Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Champions League Finals 2004-2012 (Vds)

Ο τελικός του φετινού Champions League πλησιάζει. Ένας αγώνας, ένας τελικός που όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι κάθε χρόνο βλέπουν. Ουσιαστικά, είναι ο αγώνας με τον οποίον κορυφώνεται η κάθε αγωνιστική σεζόν.

Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι το φετινό ζευγάρι του τελικού. Τέταρτος εμφύλιος στην ιστορία των τελικών της διοργάνωσης.

Από εδώ, θα θυμηθούμε τι έγινε από το 2004 μέχρι και το 2012 στους τελικούς του Champions League... Αναμένοντας, το αποτέλεσμα του φετινού τελικού.

2 0 1 2



Το 2012, πέρσι δηλαδή ο τελικός πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο της Βαυαρίας με την Μπάγερν να έχει το πλεονέκτημα της "οικοδέσποινας". Πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού, χρίστηκε ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Ντρογκμπά και η παρέα του, όμως, είχαν άλλη άποψη . . .

Μπορεί η Μπάγερν να ήταν καλύτερη και να είχε περισσότερες φάσεις στην διάρκεια του αγώνα, αλλά η τύχη ήταν με την Τσέλσι. Και όταν η θεά τύχη ή η μπάλα αν θέλετε αποφασίσει να ταχθεί με το μέρος κάποιας ομάδας, τότε όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά . . .

Στο παρακάτω Link, μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από τον περυσινό τελικό . . .


2 0 1 1



Το 2011 στο Λονδίνο η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισα την Μάν Γιουν. Για δεύτερη φορά μέσα σε 2 χρόνια. Η Μαν Γιουν έπαιζε εντός συνόρων αλλά η Μπαρτσελόνα βρισκόταν στο αποκορύφωμα της επιτυχίας της. Πολύ δύσκολα μπορούσε ακόμα και η Μαν Γιουν να την σταματήσει.

Και έτσι έγινε . . . Τελικό σκορ 3-1 και πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2011 η Μπαρτσελόνα... Στο παρακάτω Link μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από τον τελικό του 2011...


2 0 1 0



Το 2010, ο τελικός πραγματοποιήθηκε στην Μαδρίτη και το Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Ένα από τα πιο ιστορικά στάδια του κόσμου. Ίντερ και Μπάγερν, διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο τελευταίο παιχνίδι του Ζοσέ Μουρίνιο ως προπονητή των Ιταλών. Η Ίντερ, απέδειξε ότι εκείνη την περίοδο ήταν αδύνατο να κοντραριστεί και κατάφερε να κατακτήσει το τρίτο Champions League (Κύπελλο Πρωταθλητριών παλιότερα) της ιστορίας της.

Στο παρακάτω Link, μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές του τελικού του 2010 ανάμεσα σε Μπάγερν και Ίντερ.


2 0 0 9



2009 και Ρώμη . . . Ένα ακόμη μυθικό στάδιο. Μπαρτσελόνα και Μαν Γιουν, έρχονται αντιμέτωπες στο 56ο τελικό τότε, της διοργάνωσης. Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα και ο Πέπε Γκουαρδιόλα στην πρώτη χρονιά ως προπονητής των Καταλανών κατάφερε να στεφθεί Πρωταθλητής Ευρώπης.

Στο παρακάτω Link, μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές του τελικού του 2009 . . .


2 0 0 8



To 2008, ο τελικός του Champions League πραγματοποιήθηκε στην Μόσχα. Στον τρίτο εμφύλιο στην ιστορία των τελικών της διοργάνωσης. Τσέλσι και Μαν Γιουν τέθηκαν αντιμέτωπες στον 55ο τελικό της Ρωσικής πρωτεύουσας. Ο αγώνας ήταν δραματικός, η αδρεναλίνη βρισκόταν στα ύψη, η Τσέλσι έφτασε στην κυριολεξία μια κλωτσιά μακριά από την στέψη, αλλά η θεά τύχη ήταν με την Μαν Γιουν.

Ο Τέρι, αστόχησε στο δικό του πέναλτι στην ψυχοφθόρα διαδικασία, γλιστρώντας και αργότερα ο Φαν Ντερ Σάαρ απέκρουσε το χτύπημα του Ανελκά, χαρίζοντας τον τίτλο στην ομάδα του Σερ Άλεξ

Στο παρακάτω Link, Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από τον τελικό του 2008.


2 0 0 7



2007 και Αθήνα... Και για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια δύο ιστορικές ομάδες, Λίβερπουλ και Μίλαν έρχονται αντιμέτωπες. Η Μίλαν, αυτή την φορά είναι συγκεντρωμένη σε όλη την διάρκεια του τελικού και καταφέρνει να πανηγυρίσει το έβδομο και τελευταίο τρόπαιο της στον θεσμό.

Σ' αυτό το Link, μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές του τελικού του 2007 . . .


2 0 0 6



2006 και Παρίσι... Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ "διψούν" για τον τίτλο του Πρωταθλητή. Η Άρσεναλ για πρώτη φορά επί Βενγκέρ έφτασε στον τελικό και η Μπαρτσελόνα θέλει να κερδίσει τον μεγαλύτερο τίτλο που μπορεί με την σπουδαία τότε φουρνιά της... Ροναλντίνιο, Μάρκεζ, Μπελέτι, Λάρσον, Ολεγκέρ, Ετό . . .

Και τα καταφέρνει. Κερδίζει με 2-1 την Άρσεναλ με ανατροπή και κατακτά το δεύτερο τρόπαιο της στην διοργάνωση. Στο παρακάτω Link, Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές του τελικού του 2006.


2 0 0 5



Το 2005, έγινε ο καλύτερος τελικός της διοργάνωσης κατά γενική ομολογία. Μίλαν και Λίβερπουλ διεκδίκησαν τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας στην Ευρώπη. Όσοι παρακολουθούσαν τον τελικό, δύσκολα θα πίστεψαν ότι υπήρχε επιστροφή για την Λίβερπουλ μετά το 3-0. Οι περισσότεροι θα σταμάτησαν να τον βλέπουν. Προσωπικά θυμάμαι με πήρε ο ύπνος μετά το 2-0. Και ξύπνησα λίγο μετά την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

Παρόλα αυτά η Λίβερπουλ, δεν το έβαλε κάτω και πάλεψε για να πετύχει το αδύνατο. Και το κατάφερε. Έστω και με τύχη. Χωρίς αυτήν δεν γίνεται τίποτα. Στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην διαδικασία των πέναλτι.

Στο παρακάτω Link, Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές του καλύτερου τελικού του θεσμού . . .


2 0 0 4



Το 2004 ο τελικός έγινε στην Γερμανία και το Γκίλζενκίρχεν συγκεκριμένα. Ένα ζευγάρι έκπληξη για τα τότε δεδομένα του θεσμού και της δυναμικότητας των ομάδων. Πόρτο και Μονακό βρέθηκαν στον τελικό. Όποια και από τις δύο τα κατάφερνε θα ήταν τεράστια επιτυχία και μεγάλη έκπληξη. Η Πόρτο ήταν τελικά αυτή που τα κατάφερε και ο Ζοσέ Μουρίνιο εμπλούτισε το τότε βιογραφικό του με την κατάκτηση του πρώτου Champions League του.

Σ΄ αυτό το Link, Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από τον τελικό του 2004 . . .

Με αγωνία περιμένουμε τον νικητή του φετινού τελικού. Ντόρτμουντ ή Μπάγερν . . . ; ; ; Μπάγερν ή Ντόρτμουντ . . . ; ; ; Η απάντηση θα δοθεί λίγο πριν ή λίγο μετά τις 00:00 του Σαββάτου . . .

1 σχόλιο:

  1. Ας μου επιτραπει ενα σχολιο για τον καθε τελικο καθως ο καθενας τους μου ξυπναει πολλες μνημες.

    Το 2004 ηταν ενας τελικος με δυο ομαδες που κανεις δεν θα περιμενε οτι θα ειναι φιναλιστ, οποτε οποιος και να το παιρνε θα μιλαγαμε για μεγαλη εκπληξη. Το πηρε η Πορτο και απο εκει πολλοι σταρ πωληθηκαν (Καρβαλιο, Ντεκο κλπ κλπ κλπ) και εκαναν μεγαλη καριερα.

    Το 2005 ηταν πραγματικα απιστευτο ματς με τεραστιο σασπενς. Τεραστια η αυταπαρνηση των παικτων της Λιβερπουλ και απιστευτη ανατροπη.

    Το 2006 πιστευω πως ο τελικος κριθηκε στην αποβολη του Λεμαν, του τερματα της Αρσεναλ. Αν δεν ειχε ερθει αυτη θα μιλουσαμε με αλλα δεδομενα.

    Το 2007 η Μιλαν το αξιζε και με το παραπανω, καθως κυριαρχησε της Λιβερπουλ και εδειξε πιο ωριμη απο οτι 2 χρονια νωριτερα.

    Το 2008 ηταν ενα πολυ εντυπωσιακο ματς και ειχε πολλες φασεις απο οτι θυμαμαι. Δεν θα ξεχασω ποτε επισης τη γκαφα του Τερι.

    Το 2009 η Μπαρτσα εμοιαζε ασταματητη και φυσιολογικα επικρατησε της Μαν ΓΙουν. Θυμαμαι τοτε ηταν που καταρριφθηκε και ο μυθος οτι ο Μεσι δε σκοραρει με το κεφαλι.

    Το 2010 ο τελικος ειχε ονοματεπωνυμο: Ντιεγκο Μιλιτο!

    Το 2011 επισης η Μπαρτσελονα ηταν δικαια νικητρια, αλλα και η Μαν Γιουν ηταν πολυ καλη. Απλα ειχε την ατυχια να τους βρει παλι μπροστα της. Δεν ξεχνω την γκολαρα του Βιγια.

    Το 2012, τελος ενα εχω να πω: ΝΤΡΟΓΚΜΠΑ ΠΡΟΣΚΥΝΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή