Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Γερμανία-Αργεντινή 0-0 (1-0 παρ.) Η δικαίωση της μεγάλης φουρνιάς των Γερμανών

Καλησπέρα σε όλους. Η Γερμανία κατέκτησε το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, νικώντας την Αργεντινή με 1-0 στην παράταση, χάρη σε γκολ του Μάριο Γκέτσε.

Πάμε να δούμε τι έγινε στον μεγάλο τελικό.






Αρχικές 11άδες

Γερμανία (4-3-3): Νόιερ - Χούμελς, Μπόατενγκ, Λαμ, Χέβεντες - Σβαϊνστάιγκερ, Κράμερ, Κρόος - Οζίλ, Μίλερ, Κλόζε

Αργεντινή (4-3-3): Ρομέρο - Γκαράι, Ντεμικέλις, Ζαμπαλέτα, Ρόχο - Μασεράνο, Μπίλια, Πέρεζ - Μέσι, Λαβέτσι, Ιγκουαϊν



Εικόνα αγώνα


Από την αρχή του αγώνα φάνηκε ο τρόπος με τον οποίο είχαν αποφασίσει να παίξουν οι δύο ομάδες. Η Γερμανία πήρε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορούσε παντού και πίεζε αμέσως για να την ξαναπάρει όταν την έχανε ενώ η Αργεντινή περίμενε τον αντίπαλο και όταν έπαιρνε την μπάλα προσπαθούσε να βγει γρήγορα μπροστά. Σε αυτό βοηθούσε πολύ ο Λαβέτσι, ο οποίος από το ξεκίνημα άρχισε να ταλαιπωρεί τον Χέβεντες. Γενικά η Αλμπισελέστε έδειξε διάθεση να παίξει από εκείνη την πλευρά, με τον Μέσι να κινείται προς εκεί κάνοντας ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τον αριστερό μπακ των Πάντσερ.
Παρά τις δυσκολίες του Χέβεντες πάντως, ο Κρόος ήταν εκείνος που έκανε τεράστιο λάθος στο 21' βγάζοντας τετ α τετ τον Ιγουαΐν αλλά αυτός μάλλον... φοβήθηκε και σούταρε αμέσως, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Κάποια λεπτά μετά, στο 30', ο Αργεντίνος φορ νόμιζε ότι άνοιξε το σκορ αλλά ήταν οφσάιντ μετά την σέντρα του Λαβέτσι, με την Γερμανία αμέσως μετά να υποχρεώνεται στην πρώτη αλλαγή αφού ο Κράμερ, που νωρίτερα είχε δεχθεί ένα χτύπημα στο κεφάλι, δεν μπορούσε να συνεχίσει και άφησε την θέση του στον Σίρλε. Ετσι, ο Κράμερ βγήκε από την 11άδα, στην οποία είχε μπει λίγα λεπτά πριν την έναρξη επειδή ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση ο Κεντίρα.
Κάπου εκεί, μετά το ημίωρο, η Γερμανία -που στάθηκε τυχερή με την μη αποβολή του Χέβεντες που πήγε στο γόνατο του Ζαμπαλέτα- άρχισε να ελέγχει καλύτερα την κατάσταση αλλά οι παίκτες του Γιοακίμ Λεβ έκαναν λάθος στην τελική πάσα. Η πίεση στα τελευταία λεπτά, όμως, θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα αν η μπάλα δεν πήγαινε στο κάθετο δοκάρι από την κοντινή κεφαλιά του Χέβεντες στο 45'!
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Σαμπέγια έβαλε τον Αγουέρο αντί του (προφανώς κουρασμένου) Λαβέτσι και η Αργεντινή είχε την ευκαιρία της για το γκολ αλλά ο Μέσι αστόχησε στο διαγώνιο σουτ εντός περιοχής. Η εικόνα του τελικού δεν ήταν διαφορετική σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο αφού η Γερμανία παρέμενε η ομάδα με την κατοχή της μπάλας και η Αργεντινή συνέχιζε να παίζει με στόχο να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Μέσι-Αγουέρο. Αλλο τι θέλεις και άλλο τι γίνεται όμως καθώς οι δυο τους δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί ή να προβληματίσουν την αντίπαλη άμυνα. Η Αργεντινή ένιωθε και την κούραση όσο περνούσε η ώρα, με αποτέλεσμα η Γερμανία να ψάχνει περισσότερο το γκολ αλλά στη μοναδική καλή φάση που έκανε, στο 81', η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ στο πλασέ του Κρόος και έτσι η παράταση δεν αποφεύχθηκε.  
Εκεί, η Αργεντινή έχασε τεράστια ευκαιρία στο 97' με τον Παλάσιο να βγαίνει τετ α τετ αλλά να τα χάνει κι αυτός όπως κι ο Ιγουαΐν στο ξεκίνημα του ματς, για να κυριαρχήσουν στη συνέχεια τα φάουλ. Μέχρι και αίμα βγήκε, σε ένα χτύπημα προς τον Σβάινστάιγκερ, με τον Ριτσόλι να χαρίζεται και στον Μασεράνο, μετά τον Χέβεντες, αφού σε δύο περιπτώσεις στην παράταση θα μπορούσε να δει την δεύτερη κίτρινη.
Ολα έδειχναν ότι τα πάντα θα κρίνονταν στα πέναλτι, μέχρι που φτάσαμε στο 113': Ο Σίρλε έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Γκέτσε έβαλε ένα εκπληκτικό γκολ, με τέλειο στοπάρισμα και τελείωμα πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος, κάνοντας το 1-0 και ανεβάζοντας την Γερμανία στην κορυφή του κόσμου μετά από 24 χρόνια!


*Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ GAZZETTA.GR




Τακτικές... ματιές

-Η Γερμανία ήθελε να έχει κατοχή και να ψάξει το γκολ με οργανωμένες επιθέσεις, ενώ η Αργεντινή κλείστηκε και ήθελε να παίξει με αντεπιθέσεις.

-Η αναγκαστική αλλαγή με την είσοδο του Σίρλε αντί του τραυματία Κράμερ έδωσε την απαραίτητη επιθετική ώθηση στα πάντσερ.

-Ο Σβαϊνστάιγκερ είχε έναν πολυσύνθετο ρόλο στο κέντρο, προσπαθώντας να τα κάνει όλα, και τα κατάφερε περίφημα.

-Ο Μπόατενγκ και ο Χέβεντες συχνά ντουμπλάριζαν τον Μέσι, με αποτέλεσμα ο σούπερ σταρ της Αργεντινής να μη βρίσκει συχνά διαδρόμους.

-Ο Λιονέλ Μέσι πάντως, δημιούργησε τις όποιες σημαντικές ευκαιρίες της Αργεντινής στο πρώτο ημίχρονο, όμως η αστοχία των υπόλοιπων και κυρίως του Ιγκουαϊν στοίχησε.

-Ο Κλόζε, παρά την ηλικία του, συγκλόνισε με το συνεχές pressing στην αντίπαλη άμυνα.

-Το στιβαρό κέντρο της Αργεντινής, με ηγέτη τον Μασεράνο, ανέκοψε πολλές προσπάθειες του Τόνι Κρόος, ο οποίος πάντως κινούνταν παντού και μπορούσε να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες.

-Ο Μίλερ με τον Λαμ συνέθεσαν και πάλι ένα εκπληκτικό δίδυμο στη δεξιά πλευρά των Γερμανών.

-Ο Ζαμπαλέτα ήταν απλά παντού και ανέκοψε πάρα πολλές προσπάθειες των παντσερ.

-Μετά την αλλαγή του Λαβέτσι, που αντικαταστάθηκε από τον Αγουέρο, ο Μέσι πήγε σε ρόλο 10αριού, όπου περιορίστηκαν οι κινήσεις του λόγω της συχνής επιτήρησής του από τα στόπερ των Γερμανών, Χούμελς και Μπόατενγκ.

-Ο Γκέτσε, που μπήκε ως αλλαγή, δεν πρόσφερε και πολλά, όμως πέτυχε το γκολ της ζωής του, δίνοντας δείγμα της μεγάλης κλάσης και ταλέντου του.



MVP

Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ: Πραγματικό σκυλί ο χαφ της Μπάγερν. Είναι στυλοβάτης της μεγάλης αυτής γενιάς των Γερμανών, και ακόμα και σε αυτό το παιχνίδι, με πολύ μεγάλη κόπωση στα πόδια του, δε σταμάτησε να τρέχει, να δίνει μάχες, να ματώνει (κυριολεκτικά), να κόβει και να δημιουργεί. Μεγάλο παιχνίδι από τον Σβάινι!



Συμπέρασμα

Το Μουντιάλ το πήρε η καλύτερη ομάδα. Η Αργεντινή σε κανένα ματς δεν έπεισε επιθετικά ότι αποτελεί μεγάλο φαβορί, η Βραζιλία αποκαλύφθηκε στα τελευταία ματς, ενώ η Ολλανδία δεν είχε την απαιτούμενη αμυντική σταθερότητα για να πάρει το τρόπαιο.

Η Γερμανία εδώ και πολλά χρόνια είναι η πιο συνεπής εθνική ομάδα στα μεγάλα ραντεβού, τερματίζει πάντα ψηλά και το μόνο που της έλειπε ήταν ένα μεγάλο τρόπαιο. Και αυτό ήρθε. Αποτελεί τη δικαίωση και την ανταμοιβή των κόπων του Λεβ, αλλά και αυτής της χρυσής γενιάς Γερμανών, Νόιερ, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Ποντόλσκι, Κλόζε αλλά και οι νεαρότεροι αστέρες, όπως οι Χούμελς, Κρόος, Μίλερ, Οζίλ, Γκέτσε κλπ.

Η Γερμανία σίγουρα το άξιζε το τρόπαιο και δικαίωσε εμάς που την πιστεύαμε ως μεγάλο φαβορί πριν το Μουντιάλ. Συγχαρητήρια στους νέους πρωταθλητές Κόσμου, που φροντίζουν με κάθε ευκαιρία να αποστομώνουν αυτούς που τους αντιπαθούν και να δικαιώνουν αυτούς που τους υποστηρίζουν (και δεν μπλέκουν την πολιτική με το ποδόσφαιρο!).


Βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=pJ9GSnElYC4


https://www.youtube.com/watch?v=0PYECPXq5UU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου