Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

2013 Confederations Cup Preview

Έφτασε και η ώρα του Confederations Cup. Μία διοργάνωση που συναντώνται οι καλύτερες εθνικές ομάδες από κάθε ήπειρο και σίγουρα έχει το ενδιαφέρον της.

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικότατα όλα όσα αφορούν το φετινό Confederations Cup. Τις ομάδες, τις ημερομηνίες, τα γήπεδα, και φυσικά τις προβλέψεις μας. Ξεκινάμε:





Οι ομάδες

Βραζιλία, ως διοργανώτρια του Μουντιάλ 2014.
Ισπανία, ως νικήτρια του Μουντιάλ 2010.
Ιταλία, ως φιναλίστ του Euro 2012 (επειδή η Ισπανία πήρε και Μουντιάλ και Γιούρο)
Ουρουγουάη, ως νικήτρια του Κόπα Αμέρικα 2011.
Μεξικό, ως νικητής του Gold Cup 2011.
Ιαπωνία, ως νικήτρια του Asian Cup 2011.
Νιγηρία, ως του Κόπα Άφρικα 2013.
Ταϊτή, ως νικήτρια του Ocean Cup 2012.

Ημερομηνίες

15-23 Ιουνίου: Φάση ομίλων
26-27 Ιουνίου: Ημιτελικά
30 Ιουνίου: Τελικοί (και μικρός και μεγάλος)



Α όμιλος

Βραζιλία: Η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι βλέπει με την αποχώρηση της παλιάς γενιάς των Ροναλντίνιο-Ρονάλντο-Ρ. Κάρλος-Ντίντα-Καφού κλπ. να έρχεται μία νέα χρυσή γενιά, αποτελούμενη από παγκόσμιας κλάσης παίκτες όπως Νταβίντ Λουίζ-Ντάντε-Τιάγκο Σίλβα-Ντάνι Άλβες-Μαρσέλο-Γκουστάβο-Ερνάνες κλπ., αλλά και απίστευτα ταλέντα όπως οι Νεϊμάρ-Όσκαρ-Νταμιάο-Λούκας Μόουρα-Μπέρναρντ κλπ. Πραγματικά έτοιμοι για όλα, έχει πολύ μέλλον αυτή η ομάδα. Πιστεύω πως θα το πάρουν.

Ιταλία: Η φιναλίστ του Euro 2012, και πάλι με τον Τσέζαρε Πραντέλι στον πάγκο, θα έχει όλα της τα αστέρια στη διοργάνωση, όπως οι Πίρλο, Μπαλοτέλι, Μπουφόν, Κιελίνι, κλπ. Είναι μία ποιοτικότατη και πολύ ωραία στημένη στον αγωνιστικό χώρο ομάδα, και πιστεύω πως θα περάσει από τον όμιλο μαζί με τη Βραζιλία.

Μεξικό: Η ομάδα του Χαβιέ ντε λα Τόρε θα τα αποτελεί μία σταθερή αξία στο παγκόσμιο στερέωμα και σίγουρα θα τα δώσει όλα στη διοργάνωση, έχοντας φυσικά μεγάλο αστέρι τον Χαβιέρ ''Τσιτσαρίτο'' Ερνάντεζ, αλλά και άλλα μεγάλα όπλα όπως οι Τζιοβάνι ντος Σάντος, Γκουαρδάδο, Οτσόα, Σαλσίντο. Θα παλέψει, αλλά έχει πολύ δύσκολους αντιπάλους.

Ιαπωνία: Και αυτή αποτελεί σταθερή αξία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, είναι το μεγάλο μου ''πουλέν'' σε κάθε Μουντιάλ, και τους υποστηρίζω! Έχοντας στον πάγκο τον έμπειρο Ιταλό Αλμπέρτο Ζακερόνι, και παίκτες όπως οι Καγκάβα, Χόντα, Ναγκατόμο, Ουτσίντα, Κιγιότακε, Ινούι, Χασέμπε, Χοσογκάι (οι περισσότεροι γνωστοί μας από τη Μπουντεσλίγκα) πιστεύω πως μπορεί να ελπίζει, παρόλο που είναι το αουτσάιντερ στον όμιλο.




Β Όμιλος

Ισπανία: Η Ισπανία έχει την ευκαιρία να γράψει εκ νέου ιστορία και να κατακτήσει Μουντιάλ, Γιούρο και Συνομοσπονδιών (confedrations cup στα Ελληνικά) μέσα σε 3 χρόνια! Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε πήρε μαζί του αποστολή... Μουντιάλ καθώς δεν άφησε ούτε έναν παικταρά απ' έξω. Από τον Τσάβι και τον Ινιέστα μέχρι τον Αθπιλικουέτα και τον Νάβας, η Ισπανία φαντάζει το μεγάλο φαβορί για πολλούς.

Ουρουγουάη: Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σταθερά σε ανοδική πορεία. Μετά την 4η θέση στο Μουντιάλ ήρθε και η κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα και την εκτόξευσε στα ύψη. Με τον μεγάλο Όσκαρ Ταμπάρεζ στον πάγκο και με παγκόσμιας κλάσης παίκτες όπως οι Σουάρεζ, Καβάνι, Φορλάν, Άλβαρο Περέιρα, Γκοντίν, Κάσερες, κλπ κλπ., πιστεύω πως θα περάσει από τον όμιλο.

Νιγηρία: Η ομάδα που κατέκτησε το φετινό Κόπα Άφρικα έχει πολύ καλή τακτική πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Στέφεν Κέσι καταφέρνει να παίρνει το 100% από όλους τους παίκτες του, ενώ όλοι γνωρίζουν και εφαρμόζουν στο άριστο το ρόλο τους. Θα παλέψει σίγουρα με παικταράδες όπως Όμπι, Ονάζι, Ενγιεάμα, αλλά πιστεύω πως θα χάσει στο νήμα από την Ουρουγουάη. Λείπουν οι Μόουζες και Μίκελ, τεράστιες απώλειες.

Ταϊτή: Η κλασική άσημη του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών από την Ωκεανία. Κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Ωκεανίας και να προκριθεί στη διοργάνωση για πρώτη φορά στην ιστορία της. Από τους 23 παίκτες της, οι 22 παίζουν στο πρωτάθλημα Ταϊτής και μόνο ένας στην Ευρώπη, ο Μαράμα Βαϊρουά που παίζει στην ελληνική ομάδα Πανθρακικό!! Εντάξει, δε τη βλέπω να έχει και πολλές ελπίδες..






Τα γήπεδα


Mineirao Stadium



Estadio Nacional Mane Garrincha



Catelao Stadium




Itairava Arena Pernambuco



Maracana




Itaipava Arena Fonte Nova






Πρόβλεψη

Εντάξει, κατά τη γνώμη μου δεν είναι και τόσο σημαντική διοργάνωση, τουλάχιστον όχι όσο το Μουντιάλ ή οι διεθνείς διοργανώσεις όπως το Γιούρο ή το Κόπα Άφρικα. Βέβαια, έχει και αυτό τη λάμψη του. Τέλος πάντων, εγώ προβλέπω επικράτηση της διοργανώτριας Βραζιλίας, η οποία πιστεύω πως θα κατακτήσει και το Μουντιάλ.

1 σχόλιο:

  1. ειναι ουσιαστικα μια διοργανωση οπου θα γινουν ''πειραματα'' ενοψει του μουντιαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή