Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2013

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (ή Μουντιάλ Συλλόγων) αντικατέστησε το 2005 το πρώην διηπειρωτικό, με τη διαφορά τους να είναι ότι στο πρώην συμμετείχαν μόνο Ευρωπαϊκές και Λατινοαμερικάνικες ομάδες, ενώ τώρα συμμετέχουν από όλες τις ηπείρους.

Παρακάτω θα διαβάσετε αναλυτικά τα πάντα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που φέτος λαμβάνει μέρος στο Μαρόκο, με τη Μπάγερν να δεσπόζει ανάμεσα στις ομάδες.






To πανόραμα

Πλέι οφ για προημιτελικά

11 Δεκ.: (1) Ράχα Καζαμπλάνκα-Όκλαντ Σίτι


Προημιτελικά

14 Δεκ.: (2) Γκουανγκζού Εβεργκράντε-Αλ Αχλί
14 Δεκ.: (3) Νικητής 1-Μοντερέι


Ημιτελικά

17 Δεκ.: (4) Νικητής 2-Μπάγερν
18 Δεκ.: (5) Νικητής 3-Ατλέτικο Μινέιρο


Για 5η θέση

18 Δεκ.: Χαμένος 2-Χαμένος 3


Μικρός τελικός

21 Δεκ.: Χαμένος 4-Χαμένος 5


Τελικός

21 Δεκ.: Νικητής 4-Νικητής 5






Οι ομάδες

Μπάγερν

Δε χρειάζεται να πούμε και πολλά για την πρωταθλήτρια Ευρώπης και την πιο φορμαρισμένη και θεαματική ομάδα του πλανήτη εδώ και 1,5 χρόνο. Παίζοντας απίστευτο ποδόσφαιρο τους καθηλώνει όλους, έχει κερδίσει τον υπέρτατο σεβασμό και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στη διοργάνωση.


Ατλέτικο Μινέιρο

Για 4η συνεχόμενη φορά Βραζιλιάνικη ομάδα κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες. Η Ατλέτικο Μινέιρο, με τον μεγάλο Ροναλντίνιο στο δυναμικό της, πήρε τη θέση της Κορίνθιανς πέρσι (που το κατέκτησε) και είναι κλασική Βραζιλιάνικη ομάδα, παίζοντας επιθετικά και ελεύθερα. Λογικά αυτή θα δούμε στον τελικό μαζί με Μπάγερν.


Αλ Αχλί

Η Αιγυπτιακή ομάδα θα εκπροσωπήσει για 5η φορά από καταβολής του θεσμού την Αφρική, αφού κατέκτησε για άλλη μια φορά το Αφρικανικό Τσάμπιονς Λιγκ. Έχοντας μόνο γηγενείς παίκτες στο ρόστερ της και τον πάγκο της, η βασίλισσα της Αφρικής είναι η μόνη ομάδα που ίσως μπει σφήνα σε μία από τις 2 παραπάνω.


Μοντερέι

Η μεξικανική ομάδα έχει μετατραπεί στην απόλυτη κυρίαρχο της Βόρειας Αμερικής, καθώς κατέκτησε το 3ο συνεχόμενο (αντίστοιχο) Τσάμπιονς Λιγκ και θα βρεθεί για 3η συνεχόμενη φορά στο ραντεβού! Στηρίζεται σε Λατινικό ταλέντο μεσοεπιθετικά και σε μεξικανικό μέταλλο στα μετόπισθεν, και μπορεί να κάνει την έκπληξη.


Γκουανγκζού Εβεργκράντε

Θα είναι η παρθενική συμμετοχή της κινέζικης ομάδας με τα μπόλικα χρήματα στη διοργάνωση. Κατέκτησε και το πρωτάθλημα Κίνας και το Τσάμπιονς Λιγκ της Ασίας την προηγούμενη σεζόν, έχει μόνο γηγενείς συν 3 λατίνους και 1 Κορεάτη, δεν αναμένεται να φτάσει πολύ ψηλά στη διοργάνωση λόγω του ότι υπάρχουν μεγαλύτερα ονόματα.


Όκλαντ Σίτι

Όπως και η Αλ Αχλί, έτσι για τους Αυστραλούς του Όκλαντ, αυτή θα είναι η 5η φορά που θα συμμετέχουν σε Μουντιάλ Συλλόγων (μοιράζονται με τους Αιγύπτιους την πρώτη θέση στη σχετική λίστα με τις συμμετοχές). Θα μπουν για πρώτη φορά στην 4άδα της διοργάνωσης, κάτι που δεν κατάφεραν στις 4 προηγούμενες που συμμετείχαν;


Ράχα Καζαμπλάνκα

Σε κάθε Μουντιάλ Συλλόγων την 7άδα των ομάδων που συμμετέχουν συμπληρώνει η πρωταθλήτρια της χώρας η οποία το φιλοξενεί. Έτσι, τη διοργανώτρια χώρα, το Μαρόκο, θα φιλοξενήσει η ομάδα από την πόλη με την πασίγνωστη παραλία, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Μαρόκου. Φυσικά δεν περιμένει κανείς να προχωρήσει και πολύ, αλλά και μόνο η συμμετοχή αυξάνει το εγχώριο και ενδοηπειρωτικό πρεστίζ της.






Οι 2 πόλεις

Agadir





Marrakesh








Τα 2 γήπεδα


Adrar Stadium (45.480)





Stade de Marrakech (45.240)









Η χρυσή βίβλος του Μουντιάλ Συλλόγων

(Έτος-Νικητής-φιναλίστ-3ος)

2000: Κορίνθιανς (Βρα) - Βάσκο ντα Γκάμα (Βρα) - Νεκάξα (Μεξ)
2005: Σάο Πάολο (Βρα) - Λίβερπουλ (Αγγ) - Σάπρισα (Κόστα Ρίκα)
2006: Ιντερνασιονάλ (Βρα) - Μπαρτσελόνα (Ισπ) - Αλ Αχλί (Αίγ)
2007: Μίλαν (Ιτα) - Μπόκα (Αργ) - Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς (Ιαπ)
2008: Μάντσεστερ Γιουν. (Αγγ) - Κίτο (Εκουαδόρ) - Γκάμπα Οζάκα (Ιαπ)
2009: Μπαρτσελόνα (Ισπ) - Εστουδιάντες (Αργ) - Ποχάνγκ Στίλερς (Ν. Κορέα)
2010: Ίντερ (Ιτα) - Μαζέμπε (Κονγκό) - Ίντερνασιονάλ (Βρα)
2011: Μπαρτσελόνα (Ισπ) - Σάντος (Βρα) - Αλ Σαντ (Κατάρ)
2012: Κορίνθιανς (Βρα) - Τσέλσι (Αγγ) - Μοντερέι (Μεξ)

1 σχόλιο:

  1. Ωραιο το αφιερωμα σου νικ...

    Θα ειναι εκπληξη αμα δεν το παρει Μπαγερν..παραδοσιακα οι κατοχοι του τσαμπιονς λιγκ το παιρνουν (εκτος απο την τσελσι περυσι......)

    Μαραουντερ3

    ΑπάντησηΔιαγραφή