Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Η Γερμανόφωνη επικαιρότητα

Είχαμε κάποιο χρονικό διάστημα να ασχοληθούμε με την Γερμανόφωνη επικαιρότητα, οπότε... ήρθε η ώρα. 

Σε Bundesliga και Eredivisie, οι ομάδες κάνουν τις πρώτες τους κινήσεις, είτε αυτές είναι μεταγραφές, είτε ανανεώσεις, είτε προτάσεις.

Από αυτή τη στήλη βλέπουμε τα σημαντικότερα γεγονότα σε αυτά τα πρωταθλήματα, οπότε πάμε να δούμε τι έχουμε τις τελευταίες 2 βδομάδες.




Διπλό χτύπημα για Φράιμπουργκ

Η Φράιμπουργκ είχε μία εξαιρετική σεζόν και βγήκε στην Ευρώπη, κι έτσι προσπαθεί να ενισχυθεί όσο το δυνατόν ποιοτικότερα. Έτσι, απέκτησε τον Φέλιξ Κλάους, τον 20χρονο Γερμανό μέσο που ήταν από τους ελάχιστους διακριθέντες τη φετινή χρονιά για τη Γκρόιτερ Φιρτ. Επίσης, ανακοίνωσε και τον Μίκε Χάνκε, από τη Γκλάντμπαχ, ο οποίος αναμένεται να προσδώσει εμπειρία στην επίθεση και να καθοδηγήσει τους νεαρούς.

Στη Χέρτα ο Χοσογκάι

Η Χέρτα επέστρεψε ως 1η στα σαλόνια της Bundesliga, κι έτσι οι άνθρωποί της κάνουν από νωρίς το σχεδιασμό. Στο πλαίσιο αυτού πραγματοποίησαν την 3η τους μεταγραφή, που είναι ο Ιάπωνας Χατζίμε Χοσογκάι από τη Λεβερκούζεν. Ο Ιάπωνας είναι ένα πολυεργαλείο μεσοαμυντικά αφού αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της άμυνας, αλλά και ως αμυντικό χαφ, ενώ διακρίνεται από τη δύναμη και το πάθος στο παιχνίδι του.

Νέος προπονητής της Βέρντερ ο Ντουτ

Ο Τόμας Σάαφ αποτέλεσε οριστικά παρελθόν το περασμένο Σαββατοκύριακο και μία εβδομάδα έπειτα επιλέχθηκε ο διάδοχός του έπειτα από πάρα πολλά χρόνια στον πάγκο της Βέρντερ, ο οποίος είναι ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της εθνικής Γερμανίας, ο Ρόμπιν Ντουτ.

Η Βέρντερ περνάει μία δύσκολη κατάσταση αφού τερμάτισε μόλις 3 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά συνάμα και πρωτόγνωρη, αφού ο Σάαφ είχε δέσει το όνομά του με την ομάδα. Όπως και να 'χει, πρέπει εκεί να δουλέψουν όλοι σκληρά ώστε να βρει αυτή η ιστορική ομάδα το δρόμο της. Ο Ντουτ είναι αξιόλογος προπονητής, αφού είχε εξαιρετική 4ετία στη Φράιμπουργκ που ανέβασε και σταθεροποίησε στην πρώτη κατηγορία, αλλά και μία πολύ καλή σεζόν με τη Λεβερκούζεν το 2011-2012.

Τέλος ο Τιμόστσουκ από τη Μπάγερν

O Ουκρανός χαφ ενημέρωσε τους διοικούντες της Μπάγερν ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα του χρόνου, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος των Βαυαρών, Κάρλ-Χάινζ Ρουμενίγκε. Κατά τη γνώμη μου ο Τιμότσουκ είναι αρκετά καλό αμυντικό χαφ, πολύ έμπειρος πλέον, αλλά δεν με έπεισε ότι είναι για βασικός στη Μπάγερν. Πάντως θα μπορούσε να είναι βασικός σε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες.

Ανανέωσε με Ντόρτμουντ ο Μπλαζτσικόφσκι

Η Ντόρτμουντ, αφού τελείωσε την χρονιά, με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο, αφού έφτασε έως τον τελικό του Τσου Λου και εξασφάλισε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, άρχισε τον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν. Η πρώτη κίνηση ήταν να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Κούμπα Μπλαζτσικόφσκι, έως το καλοκαίρι του 2018.

Ο Μπλαζτσικόφσκι αποτελεί πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή του Κλοπ. Μπορεί να μην έχει τη λάμψη των Γκέτσε-Ρόις-Λεβαντόφσκι, αλλά είναι σταθερότατος στην απόδοσή του, πολύ ευκίνητος και με πολύ ωραίες διεισδύσεις, αλλά και με εξαιρετικό πόδι. Σωστά έπραξε η διοίκηση της Ντόρτμουντ.

Φεύγει από τη Γκρόνινγκεν ο Κουάκμαν

Ο αρχηγός της Γκρόνινγκεν, Κις Κουάκμαν, δήλωσε ότι σκέφτεται να αποχωρήσει έπειτα από 2 χρόνια. Ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει νέες περιπέτειες στην καριέρα του. Κατά τη γνώμη μου, δε θα δυσκολευτεί, καθώς στα 29 του έχει φάει με το κουτάλι τα Ολλανδικά γήπεδα και θα αποτελούσε πολύτιμη λύση στον άξονα για πολλές ομάδες.

Στην Αλκμάαρ ο Γκουβελέβου

Η Αλκμάαρ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού (λόγω κυπέλλου) σχεδιασμού της για τη νέα χρονιά, απέκτησε τον νεαρό και πάρα πολλά υποσχόμενο κεντρικό αμυντικό, Τζέφρει Γκουβελέβου από τη Χέρενφεν. Πρόκειται για βασικότατο μέλος των μικρών εθνικών ομάδων που έχει πολύ μέλλον προστά του.

Στη Μπρέντα ο Ντορστ

Η ΝΑΚ Μπρέντα συμφώνησε για 2 χρόνια με τον Χενρίκο Ντορστ, πραγματοποιώντας την πρώτη της μεταγραφική κίνηση ενόψει της νέας σεζόν. Ο μέχρι πρότινος στόπερ της Βααλβάικ, ήταν από τους βασικούς συντελεστές ώστε η Βααλβάικ να έχει την καλύτερη άμυνα από την 6η θέση και κάτω στη φετινή Eredivisie(!), παρόλο που η ίδια ήταν 14η(!!) και σίγουρα θα δώσει λύσεις στην άμυνα της Μπρέντα που πέρασε δύσκολη σεζόν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου