Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα

Ο Νεϊμάρ προκάλεσε ντόρο με τη μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα και ερωτηματικά για τον αν θα πιάσει. Μέχρι στιγμής, πάντως, τα έχει πάει περίφημα. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικότατα το τι έχει καταφέρει ως τώρα ο Βραζιλιάνος στην παρουσία του στους Μπλαουγκράνα

Επειδή την Μπαρτσελόνα την έχω παρακολουθήσει μόνο σε 2-3 ματς φέτος, για την κριτική των εμφανίσεων του Νεϊμάρ σχεδόν σε όλα τα ματς θα εμπιστευτώ τους δημοσιογράφους του goal.com και κάποια video στο youtube.






Μπαρτσελόνα-Λεβάντε 7-0 - 6: Έπαιξε τα πρώτα του 30 λεπτά ως παίκτης της Μπαρτσελόνα. Στην αρχή ήταν εμφανώς αγχωμένος, χάνοντας αρκετές φορές τη μπάλα, όμως σταδιακά βρήκε τα πατήματά του και βοήθησε την ομάδα. Ενθαρρυντικό ευρωπαϊκό ντεμπούτο.

Ατλέτικο-Μπαρτσελόνα 1-1 - 8: Μπήκε ως αλλαγή στο 59', και 7 λεπτά αργότερα σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μπάρτσα, που ήταν και αυτό που της έδωσε τον τίτλο του Σούπερ Καπ Ισπανίας. Αυτό αρκεί και με το παραπάνω.

Μάλαγα-Μπαρτσελόνα 0-1 - 7: Και σε αυτό το ματς πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Πήρε αρκετές πρωτοβουλίες, διέσπασε κάποιες φορές τη σκληρή άμυνα της Μάλαγα, και κέρδισε πολλά φάουλ για τη Μπαρτσελόνα, αφού οι αντίπαλοι τον.. είχαν βάλει στο μάτι.

Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο 0-0 - 7: Αυτό ήταν και το πρώτο του παιχνίδι ως βασικός με τη φανέλα των Καταλανών. Ο Νεϊμάρ έκανε αρκετά καλή εμφάνιση, συνεργάστηκε πολύ καλά με τους συμπαίκτες του σε ορισμένες περιπτώσεις και έκανε και κάποιες προσπάθειες για γκολ, δείχνοντας ότι σταδιακά βρίσκει τα πατήματά του.

Βαλένθια-Μπαρτσελόνα 2-3 - 7: Πολύ καλό παιχνίδι για τον Βραζιλιάνο. Ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Ζοάο Περέιρα, δεξί μπακ της Βαλένθια και προσωπικός του αντίπαλος. Έδωσε και μία ασίστ στον Μέσι.

Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη 3-2 - 8: Ήταν ο καλύτερος παίκτης της Μπαρτσελόνα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Έτρεξε, πίεσε ψηλά, βοήθησε στην άμυνα, έκανε κούρσες, μπούκες, τρίπλες, έκανε σουτ και έδωσε ασίστ στον Μέσι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι!

Μπαρτσελόνα-Άγιαξ 4-0 - 7: Πολύ καλό ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ για τον Βραζιλιάνο. Έκανε... πάρτι στην δεξιά πλευρά του Άγιαξ, ασταμάτητες κούρσες και έδωσε ασίστ για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι, αυτή τη φορά στον Πικέ!

Ράγιο Βαγιεκάνο-Μπαρτσελόνα 0-4: - 6: Καλή εμφάνιση, αθόρυβη δουλειά, είχε ένα σουτ που αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή και μία ασίστ στον Πέδρο.

Μπαρτσελόνα-Σοσιεδάδ 4-1 - 9: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Βραζιλιάνο, αφού έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Σοσιεδάδ με τις εμπνεύσεις του, σκόραρε το πρώτο του γκολ στο Ισπανικό πρωτάθλημα και έδωσε και μία ασίστ στον Μέσι!

Σέλτικ-Μπαρτσελόνα 0-1 - 5: Μέτριο παιχνίδι από τον Βραζιλιάνο. Δεν έκανε τις συνηθισμένες του κούρσες ούτε έδωσε βοήθειες στην άμυνα. Είχε δύο σουτ που εξουδετερώθηκαν από τον Φόρστερ, τον τερματοφύλακα της Σέλτικ, ενώ σε μία από τις λίγες κούρσες που έκανε οδήγησε τον αντίπαλο Μπράουν σε σκληρό φάουλ πάνω του, με αποτέλεσμα την αποβολή του (του Μπράουν).

Μπαρτσελόνα-Βαγιαδολίδ 4-1 - 9: Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα. Αναπλήρωσε εξαιρετικά το κενό του Μέσι, έκανε σπουδαία δουλειά μεσοεπιθετικά, ενώ σκόραρε και 1 γκολ. Τα κόλπα του έκαναν τους αντίπαλους αμυντικούς να βλέπουν εφιάλτες για πολλές μέρες.

Οσασούνα-Μπαρτσελόνα 0-0 - 7: Ο μόνος από όλη την ομάδα που προσπάθησε να πάρει πάνω του προσπάθειες μεσοεπιθετικά. Απελπιστικά μόνος, με αποτέλεσμα να μην σκοράρει και η Μπάρτσα να κάνει την πρώτη της γκέλα.

Μίλαν-Μπαρτσελόνα 1-1 - 4: Το χειρότερό του παιχνίδι. Δεν φάνηκε καθόλου, εκτός από 1 καλό σουτ στην εστία.

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ 2-1 - 8: Είχαμε κάνει άρθρο στο blog με την απόδοση όλων των παικτών στο clasico. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τι είχαμε γράψει για τον Νεϊμάρ.

Μπαρτσελόνα-Εσπανιόλ 1-0 - 7: Άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση, με πολλές κούρσες και τρίπλες, η οποία κορυφώθηκε με τη σπουδαία ασίστ στον Αλέξις Σάντσεζ για το νικητήριο γκολ.

Μπαρτσελόνα-Μίλαν 3-1 - 7: Ταλαιπώρησε πολύ τον Αμπάτε και γενικά την άμυνα της Ιταλικής ομάδας με τα κόλπα και την ταχύτητά του. Κέρδισε πολλά φάουλ και ένα πέναλτι και γενικά ήταν πολύ δραστήριος στον αγωνιστικό χώρο.

Μπέτις-Μπαρτσελόνα 1-4 - 7: Στην αρχή δυσκολεύτηκε να βρει χώρους, όμως σταδιακά πήρε τα πάνω του και πέτυχε και το γκολ που άνοιξε το σκορ

Μπαρτσελόνα-Γρανάδα 4-0 - 8: Ο καλύτερος παίκτης των μπλαουγκράνα και σ' αυτό το παιχνίδι. Άνοιξε χώρους για τους συμπαίκτες του, μοίρασε μπαλιές, δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις και είχε σπουδαία συμβολή στην ευρεία νίκη.

Άγιαξ-Μπαρτσελόνα 2-1 - 5: Αρκετά καλός στα πρώτα λεπτά, χάθηκε από ένα σημείο και μετά και ήταν εντελώς ακίνδυνος για την ολλανδική άμυνα.

Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 1-0 - 6: Προσπάθησε, αλλά η συνεχής επιτήρηση και τα σκληρά μαρκαρίσματα του Ιτουράσπε και του Ιραόλα τον οδήγησαν σε ανούσιες ενέργειες. Όσες φορές βρήκε χώρο, πήρε πρωτοβουλίες, χωρίς αντίκρισμα ωστόσο.

Μπαρτσελόνα-Σέλτικ 6-1 - 10: Η καλύτερή του εμφάνιση μέχρι τώρα. Πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα μπορούσε να είχε βάλει περισσότερα, καθώς έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Σκωτσέζικης ομάδας, ταλαιπωρώντας την αφάνταστα με την ταχύτητα και τις τρίπλες του. Βραζιλιάνικη μαγεία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο!

Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ 2-1 - 8: Για άλλη μία φορά ο κινητήριος μοχλός της Μπάρτσα μεσοεπιθετικά. Σκόραρε και τα 2 γκολ και έδωσε άλλους 3 βαθμούς στους μπλαουγκράνα.



Στατιστικά

Συμμετοχές: 22
Βασικός: 19
Αλλαγή: 3
Λεπτά: 1.707
Γκολ: 10
Ασίστ: 8
Μέση απόδοση: 7.10 ανά αγώνα
Πάσες: 86.25% ανά αγώνα
Σουτ: 3.8 ανά αγώνα



Συμπέρασμα


Σε αντίθεση με το ότι πίστευαν πολλοί, ο Νεϊμάρ έχει βοηθήσει πολύ τη Μπαρτσελόνα. Έχει αφομοιώσει το σύστημά της, βρίσκεται πολύ καλά με τους συμπαίκτες του στο γήπεδο, είναι ουσιαστικός και αναπληρώνει εξαιρετικά το κενό του τραυματία Μέσι, σε όσα ματς χρειάστηκε ως τώρα. Αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, ίσως να φτάσει και στο επίπεδο των Βραζιλιάνων που έγραψαν ιστορία με τη φανέλα των Καταλανών, όπως οι Ροναλντίνιο, Ρονάλντο, Ριβάλντο ή Ρομάριο!



Βίντεο






Πηγές




1 σχόλιο:

  1. καλος παικτης με πολυ ταλεντο , ολοι το ξερουμε αυτο. Πραγματικα φαινεται οτι η Μπαρτσελονα του ταιριαζει και μπορει να γινει καλυτερος ως μελος αυτης της ομαδας.

    Ενα πραγμα με ενοχλει ομως. Ο χαρακτηρας του... Οι θεατρινισμοι και οι βουτες που κανει συνεχεια δεν τον τιμουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή