Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Premier League: Match Preview 26-27/10/13

Καλημέρα και καλό ΣΚ σε όλους. Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία γιορτάζει τα 150 της χρόνια αυτό το ΣΚ, ο καιρός συνεχίζει να είναι καλός στην Αγγλία και πραγματικά τι καλύτερο για κάποιον που έχει χρήματα και χρόνο να πάει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα. Προσωπικά δεν έχω τίποτα από τα δύο, (ελπίζω προς το παρόν), οπότε θα δω τα παιχνίδια με άλλον τρόπο. 

Anyway, ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις θα έχουμε όπως πάντα στην Premier. Αφού έχουμε δει τις περισσότερες ομάδες να αγωνίζονται, ξέρουμε τι θα περιμένουμε, ενώ φαίνονται πλέον ποιες ομάδες είναι τα δυνατά χαρτιά, που θέτουν υποψηφιότητα για το πρωτάθλημα, (Arsenal, Chelsea, Man. City), αλλά και οι αδύναμοι κρίκοι του πρωταθλήματος (Sunderland, Crystal Palace, Cardiff, Stoke). 





Ας δούμε το πρόγραμμα της αγωνιστικής αναλυτικά: 

Σάββατο 26/10/13
14:45 Crystal Palace - Arsenal

17:00 Aston Villa - Everton
          Liverpool - West Bromwich Albion
          Manchester Utd - Stoke City
          Norwich - Cardiff 

19:30 Southampton - Fulham

Κυριακή 27/10/13

15:30 Sunderland - Newcastle

18:00 Chelsea - Manchester City
          Swansea - West Ham Utd
          Tottenham - Hull City


Μετά τη λύση συνεργασίας κοινή συναίνεση του Ian Holloway η Crystal Palace αναζητεί το νέο της τεχνικό. Όλα δείχνουν συμφωνία με τον Tony Pullis, τον πρώην τεχνικό της Stoke City. Ένας αδικημένος προπονητής, αφού όσο έμεινε στην Stoke, την είχε καθιερώσει στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ είχε σημειώσει και διάφορα ρεκόρ, αφού η Stoke έπαιζε άμυνα για σεμινάριο. Πολύ καλή επιλογή λοιπόν για την Crystal Palace, όμως το υλικό που θα βρει εκεί δεν είναι αντάξιο της κατηγορίας που αγωνίζεται. 

Το πιο πιθανό είναι ότι θα παρακολουθήσει ως θεατής την ομάδα, αφού σε καμιά περίπτωση δε θα θέλει να αρχίσει με ένα εντός έδρας αρνητικό αποτέλεσμα (ίσως και βαρύ σκορ). 

Από την άλλη η Άρσεναλ βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση. Την ήττα από την Dortmund προσωπικά την χαρακτηρίζω ευεργετική, για να καταλάβουν ότι δεν έγιναν ξαφνικά Μπαρτσελόνα και πρέπει να μην κάνουν λάθη στην άμυνα και κατάχρηση ντρίμπλας (όπως ο Ramsey)...

Διπλό λοιπόν, αλλά το 1.36 είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Προσωπικά θα το ήθελα στο 1.50 για να το ποντάρω. Το αφήνουμε. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί, ίσως να πάει καλύτερα προς το over.

  

Πολύ αμφίρροπο παιχνίδι το συγκεκριμένο, μια αναμέτρηση που έχει λάβει χώρα περισσότερο από κάθε άλλη αναμέτρηση στο νησί! 

Η Aston Villa μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα με την Tottenham, θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, ενώ η Everton θέλει να συνεχίσει τη θετική της πορεία στο πρωτάθλημα. Σημαντικές απουσίες δεν υπάρχουν για τις δύο ομάδες, αφού παίκτες - κλειδιά, όπως ο Benteke ή ο Piennar έχουν επιστρέψει και φωνάζουν παρόν για να πάρουν φανέλα βασικού. 

Προσωπικά δεν μπορώ να προβλέψω το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, καθαρή τριπλή. Αν θα έπρεπε να επιλέξω ένα μόνο αποτέλεσμα αυτό θα ήταν η ισοπαλία. 



Δε θα ασχοληθώ ούτε με αυτό το 1.40 στον άσο. Ίσα - ίσα που με προκαλεί να το κοντράρω. Παρόλα αυτά το αφήνω στην άκρη και συνεχίζω. 

Το επιθετικό δίδυμο της Liverpool (Suarez - Sturridge) συνδυάζεται με κλειστά μάτια, ενώ η ομάδα θα έχει και την επιστροφή του Lucas στο κέντρο. Από την άλλη όμως η άμυνα και πάλι άρχισε να "κάνει νερά". Δέχθηκε 2 γκολ από την Newcastle που αγωνίζονταν με 10 παίκτες! Γενικότερα στα τελευταία 5 παιχνίδια απέτυχε να κρατήσει το "clean sheet". 

Η άμυνα της WBA θα δοκιμαστεί αυτό το ΣΚ. Μέχρι στιγμής έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία η ομάδα, ενώ και επιθετικά πλέον με την παρουσία των Anichebe - Αnelka υπάρχουν λύσεις. 

Ενδεχόμενο στραβοπάτημα δε θα μου κάνει εντύπωση.



Χαρά στο κουράγιο αυτών που θα επιλέξουν τον άσο στο 1.33. Η Man. United συνεχίζει να παρουσιάζει προβληματική εικόνα. 

Η ομάδα μπορεί να έχει σημαντικές επιστροφές - Rio Ferdinand, Vidic, Welbeck, Cleverley - αλλά από την άλλη η εικόνα της ομάδας είναι τέτοια που δε σε προδιαθέτει για να ποντάρεις σοβαρά πάνω της. Παλιότερα με τον Sir Alex είχες μια σιγουριά ότι εύκολα ή δύσκολα τέτοια ματσάκια τα καθάριζε από το 1ο ημίχρονο. Πλέον, ισοφαρίζονται στο 90', έχοντας χάσει ένα τσουβάλι ευκαιρίες...

Από την άλλη η Stoke θεωρώ ότι είναι από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος, και επαναλαμβάνω ότι θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό. Για αυτό και θεωρώ ότι θα χάσει στο Manchester... H τελευταία νίκη της Stoke στο Manchester το μακρινό 1976! Οι τελευταίες 9 αναμετρήσεις ήταν όλες νικηφόρες για την United, σκοράροντας συνολικά 26 γκολ!!! 



H καρέκλα και των δύο προπονητών "τρίζει". Είναι σίγουρο ότι όποιος χάσει, θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο Chris Hughton και ο Malky Mackay θα τα παίξουν όλα για όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Το πλεονέκτημα για τον Mackay είναι ότι και μια ενδεχόμενη ισοπαλία είναι θετική, ενώ ο Hughton πάει για μόνο ένα αποτέλεσμα που θα του δώσει και μεγάλη βαθμολογική ανάσα...

Προσωπικά πιστεύω στον Hughton και για αυτό θα τον στηρίξω. Τόσο αυτός όσο και η ομάδα του έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και τέτοια παιχνίδια έχουν τον τρόπο να τα κερδίζουν. Ευκαιρία να πάρει το τρίποντο αύριο και να βάλει από κάτω την Cardiff, στέλνοντάς την κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού.

Θα έχουμε μάλλον την επιστροφή του Van Wolfswinkel, αν όχι υπάρχει ο Johan Elmander, οπότε επιθετικά είμαστε μια χαρά. Από την άλλη η Cardiff θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Andrea Cornelius, οπότε θα πρέπει να βρει αλλού λύσεις σκοραρίσματος. 

Δυστυχώς για τα Καναρίνια υπάρχουν ένα - δύο λόγοι ανησυχίας, όπως το ότι υπάρχουν κάποιοι παίκτες που θα θέλουν να δείξουν πράγματα, σαν τον Craig Bellamy και τον David Marshall. 

Στατιστικά

- Πρώτη φορά που θα συναντηθούν οι 2 ομάδες στην Premier League. 
- 22 επισκέψεις συνολικά μετρούν οι Ουαλοί στο Carrow Road, έχοντας μόλις 2 νίκες.
- 48 φορές συνολικά έχουν αναμετρηθεί οι ομάδες, 26 φορές κέρδισαν τα Καναρίνια. 
- Η Norwich μετράει 4 ήττες στα τελευταία της 5 παιχνίδια. 
- Μόλις 6 γκολ σε 8 παιχνίδια η Norwich. 
- Η Cardiff έχει κρατήσει το "clean sheet" μόλις μία φορά σε 8 παιχνίδια. 
- Μετρούν μόλις 20 σουτ εντός εστίας συνολικά στα παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι σήμερα!



Την ομάδα της Southampton και ειδικά τον προπονητή της τον "πάω με 1000!". Πιστεύω στον άσο, αλλά εντάξει είπαμε, δεν έγινε και Chelsea για να έχει 1,60 με την Fulham που βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ενώ έρχεται και με ανεβασμένη ψυχολογία. 

Το αφήνουμε λοιπόν και θα το δούμε χωρίς αγωνία, για να χορτάσουμε μπάλα...

Συμπέρασμα

Ποντάρουμε σε μονό αποδεκτό την Norwich, τη βρίσκουμε σε τιμές κοντά στο 2,20.

Αν όλα πάνε καλά και πληρωθούμε θα ποντάρω αύριο στο διπλό της Newcastle, (κοντά στο 2,60).

Δε θα συνδυάσω όμως και τα δύο αφού υπάρχει υψηλό ρίσκο. 
Norwich - Cardiff 1 (2.05) - 20 μονάδες.

Προηγούμενο Υπόλοιπο: 1.062,20 μονάδες
Νέο Υπόλοιπο: 1.042,20 μονάδες. 

2 σχόλια: