Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Σύνοψη των ημιτελικών του Μουντιάλ 2014

Ολοκληρώθηκαν και τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία. Βγήκε το ζευγάρι του τελικού (αλλά και του μικρού τελικού). Πάμε να δούμε τι έγινε στα 2 παιχνίδια των ημιτελικών.








Βραζιλία-Γερμανία 1-7

Νομίζω πως θα είναι το πιο πολυσυζητημένο ματς για τους επόμενους μήνες. Η πιο εκκωφαντική και μεγαλοπρεπής νίκη ίσως και όλων των εποχών σε τελική φάση Μουντιάλ. Η απομυθοποίηση της κορυφαίας εθνικής ομάδας που έχουν δει οι ποδοσφαιρόφιλοι. Η εδραίωση και η επιβεβαίωση όλων όσων πιστεύαμε πως η Γερμανία έχει την καλύτερη ομάδα στο Μουντιάλ.

Τελικό σκορ 1-7 κύριοι... Νομίζω πως τα λέει όλα το σκορ και τα πολλά λόγια περισσεύουν. Δεν χρειάζεται πολύ ανάλυση για αυτό το ματς. Προσωπικά, ευχαριστήθηκα πολύ τα γκολ της Γερμανίας, γιατί παρότι απέκλεισαν την εθνική που υποστηρίζω (μετά την Ελλάδα φυσικά), τη Γαλλία (λόγω Ζιζού), είναι η πιο συνεπής και σταθερά στις κορυφαίες ομάδες όσο εγώ παρακολουθώ ποδόσφαιρο και θεωρώ απόλυτη δικαίωση. 

Πιστεύω πως θα είναι αδικία να μην πάρει αυτό το Μουντιάλ η Γερμανία. Της το χρωστάει η ιστορία αυτής της φουρνιάς (όπως βέβαια η ιστορία χρωστάει και στην Ολλανδία ένα τρόπαιο, αλλά δεν νομίζω φέτος..). Από την άλλη, ευχαριστήθηκα γιατί η Βραζιλία με ατελείωτο σπρώξιμο και με μέτριο σύνολο έφτασε ως τα ημιτελικά μόνο με το όνομα και την έδρα.

Για την ιστορία, τα γκολ της Γερμανίας τα πέτυχαν οι Μίλερ (10 γκολ σε 2 Μουντιάλ, 24 χρονών..), Κλόζε (μόνος πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ με 16 γκολ), 2 ο Κρόος (MVP του παιχνιδιού κατά τη γνώμη μου), Κεντίρα (που έκανε το ματς της ζωής του) και 2 ο Σίρλε (πολύ καλύτερος από άλλους που προτιμώνται αντί αυτού), ενώ το γκολ της.. τιμής (;) για τη Βραζιλία σκόραρε ο Όσκαρ στις καθυστερήσεις. Άκου 1-7...



Ολλανδία-Αργεντινή 0-0 (2-4 πέν.)

Ένα πολύ κακό ματς είδαμε στον δεύτερο ημιτελικό. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν και με το παραπάνω, είδαμε πολύ λίγες φάσεις στα 120 λεπτά αγώνα και κακό θέαμα, ενώ τα μεγάλα ατού των 2 ομάδων κινήθηκαν σε ρηχά νερά, έχοντας τις 2 άμυνες σε εξαιρετική μέρα. Έτσι, οδηγηθήκαμε στα πέναλτι όπου οι 2 αποκρούσεις του Ρομέρο και η απόλυτη ευστοχία των παικτών της Αργεντινής έδωσαν στην Αλμπισελέστε τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έπειτα από 24 χρόνια!




ΤΕΛΙΚΟΣ: Γερμανία-Αργεντινή (Κυριακή, 13 Ιουνίου, 22:00)

Μικρός τελικός: Βραζιλία-Ολλανδία (Σάββατο, 12 Ιουνίου, 23:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου