Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Newcastle United - Chelsea FC 2-0 Πάρντιου vs Μουρίνιο σημειώσατε άσος

Η Νιουκάστλ κέρδισε την Τσέλσι το μεσημέρι του Σαββάτου με 2-0. Ο αγώνας ήταν μέτριος ως κακός στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν καλύτερος και το στοιχείο της τακτικής ήταν έντονο. Κυρίως από την πλευρά της Νιουκάστλ.

Η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι βγήκε στην Νιουκάστλ και έτσι το πλάνο του Πάρντιου δικαιώθηκε, ενώ από την άλλη ο Μουρίνιο δεν μπόρεσε να βρει το αντίδοτο στην διάρκεια του αγώνα . . .

Από την αρχή του αγώνα ήταν ξεκάθαρο ότι ο Πάρντιου έδωσε εντολή στους παίκτες του να πιέζουν στα 3/4 του γηπέδου. Για την ακρίβεια ασκούσε μεγάλη πίεση στα δύο αμυντικά χαφ της Τσέλσι (Ραμίρες - Λάμπαρντ) με σκοπό φυσικά να εμποδίσει την ανάκτηση μπάλας σε εκείνο το σημείο και κατ' επέκταση την ανάπτυξη της Τσέλσι.

Γενικότερα η Νιουκάστλ έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην αμυντική της λειτουργία. Πέρα ότι ο Πάρντιου κατάφερε να βραχυκυκλώσει τα αμυντικά χαφ της Τσέλσι (Ραμίρες - Λάμπαρντ) με αποτέλεσμα να κόψει την ανάπτυξη από κει και να οδηγήσει τους αμυντικούς της Τσέλσι σε βαθιές μπαλιές, ανάγκασε και τα ακραία μπακ των μπλε (Κόουλ - Ιβάνοβιτς) να περιορίσουν τις κούρσες τους. Ήταν κλεισμένοι από δύο και τρεις παίκτες της Νιουκάστλ.

Μόνο με μία στημένη φάση απείλησε η Τσέλσι στο 13ο λεπτό. Ήταν ο μόνος τρόπος άλλωστε. Η Τσέλσι, έπαιζε παράλληλο ποδόσφαιρο και επιχειρούσε βαθιές μπαλιές. Επίσης και συρτές μπαλιές 25-30 μέτρων. Όλες οι μπαλιές της όμως, κοβόταν από τους ασπρόμαυρους.

Έτσι, κύλησε λίγο πολύ το πρώτο ημίχρονο . . .

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι είχε την κατοχή. Παρόλα αυτά έκανε αρκετές λάθος μεταβιβάσεις. Οι παίκτες της Νιουκάστλ είχαν αλληλοκαλύψεις και έκοβαν τις μπαλιές των μπλε.

Η Νιουκάστλ από το 60ο λεπτό και μετά ήταν ιδιαίτερα επιθετική. Προφανώς αυτή ήταν η τακτική του Πάρντιου. Να κρατήσει την Τσέλσι μέχρι το 60-65 και στην συνέχεια να ψάξει τις φάσεις και το γκολ.Η Νιουκάστλ, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 60ο λεπτό με τον Σισόκο. Μία φάση που ήταν αποτέλεσμα της πολύ σκληρής πίεσης των παικτών της Νιουκάστλ στον παίκτη της Τσέλσι που αναμενόταν να υποδεχτεί την μπάλα. Η πίεση των ασπρόμαυρων ήταν μεγάλη (πάνω και μακριά από την μπάλα).

Και όλα αυτά οδήγησαν στο γκολ του Γκουφράν στο 68ο λεπτό . . .

Η Τσέλσι, δεν είχε συγκέντρωση... Ανεξήγητα κακή κυκλοφορία μπάλας και πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Επίσης, οι παίκτες της, είχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους. Γεγονός που βοηθούσε την πολυπρόσωπη άμυνα της Νιουκάστλ.
 

Η πίεση της Νιουκάστλ ήταν μεγάλη... Όμως έπρεπε ο Μουρίνιο να βρει έναν τρόπο να γυρίσει την κατάσταση αυτή. Η αλλαγή του Λάμπαρντ με τον Σίρλε έκανε την Τσέσλι φουλ επιθετική, όμως άφησε κενά πίσω. Κενά τα οποία έφεραν το δεύτερο γκολ της Νιουκάστλ με τον Ρεμί στο 89ο λεπτό.

 

Συμπέρασμα




Η Νιουκάστλ είχε πλάνο και το τήρησε. Πίεσε στα 3/4 του γηπέδου την Τσέλσι, βραχυκύκλωσε τα αμυντικά της χαφ και με πολλές βοήθειες στην άμυνα, κράτησε την Τσέλσι μακριά από την περιοχή.

Η Τσέλσι και ο Μουρίνιο δεν μπόρεσαν αν βρουν την λύση. Ή αλλιώς, φάνηκε ότι δεν μπορούσαν να την βρουν. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που η Τσέλσι σε εκτός έδρας δύσκολα ματς (Τότενα, Έβερτον, Μαν Γιουν, Νιουκάστλ) η Τσέλσι δεν έχει νίκη.

Υπομονή θέλει. Το είχε πει και ο Μουρίνιο όταν πήγε το καλοκαίρι. Μπορεί φέτος να ήταν ευκαιρία για τον τίτλο λόγω της αστάθειας των ομάδων του Μάντσεστερ ή λόγω των όχι υψηλών βλέψεων για τίτλο των ομάδων του Λίβερπουλ ή ακόμα και της Τότεναμ που δεν είναι πολύ καλύτερη της Τσέλσι παρόλα αυτά και η Τσέλσι δεν είναι και πολύ καλύτερη από αυτές...

Χρόνος και δουλειά . . .

1 σχόλιο:

  1. ειδα μονο πρωτο ημιχρονο , λιγα πραγματα απο την τσελσι εκτος απο το δοκαρι.

    η Νιουκαστλ εχει πολυ καλη ομαδα και μπραβο της που πηρε μια σπουδαια νικη. Η Αρσεναλ ειναι μεν στο +5 , αλλα το πρωταθλημα εχει ακομα πολυ δρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή