Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Tottenham Hotspur: Φανερά ενισχυμένη, με μεγαλύτερους στόχους

Για σήμερα έχουμε ένα αφιέρωμα στην ομάδα που υποστηρίζω παθολογικά, την Τότεναμ, η οποία πραγματοποίησε εξαιρετικές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, και παρά τη φυγή του Μπέιλ, είναι φανερά ενισχυμένη.

Πάμε παρακάτω να την αναλύσουμε τη φετινή Τότεναμ.








Η Τότεναμ πραγματοποίησε τις εξής μεταγραφές:

Παουλίνιο - κεντρικό χαφ - 17 εκατ. λίρες
Νασέρ Τσαντλί - εξτρέμ - 7 εκατ. λίρες
Ρομπέρτο Σολδάδο - σέντερ φορ - 26 εκατ. λίρες
Ετιέν Καπουέ - αμυντικό χαφ - 9 εκατ. λίρες
Βλαντ Τσίριτσες - στόπερ - 8,5 εκατ. λίρες
Έρικ Λαμέλα - εξτρέμ - 25,7 εκατ. λίρες
Κρίστιαν Έρικσεν - επιθετικό χαφ - 11,5 εκατ. λίρες

Ενώ έφυγαν οι:

Γκάρεθ Μπέιλ - εξτρέμ - 85,3 εκατ. λίρες (101 εκατ. ευρώ)
Κλιντ Ντέμπσεϊ - επιθετικό χαφ - 5,8 εκατ. λίρες
Στίβεν Κόλκερ - στόπερ - 9,25 εκατ. λίρες
Γουίλιαμ Γκαλάς - στόπερ - ελεύθερος
Σκοτ Πάρκερ - αμυντικό χαφ - 3,5 εκατ. λίρες
Τομ Χαντλστόουν - αμυντικό χαφ - 5,25 εκατ. λίρες



Ο βασικός κορμός έμεινε. Στην άμυνα η μόνη αλλαγή ήταν η πώληση του Κόκερ και η αποδέσμευση του Γκαλάς, ενώ ήρθε ο Τσίριτσες. Παρέμειναν οι Βερτόνχεν, Γουόκερ, Ρόουζ (προορίζεται για βασικό αριστερό μπακ και βγάζει μάτια μέχρι στιγμής), αλλά και οι παλιοσιρές Καμπούλ, Νότον, Ντόουσον και ο φευγάτος Ασού Εκοτό. Η εξαιρετική 3άδα των γκολκίπερ παρέμεινε ίδια (Γιορίς-Φρίντελ-Γκόμες).

Στον άξονα είχαμε αλλαγές, καθώς αποχώρησαν οι χρόνια βασικοί Πάρκερ και Χαντλστόουν, αλλά ήρθαν οι πολύ ποιοτικοί Καπουέ και Παουλίνιο, για να πλαισιώσουν τον Ντεμπελέ και τον Σάντρο που παρέμειναν και αναμένεται να αποτελέσουν τις λύσεις πρώτης γραμμής, με τον νεαρό Κάρολ να έρχεται από πίσω. 

Στη θέση του επιτελικού μέσου έφυγε ο Κλιντ Ντέμπσεϊ, αλλά ήρθε ο παικταράς Κρίστιαν Έρικσεν, ενώ παρέμεινε ο πάντα φιλότιμος Σίγκουρντσόν και ο εξαιρετικά ταλαντούχος και φοβερός τεχνίτης Χόλτμπι.

Στα πλάγια τις επίθεσης, παρά την αποχώρηση του Μπέιλ, ήρθε ο παικταράς και MVP της περσινής Ρόμα, ο Λαμέλα, αλλά και ο ταχύτατος Τσαντλί από την Τβέντε, και έτσι η αριστερή πτέρυγα παρέμεινε πολύ δυνατή. Στα δεξιά έχουμε πλέον τον νεαρό πλην έτοιμο πλέον, τον παικταρά Ταουνσέντ να υπολογίζεται ως βασικός, τον Λένον από πίσω, αλλά και με τον Τσαντλί να παίζει με την ίδια άνεση και δεξιά.

Τέλος, στη γραμμή κρούσης, είχαμε την τρομερή προσθήκη του Σολδάδο, ενώ παρέμειναν οι Ντεφόε και Αντεμπαγιόρ για να του δίνουν ανάσες αναπληρώνοντας όποτε χρειαστεί το κενό του.



Ας δούμε μία μία τις μεταγραφές:

Παουλίνιο: Ο Βραζιλιάνος έβγαλε μάτια στο κύπελλο Συνομοσπονδιών, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια ήταν αναντικατάστατος στην εκπληκτική Κορίνθιανς. Πρόκειται για καθαρό 8άρι, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και με πολλά τρεξίματα.

Νασέρ Τσαντλί: Ο 24χρονος ήταν τα τελευταία 3 χρόνια το μεγάλο αστέρι της Τβέντε, έχοντας εξαιρετικές παρουσίες, και είναι και διεθνής με την εθνική Βελγίου.Είναι καθαρόαιμος εξτρέμ, που παίζει άνετα και στις 2 πλευρές, είναι ταχύτατος και τρομερός διεμβολιστής.

Ρομπέρτο Σολδάδο: Όλοι γνωρίζουμε τι εστί Σολδάδο. Από τους κορυφαίους φορ του πλανήτη, σκοράρει με κάθε τρόπο και είναι λιοντάρι μες στην περιοχή. Μόνος του κρατούσε τη Βαλένθια με τα γκολ του, αφού στα 3 του χρόνια ως νυχτερίδα είχε 81 γκολ! Μάλιστα, ήδη έχει σκοράρει 4 τεμάχια σε ισάριθμες εμφανίσεις με την Τότεναμ!

Ετιέν Καπουέ: Καθαρό 6άρι. Τρεχαντήρι, τρομερά πνευμόνια, κλείνει πολλές τρύπες, γίνεται 3ος στόπερ σε κατάσταση άμυνας, αλλά πρωοθεί και το παιχνίδι από τον άξονα. Με περίπου 200 συμμετοχές με την Τουλούζ, ο 25χρονος έχει και την απαραίτητη εμπειρία.

Βλαντ Τσίριτσες: Εξαιρετική μεταγραφή για τη θέση του στόπερ δίπλα στον Βερτόνχεν. Από τους κορυφαίους παίκτες της περσινής εξαιρετικής Στεάουα, ήρθε σε μία θέση που πονούσε η Τότεναμ, καθώς ο Ντόουσον καλός, χρυσός, αλλά μετριότητα. Ο Τσίριτσες παίζει στο κέντρο της άμυνας, μπορεί να παίξει άνετα δεξί μπακ, αφού για τη θέση του και το ύψος του είναι αρκετά γρήγορος.

Έρικ Λαμέλα: Ο καλύτερος ακραίος του περσινού Καμπιονάτο, έβγαλε μάτια με την Ρόμα, έχοντας μεγάλη διάρκεια στην απόδοσή του για όλη τη σεζόν. Ένας ταχύτατος εξτρέμ, φαντεζί παίκτης, ικανός και στη γραμμή αλλά και στο να συγκλίνει στον άξονα για να σουτάρει, έχει έφεση στο σκοράρισμα και μπορεί να παίξει και δίπλα ή πίσω από τον φορ, πέρα από τα αριστερά της επίθεσης. Εξαιρετική μεταγραφή.

Κρίστιαν Έρικσεν: Η κορυφαία από τις παραπάνω μεταγραφές ήρθε στο τέλος. Σε 3-4 χρόνια ο Δανός θα είναι το κορυφαίο 10άρι του πλανήτη. Βασικότατος στον Άγιαξ από τα 17 του (!!!), όντας προϊόν της φημισμένης ακαδημίας του Αίαντα. Απίστευτη τεχνική, μαέστρος, ελέγχει το παιχνίδι και πατάει περιοχή σκοράροντας συχνά. Ηγέτης και είναι έτοιμος να τροφοδοτήσει τον Σολδάδο με πολλές πολλές ασίστ.





Πώς θα χωρέσουν

Το παρακάτω σύστημα είναι το βασικό της Τότεναμ. Παραταγμένοι με το αγαπημένο σύστημα του Βίλας-Μπόας, το 4-2-3-1, με όλα τα αστέρια μέσα. Οι Καπουέ-Παουλίνιο προσφέρουν ένα ιδανικό δίδυμο κόφτη-δημιουργού στο κέντρο, οι Λαμέλα-Ταουνσέντ προσδίδουν ταχύτητα στα πλάγια, από τα πόδια του Έρικσεν στη θέση του 10αριού περνάει όλο το παιχνίδι και μπροστά ο Σολδάδο να σκοράρει.





Αυτός θα ήταν ο σχηματισμός αν δεν ερχόταν ο Έρικσεν (προς Θεού, εξαιρετική μεταγραφή και πολύ καλά έγινε), ενώ τώρα θα είναι αν θα θέλεις να τον ξεκουράσεις. Ποιοτικότατη 3άδα στο κέντρο με Καπουέ-Παουλίνιο-Ντεμπελέ, τα άκρα παραμένουν ίδια, αλλά σαφώς πιο πρωοθημένα και ο Σολδάδο μπροστά.





Ο παρακάτω σχηματισμός είναι για τα μικρά παιχνίδια που θα κάνεις το μεγάλο ροτέισον. Εκτός είναι οι Παουλίνιο, Έρικσεν, Σολδάδο. Ο Καπουέ αναλαμβάνει το ρόλο της σκούπας, ο Ντεμπελέ πιο μπροστά του σε ρόλο 8αρο10αριού, οι Ταουνσέντ-Τσαντλί στα άκρα για ταχύτητα, ενώ οι Λαμέλα-Ντεφόε θα συνεργάζονται μπροστά και θα αλλάζουν συνεχώς θέσεις.







Συμπέρασμα

Μπορεί να έχασε τον καλύτερό της παίκτη, τον Μπέιλ, αλλά με τα πάρα απολλά λεφτά που εισέπραξε, ενισχύθηκε ποιοτικότατα σε όλες τις γραμμές, και από πολλούς χαρακτηρίζεται η πρωταθλήτρια των μεταγραφών. Η ομάδα μου φέτος θεωρώ πως είναι έτοιμη για την 4άδα αλλά και για την κατάκτηση κάποιου τροπαίου (κύπελλο, λίγκ καπ, Γιουρόπα Λιγκ). Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται λίγος χρόνος για να δέσουν τα νέα αποκτήματα.

1 σχόλιο:

  1. πολυ καλες μεταγραφες , με παικτες που εχουν μελλον.

    φανερα ενισχυμενη η ομαδα , παρα την αποχωρηση του μπειλ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή