Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Arsenal - Borussia Dortmund 1-2 Η αδιόρθωτη αμυντική λειτουργία της Άρσεναλ, νικήθηκε από την μέτρια Ντόρτμουντ

Πριν ξεκινήσουν οι σημερινοί αγώνες για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League και διάλεγε κάποιος έναν και μόνο αγώνα για να παρακολουθήσει, αυτός θα ήταν ο αγώνας ανάμεσα σε Άρσεναλ και Μπορούσια Ντόρτμουντ. Γιατί, θα πίστευε ότι θα δει τεχνικό ποδόσφαιρο, αυτοματισμούς, ταχύτητα, την μπάλα πάνω-κάτω...

Αντί αυτού, είδαμε έναν βαρετό σε γενικές γραμμές αγώνα με νικήτρια την μέτρια στην κυριολεξία Ντόρτμουντ....

Ας δούμε συνοπτικά τα όσα παρατηρήσαμε στο παιχνίδι:

Στο πρώτο μέρος:

- Η Ντόρτμουντ περίμενε την Άρσεναλ. Έψαχνε το λάθος της Άρσεναλ. Τοποθέτησε παίκτες πίσω από την μπάλα και κυρίως οι χαφ είχαν δύο ρόλους. Από την μία να αναχαιτίζουν την Άρσεναλ και από την άλλη να προωθήσουν την μπάλα στους ακραίους αν αυτή "πουληθεί" - χαθεί απο τους παίκτες της Άρσεναλ. Επιθετικά, επιχείρησε τρία σουτ εκτός περιοχής μέχρι το 12ο λεπτό. Χωρίς αποτέλεσμα όμως.

- Η Άρσεναλ, "ψάχτηκε" πιο πολύ από την δεξιά πτέρυγα της αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

- Στο 16ο λεπτό μετά από "πούλημα" μπάλας του Ράμσι έξω από την περιοχή της ομάδας του, η μπάλα έφτασε στον Μχιταριάν ο οποίος σούταρε και έκανε το 0-1. Η Ντόρτμουντ, βρήκε λοιπόν το λάθος που έψαχνε από ένα ατομικό λάθος.

- Μετά το 0-1 ο ρυθμός του αγώνα έπεσε...

- Η Ντόρτμουντ, έλεγχε τον αγώνα αλλά το ατομικό λάθος του τερματοφύλακα της μετά την σέντρα του Σανιά στο 41ο λεπτό διαμόρφωσε το 1-1... Δυστυχώς για την Ντόρτμουντ, ενώ όλα πήγαιναν καλά, ένα ατομικό λάθος (κακή εκτίμηση της φάσης) του τερματοφύλακα της, της στοίχισε το προβάδισμα.

Το 1-1 διαμορφώθηκε από δύο λάθη των παιχτών. Καμία από τις δύο φάσεις δεν "μύριζε" γκολ. Παρόλα από την  μία μεριά η έλλειψη καθαρού μυαλού (Ράμσι) και από την άλλη η κακή εκτίμηση της φάσης (ΒάϊντενΦέλλερ) διαμόρφωσαν το 1-1 στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος:

- Ο ρυθμός ήταν πεσμένος και το θέαμα μέτριο ως κακό. Τίποτα σημαντικό μέχρι το 69ο λεπτό. Οι δύο ομάδες φοβόταν η μία την άλλη...Πολλές μακρινές μπαλιές χωρίς στόχο, αρκετές κακές μεταβιβάσεις...

- Η Άρσεναλ, ως γηπεδούχος ήταν περισσότερο κινητική. Η Ντόρτμουντ ήταν παθητική. Ουσιαστικά η Ντόρτμουντ, ροκάνιζε τον χρόνο.

- Στο 69ο λεπτό έγινε η ωραιότερη φάση του αγώνα. Η φάση για την οποία θα θυμόμαστε (αν και γρήγορα θα ξεχάσουμε) αυτό το παιχνίδι. Η Άρσεναλ έβγαλε έναν απίστευτο αυτοματισμό, το τελικό σουτ του Καθόρλα, όμως, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

- Και σα να μην έφτανε αυτό για την Άρσεναλ, στο 81ο λεπτό και ενώ οι γραμμές της, ήταν υπερβολικά ψηλά ενώ βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας δέχτηκε το δεύτερο γκολ από τον Λεβαντόφσκι, έπειτα από μία σέντρα από τα δεξιά. Τελικό αποτέλεσμα 1-2.


Συμπέρασμα



Η Άρσεναλ σε μία σαιζόν που μέχρι τώρα τα πάει περίφημα με την ψυχολογία της στα ύψη, δεν μπόρεσε να κερδίσει την μέτρια ως κακή Ντόρτμουντ. Η αμυντική της λειτουργία για ακόμη μία φορά την πρόδωσε. Και έρχεται το ερώτημα: Πότε θα διορθωθεί αυτή η κατάσταση για τη Άρσεναλ ; ; ; 

Είναι το αιώνιο πρόβλημά της. Μπορούσε να μην ανέβει τόσο ψηλά και να αρκεστεί στον πόντο, αφού έβλεπε ότι η Ντόρτμουντ είναι καλά κλεισμένη και έχει φαρμακερές αντεπιθέσεις. Παρόλα αυτά ανέβασε τις γραμμές της ψηλά, με αποτέλεσμα να την "πληρώσει" για ακόμη μία φορά.

Κάπου κουράζει αυτή η εμμονή του Βενγκέρ με τις γραμμές της ομάδας τόσο ψηλά είτε παίζει με την Χαλ είτε παίζει με την Μπαρτσελόνα ή την Ντόρτμουντ. Και λίγη σκοπιμότητα δεν βλάπτει. Άλλωστε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου