Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Οι ήρωες της Ατλέτικο Μαδρίτης

Καλησπέρα σε όλους. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε τους παίκτες που τράβηξαν το κουπί για τη φετινή ονειρική σεζόν της Ατλέτικο Μαδρίτης!

Φυσικά υπάρχουν και αναφορές στον τεράστιο προπονητή της αλλά και στον απολογισμό της σεζόν της ομάδας.







Τιμπό Κουρτουά

Ο φύλακας άγγελος της ομάδας. Στα 22 του θεωρείται εκ των 4-5 κορυφαίων τερματοφυλάκων του πλανήτη, και είναι από τους βασικούς στυλοβάτες της Ατλέτικο τα τελευταία 3 χρόνια, όλα ως δανεικός από την Τσέλσι! Και φέτος και πέρσι αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος. Έσωσε πολλές φορές την Ατλέτικο φέτος και πέρσι και πρόπερσι.



Ζοάο Μιράντα

Ο Βραζιλιάνος σέντερ μπακ της ομάδας έκανε καταπληκτική σεζόν φέτος. Ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν σταθερά εκ των κορυφαίων της Ατλέτικο, δένοντας εκπληκτικά με τον Ντιέγκο Γκοντίν στο -φημισμένο- κέντρο της άμυνας της ομάδας, που αποτέλεσε και από τους βασικούς άξονες επιτυχίες της!



Ντιέγκο Γκοντίν

Μαγική χρονιά από τον Ουρουγουανό στόπερ, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος στόπερ της φετινής σεζόν στο Ισπανικό πρωτάθλημα και στους κορυφαίους στην Ευρώπη! Πραγματικά αδιαπέραστος, τρομερή συνεργασία με Μιράντα και φυσικά μόνιμη απειλή από στημένες φάσεις, ο Γκοντίν έβγαλε μάτια φέτος.



Χουανφράν

Ο άνθρωπος που κέρδισε τις καρδιές όλων στον τελικό, αφού έπαιξε όλη την παράταση με.. ένα πόδι! Καταπληκτικός αμυντικά, γίνεται συχνά 3ος στόπερ, ενώ είναι και πολύ αποτελεσματικός στις προωθήσεις του, επωφελήθηκε και από τον τραυματισμό του Μανκίγιο (βλ. παρακάτω) και ήταν και πάλι βασικός και αναντικατάστατος σε όλη τη σεζόν!



Χάβι Μανκίγιο

Τιμής ένεκεν μπαίνει περισσότερο. Ο 20χρονος δεξιός μπακ, ξεκίνησε ως βασική επιλογή στη θέση του, κάνοντας τρομερό ξεκίνημα, όμως μία σφοδρή σύγκρουση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο λαιμό, έχοντας τραγική πτώση, και κανείς δεν ξέρει αν και πώς επανέλθει εκεί που μπορεί. Πολύ κρίμα πάντως..



Φιλίπε Λουίς

Ίσως ο κορυφαίος σε απόδοση αριστερός μπακ του πλανήτη για τη φετινή σεζόν. Ο Βραζιλιάνος, που αποτελεί το μεγάλο έγκλημα του Σκολάρι, αφού δεν τον πήρε μαζί του στην αποστολή για το Μουντιάλ, έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου φουλ-μπακ. Ανεβοκατεβαίνει ασταμάτητα την πλευρά, οι σέντρες του είναι φαρμακερές, ενώ είναι πολύ καλός και ανασταλτικά!



Γκάμπι

Ο αρχηγός, φυσικός ηγέτης και ψυχή της ομάδας. Έχει απίστευτα πνευμόνια, τρέχει πολύ και καλύπτει τους συμπαίκτες του, ενώ ξεκινάει το παιχνίδι από το κέντρο με την πρώτη πάσα. Είναι εξαιρετικά αγαπητός στις τάξεις των οπαδών και είναι ο άνθρωπος που εμπνέει την ομάδα και την κερκίδα όταν η μπάλα ''καίει''!



Μάριο Σουάρεζ

Το αθόρυβο μηχανάκι της Ατλέτικο. Ο εξαιρετικά low-profile Ισπανός, κάνει τρομερή αθόρυβη δουλειά, και δεν λαμβάνει τη λάμψη που του αρμόζει. Καλύπτει όλες τις τρύπες που θα δημιουργηθούν, έχει καίριες επεμβάσεις ανασταλτικά, βοηθάει σε όλους τους τομείς και είναι πολύ σημαντικό εργαλείο για τον Σιμεόνε.



Τιάγκο Μέντες

Ο έμπειρος αμυντικός χαφ είχε φέτος ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Έχοντας σαφείς εντολές να γίνεται είτε 3ος στόπερ, είτε 2ος επιθετικός ανάλογα με τις συνθήκες του παιχνιδιού, ξεκινώντας από τον άξονα, είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Κόκε και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά στα περισσότερα παιχνίδια και βοήθησε πολύ την ομάδα.



Ραούλ Γκαρσία

Ένας από τους πιο αδικημένους ποδοσφαιριστές της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Ο Ισπανός, μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις του κέντρου, είτε αμυντικό χαφ, είτε κεντρικό χαφ, είτε 10άρι, είτε στις πτέρυγες, έκανε απίστευτη δουλειά και ήταν εκεί όποτε τον χρειαζόταν η ομάδα, σκοράροντας πάρα πολλές φορές για τη θέση του. Θεωρείται το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ''μπαλαντέρ'' της Ευρώπης, και η αφοσίωσή του στην ομάδα τον έχει κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στην κερκίδα και έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων!



Κόκε

Τρελαίνει κόσμο ο Ισπανός χαφ. Παίζοντας σχεδόν σε όλα τα ματς, είναι από τους σημαντικότερους παίκτες της μεσοεπιθετικής λειτουργίας της Ατλέτικο. Έχει απίστευτη τεχνική κατάρτιση, οργανώνει πολύ ωραία το παιχνίδι, σουτάρει από μακριά, δίνει κάθετες μπαλιές-φωτιά, ενώ δεν παραλείπει να βοηθάει και ανασταλτικά. Δεν είναι τυχαίο το ενδιαφέρον από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη!



Αρντά Τουράν

Ο Τούρκος αριστερός εξτρέμ είναι ο άνθρωπος που με μία ενέργειά του κρίνει παιχνίδια. Έχει αναπτύξει μία τρομερή συνεργασία με τον Φιλίπε Λουίς στα αριστερά, όπου αλληλοκαλύπτουν και βοηθούν ο ένας τον άλλον πότε επιθετικά και πότε αμυντικά, είναι ταχύτατος με τη μπάλα στα πόδια, πιέζει ψηλά, δίνει άπειρες ασίστ, και δεν λείπουν οι περίτεχνες ενέργειες από το ρεπερτόριό του!



Ντιέγκο Ρίμπας

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μέσος έχει αναγεννηθεί στην Ατλέτικο, με αποκορύφωμα το μαγικό γκολ που πέτυχε κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Οργανώνει πολύ καλά το παιχνίδι, μοιράζει μπαλιές, σουτάρει από μακριά, και φυσικά όντας Βραζιλιάνος θα κάνει και την παραπάνω θεαματική τρίπλα. Δείχνει πάντως να είναι και πάλι ο παλιός καλός Ντιέγκο.



Αντριάν Λόπεθ

Λόγω της παρουσίας του Βίγια και του Ντιέγκο Κόστα έπαιζε κυρίως ως αλλαγή, ωστόσο όποτε έπαιξε μόνο άσχημα δεν τα πήγε! Είναι πολύ ικανός στο να διασπάει αντίπαλες άμυνες με τις ενέργειές του, συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του, είναι πολύ γρήγορος και συνεχή απειλή επιθετικά. Πολύ καλη εναλλακτική λύση για την ομάδα.



Νταβίντ Βίγια

Το καλοκαίρι προκάλεσε θόρυβο η μεταγραφή του, ο οποίος τελικά ήταν απολύτως δικαιολογημένος, αφού ο Βίγια είχε μία καταπληκτική σεζόν με την Ατλέτικο! Αγωνιζόμενος δίπλα-πίσω από τον Ντιέγκο Κόστα, με τον οποίο συνέθεσαν ένα απίστευτο δίδυμο, ο Βίγια έκανε τρομερή δουλειά. Πιέζει ασταμάτητα ψηλά, συνεργάζεται πολύ καλά με τον Κόστα, δίνει κάθετες πάσες, σουτάρει και απειλεί από παντού και φυσικά σκοράρει πολλές φορές. Η εμπειρία του επίσης ήταν πολύ χρήσιμη σε πολλά ματς.



Ντιέγκο Κόστα

Η αιχμή του δόρατος της ομάδας. Ο μόνιμος σκόρερ της φετινής σεζόν, στο πρόσωπό του η Ατλέτικο βρήκε τον άνθρωπο που τελειώνει επιτυχημένα όλη την καλή δουλειά της ομάδας! Σκόραρε ούτε λίγο ούτε πολύ... 38 γκολ φέτος, τρελαίνοντας όλον τον κόσμο για την αναγέννησή του, από εναλλακτική λύση σε φορ μεγάλης κλάσης!




Προπονητής

Ντιέγκο Σιμεόνε

Δεν χρειάζονται πολλά πολλά για να περιγράψουν αυτό που έχει καταφέρει με την Ατλέτικο ο Ντιέγκο ''Τσόλο'' Σιμεόνε! Τα έργα του πιστεύω αρκούν. Γι' αυτό και έχει κερδίσει τον απεριόριστο σεβασμό όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου!





Πορεία στις διοργανώσεις

Πρωτάθλημα: 1η!!!
Κύπελλο: Ημιτελικά
Σούπερ Καπ: Δεν το πήρε με 2 ισοπαλίες
Τσάμπιονς Λιγκ: Τελικός!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου