Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Σύνοψη των προημιτελικών του Μουντιάλ 2014

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε αναλυτικά τι συνέβη στα 4 ματς που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της φάσης των προημιτελικών του Μουντιάλ στη Βραζιλία, καθώς και τα 2 ζευγάρια που προέκυψαν για τα ημιτελικά.









Γαλλία-Γερμανία 0-1

Στο πιο μεγάλο από άποψη ονομάτων ζευγάρι είδαμε ένα μέτριο ματς. Η Γερμανία προηγήθηκε νωρίς, με την κεφαλιά του Χούμελς στο 13ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κρόος. Στη συνέχεια, είδαμε ένα πολύ μέτριο θέαμα, με πολλές μάχες και λίγες φάσεις, με τον Νόιερ να είναι παρών όποτε χρειάζεται και τη Γερμανία μέχρι το τέλος να θέλει να κρατήσει περισσότερο το 1-0 παρά να σκοράρει κι άλλο γκολ. Άντεξε μέχρι το τέλος και πήρε την 4η συνεχόμενη πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ, κάνοντας ρεκόρ!



Βραζιλία-Κολομβία 2-1

Ένα πολύ καλό ματς είδαμε εδώ πέρα. Η Βραζιλία έπαιξε για μεγάλο διάστημα καλό ποδόσφαιρο και ήταν σχεδόν άριστη ανασταλτικά, ενώ η Κολομβία έδειξε συνοχή σε όλες τις γραμμές, οι παίκτες δεν σταμάτησαν να τρέχουν και γενικά είδαμε πολλές φάσεις και το παιχνίδι είχε αγωνία και ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Η Βραζιλία προηγήθηκε νωρίς, μόλις στο 7ο λεπτό με κοντινό τελείωμα με το γόνατο του αρχηγού Τιάγκο Σίλβα. Στο 69', ο Νταβίντ Λουίζ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με φοβερή εκτέλεση απευθείας φάουλ από μέση απόσταση, κάνοντας το 2-0. Στο 80ό λεπτό, ο Μπάκα ανατράπηκε καθαρά από τον Ζούλιο Σέζαρ και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Χάμες Ροδρίγκεζ, πετυχαίνοντας το 6ο γκολ του στη διοργάνωση και δίνοντας νέα πνοή στο παιχνίδι! Ωστόσο, οι Βραζιλιάνοι άντεξαν, είχαν και πάλι βοήθειες από τη διαιτησία, και έτσι πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά.



Αργεντινή-Βέλγιο 1-0

Η Αργεντινή, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, έχει κάνει 5 νίκες στα 5 παιχνίδια του Μουντιάλ! Παρότι δεν πείθει κανέναν για το όνομά της και τη δυναμική της, ότι είναι φαβορί για το τρόπαιο, έφτασε με ''επαγγελματικές'' νίκες (και μόνο με αυτές) στα ημιτελικά μετά από 24 χρόνια! Από την άλλη, το Βέλγιο, και αυτό δεν φάνηκε αντάξιο των προσδοκιών μέσα στο γήπεδο, και ειδικά στο ματς με την Αργεντινή, να παρουσιάζει τρομερή δυσκολία στη δημιουργία φάσεων.

Οι Αργεντίνοι προηγήθηκαν με τον Ιγκουαϊν μόλις στο 8ο λεπτό και έπειτα είδαμε ένα κακό ματς με το 1-0 να παραμένει μέχρι τέλους και την Αργεντινή να προκρίνεται στους 4.



Ολλανδία-Κόστα Ρίκα 0-0 (4-3 πέν.)

Ένα πολύ αγωνιώδες ματς είδαμε εδώ. Η Ολλανδία σε όλο το διάστημα των 120 λεπτών, πίεζε αφόρητα την Κόστα Ρίκα, είχε συντριπτική κατοχή, απείλησε πάρα πολλές φορές, είχε 3 δοκάρια, πολύ μεγάλες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να βάλει γκολ. Από την άλλη, η Κόστα Ρίκα με νύχια και με δόντια, παίζοντας φουλ άμυνα και μόνο, κατάφερε να πάει το ματς στα πέναλτι.

Εκεί, υπήρξε ένας άνθρωπος που έκλεψε την παράσταση. Στο 120' του παιχνιδιού, ο Φαν Χάαλ κάνει την τρίτη αλλαγή του, αλλάζοντας τερματοφύλακες, βάζοντας τον Κρουλ στη θέση του Σίλεσεν, μόνο και μόνο για τη διαδικασία των πέναλτι! Ο Κρουλ τον δικαίωσε απόλυτα, αποκρούωντας 2 πέναλτι, δίνοντας στην Ολλανδία την πρόκριση στα ημιτελικάενώ σε κάθε πέναλτι πήγαινε πάνω από τους αντιπάλους και τους έλεγε πολλά και διάφορα, κερδίζοντας την προσοχή όλων!



Έτσι, δημιουργήθηκαν τα εξής ζευγάρια:

Βραζιλία-Γερμανία
Ολλανδία-Αργεντινή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου