Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Γερμανία-Αργεντινή τελικός Μουντιάλ 2014 match preview (+μικρός τελικός: Βραζιλία-Ολλανδία 0-3)

Καλησπέρα σε όλους. Η ώρα του μεγάλου τελικού του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανάμεσα στη Γερμανία και την Αργεντινή, έφτασε, με τις 2 ομάδες να αναμετρώνται στον ναό του ποδοσφαίρου, το Μαρακανά, απόψε στις 22:00.

Επίσης, θα δούμε και τι έγινε στον μικρο τελικό, τον αγώνα για την 3η θέση, με την Ολλανδία να κερδίζει τη Βραζιλία με 3-0.









Oμάδες: Γερμανία - Αργεντινή
Γήπεδο: Μαρακανά
Ημερομηνία: 13 Ιουλίου 2014
Ώρα: 22:00
Διαιτητής: Νικολά Ριτσόλι (Ιταλία)
Βοηθοί: Ρενάτο Φαβεράνι (Ιταλία), Αντρέα Στεφάνι (Ιταλία)
TV: ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ HD



Πιθανές 11άδες

Γερμανία: Νόιερ - Χούμελς, Μπόατενγκ, Λαμ, Χέβεντες - Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ - Κρόος, Οζίλ, Γκέτσε - Μίλερ

Αργεντινή: Ρομέρο - Γκαράι, Ντεμικέλις, Ζαμπαλέτα, Ρόχο - Μασεράνο, Μπίλια, Πέρεζ - Μέσι, Λαβέτσι, Ιγκουαϊν



Λίγα λόγια

Γερμανία: Εξ αρχής έλεγα πως η Γερμανία είναι το μεγάλο φαβορί για το Μουντιάλ. Από πολλές απόψεις. Αγωνιστικές και μη. Ένα ματς απομένει για την απόλυτη δικαίωσή μου (και όχι μόνο δική μου, αλλά και χιλιάδων άλλων). Αγωνιστικά, παρότι είχε κάποια ματς, όπως αυτά με τη Γκάνα ή την Αλγερία, που έφερε μουρμούρες, έπαιξε μαζί με Ολλανδία και Κολομβία το καλύτερο ποδόσφαιρο στο Μουντιάλ, με αποκορύφωμα τον μαγικό ημιτελικό και το 7-1 επί της Βραζιλίας.

Μη αγωνιστικά, από το 1990 που έχει να κατακτήσει το τρόπαιο, τα πηγαίνει πάντα καλά και θα τερματίσει φέτος στην 3άδα για 4ο συνεχόμενο τουρνουά. Πιστεύω πως αυτή η εκπληκτική φουρνιά των Γερμανών, πρέπει να κατακτήσει αυτό το τρόπαιο, για να καρπωθούν όλες οι προηγούμενες επιτυχίες, με την κορυφαία κούπα του ποδοσφαίρου.

Αργεντινή: Η Αργεντινή σε όλη διάρκεια του Μουντιάλ δεν έχει εντυπωσιάσει κανέναν με την απόδοσή της. Όλα τα ματς τα έχει πάρει με το ζόρι, είτε με 1 γκολ διαφορά, είτε σε παράταση-πέναλτι, χωρίς να παίζει καλό ποδόσφαιρο, εκμεταλλευόμενη κυρίως την ατομική ποιότητα κάποιων παικτών της, κυρίως του Λιονέλ Μέσι, που είναι ο κύριος λόγος που έφτασε ως εδώ.

Η Αργεντινή είχε να προκριθεί στην τελική τετράδα Παγκοσμίου Κυπέλλου από την εποχή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, και η φετινή διοργάνωση μπορεί να αποτελέσει την απόλυτη ποδοσφαιρική ηδονή για τους Αργεντίνους, αφού δεν υπάρχει μεγαλύτερο όνειρο από το να σηκώσουν την κορυφαία κούπα μέσα στην άσπονδη αντίπαλο, Βραζιλία!



Ο δρόμος προς τον τελικό

Γερμανία

Γερμανία-Πορτογαλία 4-0
Γερμανία-Γκάνα 2-2
Γερμανία-ΗΠΑ 1-0
Γερμανία-Αλγερία 0-0 (2-1 παρ.)
Γερμανία-Γαλλία 1-0
Γερμανία-Βραζιλία 7-1

Αργεντινή

Αργεντινή-Βοσνία 2-1
Αργεντινή-Ιράν 1-0
Αργεντινή-Νιγηρία 3-2
Αργεντινή-Ελβετία 0-0 (1-0 παρ.)
Αργεντινή-Βέλγιο 1-0
Αργεντινή-Ολλανδία 0-0 (4-2 πέν.)



Ρόστερ

Γερμανία

Τερμ.: Νόιερ, Βαϊντενφέλερ, Τζίλερ
Αμυν.: Χούμελς, Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Μουσταφί, Γκίντερ, Λαμ, Γκροσκρόιτς, Ντουρμ
Μέσ.: Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Κράμερ, Οζίλ, Γκέτσε, Ντράξλερ
Επιθ.: Μίλερ, Κλόζε, Σίρλε, Ποντόλσκι

Αργεντινή

Τερμ.: Ρομέρο, Αντούχαρ, Οριόν
Αμυν.: Γκαράι, Φερνάντεζ, Καμπανιάρο, Ντεμικέλις, Ζαμπαλέτα, Ρόχο, Μπασάντα
Μέσ.: Μασεράνο, Γκάγκο, Ντι Μαρία, Μπίλια, Πέρεζ, Ρικάρντο Αλβάρεζ, Μάξι Ροντρίγκεζ, Αουγκούστο Φερνάντεζ
Επιθ.: Μέσι, Ιγκουαϊν, Αγουέρο, Λαβέτσι, Παλάσιο



Προπονητές

Γιόακιμ Λεβ: Έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές για διάφορα πράγματα, όμως έχει βγάλει και με το παραπάνω ασπροπρόσωπους τους Γερμανούς από τότε που ανέλαβε, δηλαδή μετά το Μουντιάλ του 2006. Τους οδήγησε στον τελικό του Euro 2008, στην 3η θέση στο Μουντιάλ του 2010, στα ημιτελικά του Euro 2012, παρουσιάζοντας σταθερά πολύ καλό ποδόσφαιρο. Του μένει ένα τρόπαιο, και μάλιστα το κορυφαίο όλων, ώστε να κλείσει μια και καλή τα στόματα των επικριτών του και να εδραιωθεί ως ένας από τους κορυφαίους.

Αλεχάντρο Σαμπέγια: Ο συγκεκριμένος προπονητής δε μου γεμίζει το μάτι. Τακτικά σε όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ δεν τα έχει πάει και τόσο καλά, δείχνει πολύ αγχωμένος σε κάποιες επιλογές του και πολλά πράγματα δεν του έχουν βγει. Είναι στον τελικό κυρίω λόγω τύχης και ατομικής ποιότητας των παικτών του. Η ιστορία πάντως έγραψε ήδη ότι ο Σαμπέγια είναι στον τελικό του Μουντιάλ και αν το πάρει θα μπει στο κορυφαίο κλαμπ προπονητών.






Αστέρια


Μάνουελ Νόιερ: Ο πιο σημαντικός παίκτης της Γερμανίας και της Μπάγερν Μονάχου. Ο κορυφαίος τερματοφύλακας του πλανήτη τα τελευταία 2-3 χρόνια. Άκρως ολοκληρωμένος τερματοφύλακας, με άψογα αντανακλαστικά, σταθερότατος στις εξόδους, φοβερός με τη μπάλα στα πόδια και απίστευτο διάβασμα του παιχνιδιού, παίζοντας και ως λίμπερο. Έχει φέρει πολύ μεγάλη εξέλιξη στη θέση του τερματοφύλακα, και αν κατακτήσει το φετινό Μουντιάλ, θα μπει στο τοπ-5 των τερματοφυλάκων όλων των εποχών, κατά τη γνώμη μου!


Λιονέλ Μέσι: Ο Μέσι θέλει ένα τρόπαιο Μουντιάλ για να καθιερωθεί μια και καλή στους κορυφαίους όλων των εποχών. Μέχρι στιγμής έχει κάνει πολύ καλό τουρνουά, όντας ο κινητήριος μοχλός επιθετικά της Αργεντινής, με συμμετοχή (είτε με γκολ, είτε με ασίστ είτε με αρχική ενέργεια) σχεδόν σε όλα τα γκολ της ομάδας στο τουρνουά. Μπορεί να ηγηθεί της ομάδας και στον μεγάλο τελικό;






Προϊστορία

Αγώνες: 20
Νίκες Γερμανίας: 6
Νίκες Αργεντινής: 9
Ισοπαλίες: 5

Οι 2 ομάδες έχουν ξανασυναντηθεί σε άλλους 2 τελικούς Μουντιάλ, και μάλιστα σε 2 συνεχόμενους!! Το 1986 (νίκη Αργεντινής με 3-2) και το 1990 (νίκη Γερμανίας με 1-0).



Πρόβλεψη: νίκη των Γερμανών με 2-0.. σκόρερς οι Μίλερ, Οζίλ





ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Βραζιλία-Ολλανδία 0-3

Πριν το ματς όλοι πίστευαν πως οι Βραζιλιάνοι θα τα δώσουν όλα για να σώσουν κάπως την παρτίδα, ενώ ο ίδιος ο Φαν Χάαλ έλεγε πως δεν υπολογίζει και πολύ το παιχνίδι. Κι όμως... Η κατρακύλα της Βραζιλίας δεν είχε τέλος και το Μουντιάλ που ξεκίνησε με τις μεγαλύτερες περγαμηνές στην ίδια τους τη χώρα, τελείωσε με εφιαλτικό τρόπο και την 4η και καταϊδρωμένη θέση.

Οι Ολλανδοί κυριάρχησαν σε όλο το διάστημα του αγώνα, όποτε οι Βραζιλιάνοι πήγαιναν να απειλήσουν τους έκοβαν, ενώ οι ίδιοι όποτε ήθελαν έμπαιναν στην περιοχή της Σελεσάο. Οι Οράνιε προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό με πέναλτι του Φαν Πέρσι, που κέρδισε ο Ρόμπεν (ήταν παράβαση, αλλά έξω από την περιοχή), στο 19' ο Μπλιντ έκανε το 2-0 και τελείωσε το ματς από νωρίς, ενώ το 3ο γκολ το πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Γουαϊνάλντουμ (ο οποίος έκανε πολύ καλό Μουντιάλ). 3η θέση για Ολλανδία, 4η για Βραζιλία, λοιπόν..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου