Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Aφιέρωμα στον Άνχελ Ντι Μαρία

Κάθε Τετάρτη έχουμε πλέον καθιερώσει ένα αφιέρωμα σε παίκτη (πιο σπάνια σε μία ομάδα ή έναν προπονητή) που πρωταγωνιστεί στην διεθνή ποδοσφαιρική επικαιρότητα.

Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με τον εκπληκτικό Άνχελ Ντι Μαρία, τον καλύτερο παίκτη του φετινού τελικού Τσάμπιονς Λιγκ, που διήνυσε καταπληκτική σεζόν με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.





Ο Ντι Μαρία είναι πολυτιμότατος παίκτης και θα ήθελε κάθε προπονητής του κόσμου να τον έχει. Η φυσική του θέση είναι εξτρέμ, όμως την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του, δηλαδή τη φετινή, την έκανε ως κεντρικός μέσος. Είναι ταχύτατος, έχει απίστευτη τεχνική κατάρτιση, οι σέντρες και οι ασίστ του είναι κλειδί για να ανοίξουν αντίπαλες άμυνες, τρέχει παντού, μαρκάρει και πιέζει τους αντιπάλους, σουτάρει από μακριά και δεν λείπουν και οι περίτεχνες ενέργειες. Πραγματικά απίστευτος ποδοσφαιριστής!


Ο Άνχελ Φαμπιάν Ντι Μαρία Ερνάντεζ γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 1988 στο Ροζάριο της Αργεντινής. Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε το 2005 με την ομάδα της γενέτειράς του, της Ροζάριο Σεντράλ. Σε 2 σεζόν με τη φανέλα της, σε πολύ μικρή ηλικία, ήταν βασικό μέλος και κατέγραψε 39 συμμετοχές, 6 γκολ και 2 ασίστ.

Το πολύ καλό Μουντιάλ του με την εθνική U20 (το κατέκτησε, όντας βασικότατος και σκοράροντας 3 γκολ), του έδωσε την ευκαιρία για το υπερατλαντικό ταξίδι και τη μεταγραφή στη Μπενφίκα. Εκεί ''συστήθηκε'' στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αφού σε 3 σεζόν (2007-2010) ήταν βασικός και αναντικατάστατος και το μεγάλο αστέρι της Μπενφίκα, από τους οπαδούς της οποίας λατρεύεται μέχρι σήμερα. Οι απίστευτες εμφανίσεις του στο Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2009-10 ήταν το αποκορύφωμα της θητείας του στη Μπενφίκα, στης οποίας το γήπεδο κατέκτησε και το Τσάμπιονς Λιγκ πριν λίγες ημέρες.



Συνολικά με τη φανέλα των αετών της Λισαβόνας, ο Ντι Μαρία κατέγραψε 123 συμμετοχές, 15 γκολ και 26 ασίστ, κατακτώντας 1 πρωτάθλημα και 2 κύπελλα.


Στις 28 Ιουνίου του 2010 ο Άνχελ έκανε το μεγάλο βήμα της καριέρας του, αφού μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 25 εκατ. ευρώ. Στην πρώτη του σεζόν, ο Ντι Μαρία έδειξε καλά δείγματα, όντας σημαντικό κλειδί για τον Ζοσέ Μουρίνιο και έχοντας αρκετά καλές εμφανίσεις με τους μερένχες. Κατέκτησε και το κύπελλο Ισπανίας.

Οι επόμενες 2 σεζόν ήταν γεμάτες σκαμπανεβάσματα για τον Ντι Μαρία. Λίγο οι τραυματισμοί, λίγο τα εξωαγωνιστικά προβλήματα, λίγο η τεμπελιά του, είχαν ως αποτέλεσμα αρκετές μέτριες εμφανίσεις του και μάλιστα πέρσι το καλοκαίρι βρέθηκε 1 βήμα πριν την έξοδο. Δεν έλειψαν φυσικά και οι τρομερές εκλάμψεις, όπου χάρισε σημαντικότατες και τρομερές στιγμές και εμφανίσεις στη Ρεάλ!

Η φετινή σεζόν, όπως είπαμε, είναι με διαφορά η καλύτερη στην καριέρα του Άνχελ Ντι Μαρία. Ο Αντσελότι τον ''μετακόμισε'' στη μεσαία γραμμή, όπου με Μόντριτς και Αλόνσο έχουν συνθέσει μαγική 3άδα. Κάνει σπουδαία δουλειά, τα κάνει όλα και συμφέρει! Έχει παίξει σχεδόν σε όλα τα ματς της φετινής σεζόν (52 συμμ.), είναι με διαφορά πρώτος στις ασίστ στο πρωτάθλημα Ισπανίας (17!) και έχει κερδίσει τον σεβασμό των πάντων, με αποκορύφωμα την ανάδειξή του ως MVP του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ!


Μέχρι σήμερα, με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, σε 4 σεζόν (2010-2014), ο Ντι Μαρία, έχει καταγράψει 189 συμμετοχές, 36 γκολ και 70 ασίστ! Έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (2011-12), 2 κύπελλα (2010-11 και 2013-14), ένα σούπερ καπ Ισπανίας (2012) και φυσικά το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ!


Φυσικά ο Ντι Μαρία είναι από τους σημαντικότερους παίκτες της εθνικής Αργεντινής. Από το 2008 είναι μέλος της Αλμπισελέστε, έχοντας 45 συμμετοχές και 9 γκολ με το εθνόσημο στο στήθος. Έχει συμμετάσχει στο Μουντιάλ του 2010 και στο Κόπα Αμέρικα του 2011 και αναμένεται να είναι κλειδί για την ομάδα στο επερχόμενο Μουντιάλ!





Βίντεο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου