Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Napoli Season Review 2012 - 2013 (Vds)

Συνεχίζοντας τα season reviews γαι τις μεγάλες Ιταλικές ομάδες σήμερα είναι η σειρά της Νάπολι.

Οι παρτενοπέι πέτυχαν το μεγάλο τους στόχο καθώς τερμάτισαν 2οι στη βαθμολογία, ενώ στα κύπελλα έφτασαν στους 16 του κυπέλλου Ιταλίας, στους 32 του Γιουρόπα, και έχασαν στο Ιταλικό σούπερ καπ.

Ας δούμε αναλυτικά τη φετινή σεζόν.





Ο πρόεδρος Αουρέλιο ντε Λαουρέντις έπραξε το αυτονόητο κρατώντας τον Βάλτερ Ματσάρι μετά την πολύ καλή περσινή σεζόν, αναθέτοντάς του τον πλήρη έλεγχο του αγωνιστικού σχεδιασμού, δηλαδή το ρόλο του manager.

Όσον αφορά το ρόστερ, και εκεί δεν υπήρξαν πολλές αλλαγές, καθώς αποχώρησε ο παικταράς Εζέκιελ Λαβέτσι, με το κενό του ωστόσο να καλύπτει επάξια ο Ινσίνιε, ενώ από μεταγραφές οι μόνες σημαντικές ήταν αυτές του Γκαμπερίνι και του Μπεχράμι από τη Φιορεντίνα και η αγορά του Πάντεφ από την Ίντερ.

Serie A

Ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο πρωτάθλημα, καθώς στα πρώτα 7 ματς πέτυχε 6 νίκες και 1 ισοπαλία! Στη συνέχεια ακολούθησαν κάποια σκαμπανεβάσματα, καθώς μία νικούσε-μία γκέλαρε και δεν είχε διάρκεια. Δύο νίκες στα δύο τελευταία ματς του πρώτο γύρου και στην 3η θέση.

Ο δεύτερος γύρος ξκίνησε περίπου όπως και ο πρώτος, καθώς σε 4 ματς η Νάπολι είχε 3 νίκες και 1 ισοπαλία. Ωστόσο, ακολούθησε μία πολύ κακή περίοδος έχοντας 4 συνεχόμενες ισοπαλίες και 1 ήττα σε 5 ματς. Ήρθε βέβαια και το ξέσπασμα μετά την ήττα από την Κιέβο Βερόνα με 2-0, καθώς είχε απολογισμό 8-1-1 στα τελευταία 10 ματς, κλειδώνοντας με σχετική ευκολία τη 2η θέση!

Εδώ μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από τη σημαντική νίκη επί της Ίντερ με 3-1, εδώ από τη θεαματική επί της Τορίνο με 3-5, εδώ το 5-1 επί της Πεσκάρα και εδώ την ισοπαλία με 1-1 με τη Γιουβέντους.


Το αγωνιστικό

Ο Ματσάρι έπαιξε και φέτος το κλασικό 3-5-2. Φυσικά για άλλη μια χρονιά πρωταγωνιστής ήταν ο Ουρουγουανός φορ Έντινσον Καβάνι, που σκόραρε ''μόνο'' 28 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, κάνοντας τους οπαδούς να ξεχάσουν γρήγορα τον Λαβέτσι. Σημαντικός ήταν και ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός Μάρεκ Χάμσικ, ο οποίος έβγαινε συχνά ως κρυφός φορ, αλλά και μοίραζε κάθετες στον Καβάνι. 

Όσον αφορά το καθαρά τακτικό κομμάτι, ο Ματσάρι έδωσε αναβαθμισμένο ρόλο φέτος στον αμυντικό χαφ Γκόκχαν Ινλέρ, ο οποίος κατά τη γνώμη μου είναι μία αδικημένη χαφάρα. Γυρνούσε συχνά ως 4ος στόπερ για να βοηθήσει στην άμυνα και να δημιουργηθεί μία κατάσταση 2 εναντίον ενός σε πολλές μονομαχίες και η Νάπολι είχε πλέον 6 αμυντικούς, αν βάλουμε και τους μπακ-χαφ που γυρνούσαν.

Επίσης, ο Ινλέρ ανέβαινε συχνά είτε για να πρωοθήσει το παιχνίδι με τις κάθετες μπαλιές του και τις 30άρες του, είτε για να δοκιμάσει από μακριά τα φαρμακερά του πόδια. Φυσικά το κέντρο της Νάπολι δεν έμενε άδειο, καθώς οι Τζεμαϊλί και Ντοναντέλ καθόταν κολόνες εκεί πέρα.

Σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της Νάπολι φέτος είχε και ο νεαρός μεσοεπιθετικός Λορέντσο Ινσίνιε, καθώς εκτός του να πατάει περιοχή, έβγαινε συχνά εκτός αυτής ώστε να δώσει βοήθεια σε κατάσταση ανάπτυξης στον εκάστοτε μπακ-χαφ (Μάτζιο δεξιά, Αρμέρο/Ντοσένα αριστερά), αλλά και στον χαφ που είχε αναλάβει την πρωόθηση της μπάλας, ώστε να δημιουργήσει κατάσταση 3 εναντίον 2 υπέρ της Νάπολι.


Coppa Italia και Super Cup

Στο κύπελλο Ιταλίας αποκλείστηκε νωρίς στο γύρο των 16 από τη Μπολόνια, και μάλιστα εντός έδρας, με το γκολ του Έλληνα Παναγιώτη Κονέ στο 90'+. Στο Σούπερ Καπ έχασε 4-2 από τη Γιουβέντος σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι που διαμαρτύρεται για τις διαιτητικές αποφάσεις.


Europa League

Η Νάπολι στο Γιουρόπα Λιγκ έφτασε ως τη φάση των 16. Αφού πέρασε ως 2η από τον όμιλο με αντιπάλους τις Ντνιεπρ, Αϊντχόφεν και ΆΙΚ Στοκχόλμης, έχοντας 3 νίκες και 3 ήττες, αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 0-5 από την Τσέχικη Βικτόρια Πλζεν, κάτι που αποτέλεσε και τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης!



Γενικά η σεζόν κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη για τη Νάπολι, καθώς ο στόχος ήταν η έξοδος του Τσάμπιονς Λιγκ και τον πέτυχε και με το παραπάνω. Ωστόσο, πρέπει να βελτιώσουν λίγο τη στάση της ομάδας στον πρωταθλητισμό, καθώς και κάποια νεκρά διαστήματα.

Από ότι φαίνεται το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, ο Καβάνι, φεύγει, οπότε λογικά θα πρέπει να αγοραστεί ένας ποιοτικός σκόρερ μπροστά. Πλέον, με τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο, οι Βεζουβιάνι ευελπιστούν να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο, καθώς και να έχουν αξιόλογη πορεία στο Τσου Λου του χρόνου.


Όλα τα φετινά γκολ της Νάπολι:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου