Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Betgrass Retro: Τοπ 3 παίκτες ανά δεκαετία

Στο 5ο και τελευταίο μέρος της σειράς αφιερωμάτων που ετοιμάσαμε, Βetgrass Retro, θα δούμε σήμερα τους 3 καλύτερους παίκτες ανά δεκαετία, από τη δεκαετία του 1940 μέχρι και σήμερα.






2010s: Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Αντρές Ινιέστα
2000s: Ζινεντίν Ζιντάν, Ρονάλντο, Ροναλντίνιο
1990s: Ρομάριο, Ρομπέρτο Μπάτζιο, Ερίκ Καντονά
1980s: Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, Μισέλ Πλατινί, Φράνκο Μπαρέζι
1970s: Γιόχαν Κρόιφ, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Εουσέμπιο
1960s: Πελέ, Γκαρίντσα, Τζορτζ Μπεστ
1950s: Αλφρέδο ντι Στέφανο, Φέρεντς Πούσκας, Ραϊμόντ Κοπά
1940s: Στάνλεϊ Μάθιους, Τέλμο Θάρα, Τομ Φίνεϊ


Πάμε να δούμε κάποιες εικόνες...






Οι 3 κορυφαίοι παίκτες της τωρινής γενιάς του ποδοσφαίρου. Από αριστερά, Λιονέλ Μέσι, Αντρές Ινιέστα και Κριστιάνο Ρονάλντο.











3 ποδοσφαιριστές που μάγεψαν τον κόσμο από τα τέλη της δεκαετίας του 90 μέχρι τα μέσα αυτής του 2000. Ζινεντίν Ζιντάν, Ρονάλντο και Ροναλντίνιο, στις χειραψίες πριν από ένα Κλάσικο.










Ρομπέρτο Μπάτζιο και Ρομάριο, ως αντίπαλοι στον τελικό του Μουντιάλ του 1994. Οι 2 τους ήταναυτοί που ξεχώρισαν ανάμεσα σε μία τρομερή φουρνιά τη δεκαετία του 1990 με πάρα πολλά μεγάλα ονόματα.













2 από τα μεγαλύτερα 10άρια όλων των εποχών, 2 παίκτες που κυριάρχησαν τη δεκαετία του '80. Μισέλ Πλατινί και Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Στιγμιότυπο από έναν αγώνα Γιουβέντους-Νάπολι.









2 από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, Φραντς Μπεκενμπάουερ και Γιόχαν Κρόιφ. Αντίπαλοι, ως αρχηγοί αμφότεροι, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974.












Οι 2 τεράστιοι Βραζιλιάνοι που αποτέλεσαν την αρχή του θρύλου της Σελεσάο της δεκαετία του 1960. Ο Γκαρίντσα και ο Πελέ.














Οι 3 λαμπερότεροι αστέρες της δεκαετίας του 1950, ήταν συμπαίκτες στη Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας σερί τα 5 πρώτα Κύπελλα Πρωταθλητριών. Από αριστερά, Ρεϊμόν Κοπά, Αλφρέδο ντι Στέφανο και Φέρεντς Πούσκας.









Στάνλεϊ Μάθιους (αριστερά από τον διαιτητή) και Τομ Φίνεϊ (δεξιά από τον διαιτητή) ως αρχηγοί των ομάδων τους πριν από ένα μεταξύ τους παιχνίδι. Οι 2 Άγγλοι υπήρξαν από τους πρώτους πολύ μεγάλους θρύλους του αθλήματος, κυριαρχώντας τη δεκαετία του '40.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου