των κακών φέτος για την Ίντερ ήταν στην τεσσάρα που δέχτηκε από την Φιόρε. Που σε εκείνο το ματς αν δεν ήταν ο Χαντάνοβιτς μπορεί να έτρωγε και 8-10 γκολ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο 3-5-2 σπάνια άλλαζε. Αυτό το σύστημα το παίζουν περίπου 12-14 Ιταλικές ομάδες. Και ο Ματσάρι αυτό το σύστημα έπαιζε στην Νάπολι. Άρα αυτό θα παίζει και στην Ίντερ, πιθανότατα.
Το ερώτημα είναι αν υπάρχουν τα υλικά για να διδαχτεί, να εφαρμοστεί και εν τέλει να θεωρηθεί πετυχημένο αυτό το σύστημα.
Η ομάδα φάνηκε και αγύμναστη, όπως λέτε με τους τραυματισμούς. Οι δυνατότητες της ομάδας ήταν για πιο ψηλά. Απλά από ένα σημείο και μετά τους πήρε από κάτω όλους και ερχόταν το ένα χαστούκι μετά το άλλο.
Ο Ματσάρι είναι καλός προπονητής. Χρειάζεται και παίκτες όμως. Όχι μεταγραφες των 200 Εκατομμυρίων. Ουσίας προσθήκες. Που αν παίζουν στις θέσεις που θέλει ο Ματσάρι. Για να έχει αποτέλεσμα το 3-5-2..