Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η διαχείριση του Μπέϊλ και η συνύπαρξή του με τον Ρονάλντο

Η πιο πολυσυζητημένη μεταγραφή του καλοκαιριού ήταν αυτή του Γκάρεθ Μπέϊλ στην Ρεάλ Μαδρίτης με το γνωστό εξωφρενικό ποσό. Ο Ουαλός πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα της Τότεναμ στην Premier League. Δεν ήταν λίγες οι φορές που σκόραρε κρίσιμα γκολ που χάρισαν την νίκη στα σπιρούνια.

Γενικά, ήταν από τους καλύτερους - αν όχι ο καλύτερος - παίκτες στην Premier League τα τελευταία χρόνια. Στην Ρεάλ μέχρι τώρα δεν έδειξε και πολλά. Δεν είχε και τον χρόνο λόγω τραυματισμών θα πουν κάποιοι...

Όμως το θέμα είναι πιο βαθύ... Μπορούν να συνυπάρξουν δύο αστέρες σε μία ομάδα ; ; ;

Εννοούμε τον Ρονάλντο και τον Μπέϊλ. Γιατί, μην ξεχνάμε ο Μπέϊλ αποκτήθηκε ως αστέρας. Όπως και ο Ρονάλντο.

Φυσικά είναι νωρίς ακόμα για να εκτιμηθεί η προσφορά του Μπέϊλ στην βασίλισσα. Παρόλα αυτά, υπάρχει το ερώτημα αν μπορούν και πως μπορούν να συνυπάρξουν με τον Ρονάλντο στην ενδεκάδα.

Υπάρχουν διάφορες απόψεις πάνω σ' αυτό το θέμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δύο τέτοιους παίκτες, όταν παίζουν μαζί στην ενδεκάδα δεν μπορείς να τους αφήσεις εξ' αρχής ελεύθερους. Πρέπει να έχουν Ρ-Ο-Λ-Ο-Υ-Σ. Και στην συνέχεια πρέπει να τους εμφυτευτεί στο μυαλό και να αποδεχτούν ότι πρέπει να συνεννοούνται μεταξύ τους σε κλάσματα δευτερολέπτων. Αν δεν γίνει αυτό το πιθανότερο είναι να υπάρξει μπέρδεμα στην ανάπτυξη της Ρεάλ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν δημιουργηθεί ανταγωνισμός ανάμεσά τους, αυτό θα είναι κακό για την Ρεάλ. Καλός ο ανταγωνισμός μεταξύ των παικτών που βοηθά την ομάδα αλλά όχι ο προσωπικός και εγωιστικός. Αυτό είναι που πρέπει πρώτα απ' όλα να προσέξει ο Ανσελότι και οι άνθρωποι της Ρεάλ.

Και στην συνέχεια να δοθούν ρόλοι (όπως προείπα). Ο Ρονάλντο έχει ένα στυλ παιχνιδιού στην ομάδα. Που τον κάνει να είναι πετυχημένος. Άσχετα αν η ομάδα δεν σηκώνει πολλούς τίτλους. Δεν γίνεται μετά από 4-5 χρόνια να αλλάξει ολοκληρωτικά το παιχνίδι του επειδή ήρθε ένας νέος αστέρας στην ομάδα. Θα το αλλάξει μέχρι έναν βαθμό αλλά σταδιακά. Σε βάθος χρόνου.

Το ζητούμενο είναι πως θα διαχειριστεί ο Ανσελότι τον Μπέϊλ. Αν πάει με πειράματα θα χάσει τον χρόνο του. Επίσης, δεν πρέπει από την αρχή να υπάρχουν οι "τρελές" απαιτήσεις από αυτόν. Χρειάζεται χρόνος. Πρέπει να του δώσει ρόλο. Και πρέπει να του δώσει ρόλο κρίνοντας τα χαρακτηριστικά του στοιχεία.

Πρώτα απ' όλα είναι αριστεροπόδαρος. Δεύτερον είναι γρήγορος και τρίτον έχει καλό σουτ και τελείωμα. Ένα άλλο στοιχείο του Μπέϊλ είναι ότι γνωρίζει την θέση του αριστερού μπακ - χαφ από την Τότεναμ. Η Ρεάλ τα τελευταία χρόνια έχει πρόβλημα στην θέση αυτή. Θα έλεγα ότι από την εποχή του Ρομπέρτο Κάρλος έχει να δει πρωτοκλασάτο αριστερό μπάκ - χαφ...

Οπότε μία καλή σκέψη είναι να τοποθετηθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Μπέϊλ και φυσικά να παίζει όλη την πτέρυγα. Και ας είναι πολλές φορές ο Ρονάλντο μπροστά του. Θα μάθουν να συνεργάζονται κιόλας σιγά σιγά και έτσι θα προσαρμόσει ο ένας το παιχνίδι του πάνω στον άλλον (αυτό που έγραψα στην αρχή.. Ότι σταδιακά ο Ρονάλντο θα αλλάξει το παιχνίδι του και μέχρι έναν βαθμό)...

Είναι προτιμότερο να παίζουν μπρος - πίσω (παρά δεξιά - αριστερά με ανάποδα πόδια ή όχι γιατί γίνεται προβλέψιμο) και δεν είναι και κακή επιλογή να εναλλάσσονται κιόλας. Για παράδειγμα στο χθεσινό παιχνίδι της Ρεάλ με την Γιούβε ο Ρονάλντο κάποιες φορές γύρισε μέχρι πίσω και μάρκαρε και εισέπραξε το χειροκρότημα του κοινού.

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε την διαχείριση των παικτών και το μέλλον του Ουαλού στην Ρεάλ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου