Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Η Αγγλική επικαιρότητα

Ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Ιουνίου και ενώ η κλήρωση για την Premier League της σαιζόν 2013-2014 πραγματοποιήθηκε, οι ομάδες συνεχίσουν τις επαφές τους με τις πλευρές των παικτών που επιθυμούν να εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ασφαλώς οι κινήσεις των ομάδων είναι προσεκτικές, επιλεκτικές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια... Παρακάτω θα δούμε τις κυριότερες κινήσεις των Αγγλικών ομάδων μέχρι τώρα . . .


Manchester United


Πολύ κοντα στην απόκτηση του Τιάγκο Αλκαντάρα της Μπαρτσελόνα είναι οι "κόκκινοι διάβολοι". Πριν έναν μήνα περίπου ο Ρίο Φέρντιναντ ανανέωσε για ακόμη ένα χρόνο. Επίσης, η ομάδα απέκτησε τον Γκαράϊ (κεντρικός αμυντικός) από την Μπενφίκα για 20 Εκ. Ευρώ περίπου. Η αλήθεια είναι ότι η Mn United είναι έτοιμη ομάδα και δεν χρειάζεται και πολλές προσθήκες.


Manchester City


Νέος προπονητής ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο οποίος συμφώνησε για τρία χρόνια. Απέκτησε τον Χέσους Νάβας (δεξιός ακραίος μέσος) και τον Φερναντίνιο. Μεγάλο ενδιαφέρον των "πολιτών" για τον Καβάνι της Νάπολι και τον Ίσκο της Μάλαγα. Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του Πελεγκρίνι στο πάγκο των "πολιτών" μπορεί να παίξει ρόλο στην απόφαση του Καβάνι.


Chelsea


Με τον Ζοσέ Μουρίνιο στο πάγκο της πλέον . . . Απέκτησε τον Σούρλε από την Bayer Leverkuzen, ενώ "παλέυει" να αποκτήσει και άλλους παίκτες. Αγγλικά δημοσιεύματα λένε ότι ενδιαφέρεται για τον Ρούνι, για τον Καβάνι, για τον Χούλκ...

Επίσης για τους "μπλε" υπάρχει και έντονο ενδιαφέρον σχετικά με τους παίκτες που θα αποχωρήσουν. Δεν ήταν και λίγες οι φήμες για τις αποχωρήσεις των Τόρες - Μάτα από την ομάδα. Τις τελευταίες μέρες ήρθε και πρόταση από την Παρί ΣΖ για τον Νταβίντ Λουίζ, ενώ πολύ κοντά στην Γαλατασαράϊ βρίσκεται ο Μίκελ.


Arsenal


Σύμφωνα με Αγγλικά δημοσιεύματα οι "κανονιέρηδες" έκλεισαν τον Ιγκουαϊν με 22 Εκ. Ευρώ από την Ρεάλ. Ο Σανιά (δεξί μπακ) διεψευσε τις φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί. Στο στόχαστρο της ομάδας είναι ο Μαλγαρέχο (αριστερό μπακ) της Μπενφίκα. Επίσης, ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Φελαϊνί (τις τελευταίες μέρες γίνεται όλο και πιο έντονο)...

Κάποιοι παίκτες μάλλον αποχωρούν από το Emirates... Ζερβινιό, Ροζίτσκι, Μπέντνερ μερικοί από αυτούς... Ενδιαφέρον υπήρξε και για τον Γιόβετιτς όμως οι υψηλές απαιτήσεις του Βαλκάνιου επιθετικού στάθηκαν εμπόδιο.


Tottenham


Ο Βίλας Μπόας (προπονητής της ομάδας) είπε πριν λίγες μέρες ότι ο Μπέϊλ θα μείνει στα "σπιρούνια". Αν γίνει πράξη θα είναι πολύ καλό νέο για την ομάδα. Από κει και πέρα πολλές οι φήμες για αποχωρήσεις και προσθήκες παικτών. Τίποτα χειροπιαστό, όμως.


Everton


Απέκτησε ως προπονητή τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ της Wigan. Ο Φιλ Νέβιλ, ανακοίνωσε ότι σταματά την καριέρα του. Μπέϊνς και Φελαϊνί ακούγεται ότι θα φύγουν, όμως δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη προς το παρόν.


Liverpool


Απέκτησε τον Ιάγκο Άσπας (επιθετικός) από την Θέλτα. Ήρθε σε συμφωνία με την Σάντερλαντ για τον Μινιολέ (τερματοφύλακας). Επίσης, απέκτησε τον μεσοεπιθετικό Λουίς Αλμπέρτο από την Σεβίλλη.

Μύλος με Σουάρες που δήλωσε ότι επιθυμεί να φύγει. Πολύ κοντά και στον Άτσου (επιθετικός) της Πόρτο αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου