Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Betgrass Retro: Τοπ 5 παίκτες από κάθε χώρα

Συνεχίζοντας τη μίνι σειρά αφιερωμάτων μας, Betgrass Retro, σήμερα θα δούμε τους 5 κορυφαίους ποδοσφαιριστές ανά χώρα.

Να σημειωθεί, ότι λαμβάνονται υπόψη και οι επιτυχίες με την εθνική ομάδα, αλλά και οι επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο, για κάθε παίκτη. Δεν γράφουμε τους καλύτερους παίκτες για κάθε εθνική ομάδα, αλλά για κάθε ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ.



Βραζιλία



5. Ρομάριο



4. Ροναλντίνιο



3. Ρονάλντο



2. Γκαρίντσα



1. Πελέ: Όταν μιλάμε για τον άνθρωπο που σκόραρε πάνω από 1.000 γκολ στην καριέρα του, που είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Βραζιλίας, που πήρε 3 Μουντιάλ, που ήταν ο άνθρωπος που καθιέρωσε το ποδόσφαιρο ως βασιλιά των σπορ τη δεκαετία του '60, δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Ένας από τους κορυφαίους, κατά πολλούς ο κορυφαίος!





Αργεντινή



5. Γκαμπριέλ Μπατιστούτα



4. Ντανιέλ Πασαρέλα



3. Λιονέλ Μέσι



2. Αλφρέδο ντι Στέφανο

1. Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα: Πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Το μεγαλύτερο φυσικό ταλέντο που έχει περάσει από το άθλημα, κατά πολλούς ο κορυφαίος όλων των εποχών. Τι να πρωτοπεί κανείς; Για τις επιτυχίες του (πήρε πρωταθλήματα με τη Νάπολι που πριν έρθει ήταν σε χαμηλότερες κατηγορίες, έπαιξε με τεράστια επιτυχία σε Μπαρτσελόνα και Μπόκα Τζούνιορς, πήρε μόνος του το Μουντιάλ του 1986 με την Αργεντινή) ή για τις απίστευτες ικανότητές του μέσα στο γήπεδο, όπου μπορούσε να τριπλάρει και να περάσει όποιον, όποτε και όπως ήθελε; Μεγάλε Ντιέγκο!




Αγγλία



5. Γουέιν Ρούνεϊ



4. Ντέιβιντ Μπέκαμ



3. Στάνλεϊ Μάθιους



2. Μπόμπι Μουρ


1. Μπόμπι Τσάρλτον: Ένας παίκτης που έπαιζε παντού από τη μέση και μπροστά, ήξερε πολλούς τόνους μπάλα και ήταν πραγματικός ηγέτης και εμψυχωτής μέσα στο γήπεδο. Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (249 γκολ) και της εθνικής Αγγλίας (49 γκολ), κατακτώντας τα πάντα με τους Κόκκινους Διαβόλους (μεταξύ των οποίων το ιστορικό Τσουλου του 1968), αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 με την Αγγλία, όπου αναδείχθηκε και MVP του τουρνουά.




Ιταλία



5. Τζιουσέπε Μεάτσα



4. Πάολο Μαλντίνι



3. Γκαετάνο Σιρέα



2. Ρομπέρτο Μπάτζιο


1. Φράνκο Μπαρέζι: Καταπληκτικός παίκτης, ένας από τους μεγαλύτερους φυσικούς ηγέτες και ένας από τους μεγαλύτερους κεντρικούς αμυντικούς που έχουν περάσει από το ποδόσφαιρο. Μεγάλη ψυχή, πραγματικός βράχος στην άμυνα. Υπήρξε αρχηγός της Μίλαν, στην οποία αγωνίστηκε 25 χρόνια (η μόνη ομάδα στην καριέρα του), όντας βασικότατος στυλοβάτης στη χρυσή εποχή επί Σάκι-Καπέλο, ενώ ήταν αρχηγός και της εθνικής Ιταλίας. Κατέγραψε πάνω από 800 συμμετοχές στην καριέρα του.




Ισπανία



5. Λουίς Σουάρεζ Μιραμόντες



4. Ίκερ Κασίγιας



3. Τσάβι



2. Ραούλ

1. Αντρές Ινιέστα: Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της σύγχρονης εποχής. Ο βασικός συντελεστής (μαζί με το alter ego του, Τσάβι) των συνεχόμενων επιτυχιών της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας, αφού μέσα σε 5-6 χρόνια κατέκτησε όλους τους πιθανούς τίτλους (πρωταθλήματα, κύπελλα, τσουλού, γιούρο, μουντιάλ, κλπ. κλπ.), όντας καταλυτικός σε όλους! Σκόραρε μάλιστα το μοναδικό και νικητήριο γκολ του τελικού του Μουντιάλ του 2010. Απίστευτες ικανότητες με τη μπάλα στα πόδια, μαγική τεχνική κατάρτιση, καταπληκτικές οργανωτικές ικανότητες. Πολύ μεγάλος παίκτης!




Γερμανία



5. Φίλιπ Λαμ



4. Ζεπ Μάιερ



3. Λόταρ Ματέους



2. Γκερντ Μίλερ



1. Φραντς Μπεκενμπάουερ: Ο άνθρωπος που εκτός του ότι ήταν αδιαπέραστος αμυντικά και απόλυτος ηγέτης στις ομάδες, ήταν ο παίκτης που έφερε την επανάσταση στο ρόλο του λίμπερο, αφού ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ομάδας του, που ξεκινούσε από πίσω και έκανε σπουδαίες επελάσεις και σκόραρε πάρα πολλά γκολ. Κατέκτησε τα πάντα με Μπάγερν και εθνική Γερμανίας.





Γαλλία



5. Φρανκ Ριμπερί



4. Λιλιάν Τιράμ



3. Τιερί Ανρί



2. Μισέλ Πλατινί



1. Ζινεντίν Ζιντάν: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.









Πορτογαλία



5. Ντέκο



4. Μάριο Κολούνα



3. Λουίς Φίγκο



2. Κριστιάνο Ρονάλντο

1. Εουσέμπιο: Ο Εουσέμπιο, που πρόσφατα (πριν 7 μήνες περίπου) έφυγε από τη ζωή, είναι αναμφίβολα ο κορυφαίος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής που έχει υπάρξει. Πήρε αμέτρητους εγχώριους τίτλους με τη Μπενφίκα, έπαιξε σε 5 τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ (κατακτώντας τους 2), ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν το Μουντιάλ του 1966, όπου ήταν πρώτος σκόρερ του τουρνουά (9 γκολ) και οδήγησε μόνος του την Πορτογαλία στην 3η θέση. Μπορείτε να δείτε το αφιέρωμα που είχαμε κάνει στον Εουσέμπιο πατώντας ΕΔΩ.





Ολλανδία



5. Άριεν Ρόμπεν



4. Γιόχαν Νέεσκενς



3. Ρουντ Γκούλιτ



2. Μάρκο φαν Μπάστεν



1. Γιόχαν Κρόιφ: Πραγματικά τώρα χρειάζεται να γράψουμε πολλά και διάφορα για τον Κρόιφ, τον άνθρωπο που έφερε επανάσταση στο ποδόσφαιρο και ήταν ο απόλυτος ηγέτης 2 εκ των κορυφαίων ομάδων (Ολλανδία και Άγιαξ της δεκαετίας του '70) που έχει δει ο πλανήτης;






Ελλάδα



5. Γιώργος Καραγκούνης



4. Γιώργος Κούδας



3. Μίμης Δομάζος



2. Νίκος Αναστόπουλος

1. Βασίλης Χατζηπαναγής: Ο Έλληνας Μαραντόνα. Ο άνθρωπος που μάγεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο για μία 15ετία με τη φανέλα του Ηρακλή, αφού μπορούσε να περάσει οποιονδήποτε αντίπαλο χρησιμοποιώντας την ταχύτητά του και την εξωπραγματική του τεχνική κατάρτιση. Δυστυχώς λόγω έντονου παρασκηνίου δεν τον δόθηκε η δυνατότητα ούτε να παίξει σε μία μεγαλύτερη ομάδα, ούτε να αγωνιστεί με την εθνική Ελλάδος. Αν γινόταν αυτά, ίσως να μιλούσαμε με διαφορετικά δεδομένα σε πολλούς τομείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου