Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Συμπεράσματα από την 2η αγωνιστική του Champions League

Ολοκληρώθηκε και η 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του φετινού Champions League. Άλλες ομάδες μαγεύουν, άλλες απογοητεύουν... 

Παρακάτω θα δούμε τα πιο χρήσιμα συμπεράσματα από τις 2 πρώτες αγωνιστικές της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.



Η Γιούβε έχει σοβαρό πρόβλημα

Στο πρωτάθλημα νικάει με τεράστια δυσκολία ομάδες όπως η Κιέβο Βερόνα ή η Ελλάς Βερόνα και διάφορες μικρομεσαίες. Η γκέλα δε θα αργούσε να έρθει και τελικά ήρθε στο Τσουλου απέναντι στη Γαλατά (2-2). Ο Κόντε έχει πολύ δουλειά μπροστά του προκειμένου να λύσει πολλά θέματα ώστε να επαναφέρει τους μπιανκονέρι στα επίπεδα που ήταν τα 2 τελευταία χρόνια.

Η Ρεάλ έχει θέσει προτεραιότητα το 10ο

Βλέπουμε στο Ισπανικό πρωτάθλημα μία Ρεάλ που δεν τα πάει και τόσο καλά. Νικάει με γελοίο σπρώξιμο από τη διαιτησία ''κάποια'' Έλτσε, χάνει στην έδρα της από την συμπολίτισσα Ατλέτικο και γενικά δεν ενθουσιάζει. 

Αντιθέτως, μέχρι στιγμής σε 2 ματς στο Τσου λου έχει βάλει 10 γκολ (!!!) παίζει πολύ καλή μπάλα και δείχνει ότι φέτος θα κυνηγήσει σοβαρά μετά από 11 χρόνια ξανά την κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Η Παρί έχει ανέβει πολλά επίπεδα

Λένε πως τα λεφτά στο ποδόσφαιρο δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία. Σε μερικές περιπτώσεις ισχύει (π.χ. Ανζί), αλλά στην περίπτωση της Παρί συμβαίνει το αντίθετο. Τα τελευταία 2 χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ παίζει μπαλάρα, έχει μέταλλο νικητή, ενώ πέρσι αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες στα ημιτελικά από τη Μπαρτσελόνα. 

Όταν ο Άραβας πριν 2 χρόνια έλεγε ότι ''θα διεκδικήσουμε Τσάμπιονς Λιγκ'' πολλοί τον ειρωνεύτηκαν, αλλά τώρα μάλλον αλλάζουν γνώμη..

Ο Οζίλ είναι το καλύτερο 10άρι του πλανήτη

Υπήρξε τεράστια γκρίνια για την μεταγραφική πολιτική της Άρσεναλ το καλοκαίρι, καθώς επί 3 μήνες δεν ξόδεψε τίποτα. Η μεγάλη μεταγραφή όμως ήρθε στην εκπνοή, αφού ο Μεσούτ Οζίλ άφησε τη Ρεάλ για να υπογράψει στους Λονδρέζους. 

Και μέχρι στιγμής κάνει πράματα και θάματα, έχοντας ήδη 1 γκολ και 5 ασίστ σε 6 εμφανίσεις, ενώ την Τρίτη οδήγησε με 1 γκολ και 1 ασίστ την Άρσεναλ σε εύκολη νίκη επί της ομαδάρας Νάπολι, αποδεικνύοντας ότι είναι κορυφαίας κλάσης 10άρι.

Η Ντόρτμουντ παραμένει υπέροχη ομάδα

Πολλοί έλεγαν με την πώληση του Γκέτσε και τον Λεβαντόφσκι να είναι φευγάτος ότι φέτος η Ντόρτμουντ θα έχει πρόβλημα. Κι όμως συμβαίνει το αντίθετο. Η Ντόρτμουντ παίζει απίστευτο ποδόσφαιρο σε Γερμανία και Ευρώπη, τρελαίνει κόσμο και παίρνει αποτελέσματα!

Ο Λεβαντόφσκι δεν αφήνει την επιθυμία του για μεταγραφή να τον αφήσει μακριά από τα γκολ, ο Ρόις μαγεύει, οι 2 μεταγραφές (Μκιταριάν και Ομπαμεγιάνγκ) της βγήκαν και με το παραπάνω και ο Κλοπ συνεχίζει να διατηρεί την ομάδα του σε κορυφαία επίπεδα. Διόλου απίθανο δεν είναι το σενάριο να ξαναδούμε την Ντόρτμουντ να φτάνει πολύ ψηλά στη διοργάνωση! 

Φάνηκε η απουσία του Μέσι στη Μπάρτσα

Πολλοί λένε ότι η Μπάρτσα δεν έχει ανάγκη τον Μέσι, ότι ο Τσάβι κι ο Ινιέστα τα κάνουν όλα κλπ. Η απάντηση έρχεται στο γήπεδο αφού η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Μέσι στο γήπεδο είναι 2-3 επίπεδα πιο κάτω, και αποδεικνύεται ότι ο νο.1 ποδοσφαιριστής του πλανήτη είναι η κύρια αιτία για την άνοδο της Μπάρτσα από το 2008 και μετά.

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ σε ότι έγραψες Νικ...

    Η Μπάρτσα χωρίς τον Μέσι έχει πρόβλημα. Ισχύει αυτό.

    Η Άρσεναλ, μετά την ήττα με την Βίλα την 1η αγωνιστική θερίζει τους αντιπάλους της σε Ευρώπη και Αγγλία. Βρε λες να κάνει κανά μπαμ φέτος ; ; ;

    Η Γιούβε φίλε στην Ευρώπη προβληματίζει πολύ. Θέλει πολύ δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Γιουβε και στην Ιταλια εχει σημαντικο προβλημα... Θελει δουλεια αν θελει να επιστρεψει στην ελιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή