Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Αφιέρωμα στον Loic Remy

Ο Λοϊκ Ρεμί με δικό του γκολ καθάρισε τη σπουδαία νίκη της Νιούκαστλ επί της Τσέλσι, της οποίας ανάλυση μπορείτε να δείτε εδώ, κάνοντας το τελικό 2-0 για λογαριασμό των καρακαξών. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την πορεία του έως τώρα.






Η πορεία του

Ο Λοϊκ Ρεμί γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 1987 στο Λυών της Γαλλίας. Από ηλικία 12 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Λυών, με την οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2006, σε ηλικία 19 ετών. Έκατσε 2 χρόνια στη Λυών, έχοντας 15 συμμετοχές, ενώ για ένα διάστημα πήγε δανεικός στη Λανς (12 συμμ., 4 γκολ).


Λόγω του συνωστισμού στην επίθεση της Λυών ήταν δεδομένο ότι δε θα βρει θέση, και έτσι μεταγράφηκε το 2008 στη Νις. Με τη φανέλα της Νις κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στο γαλλικό πρωτάθλημα, αφού είχε 2 γεμάτες και παραγωγικές χρονιές, με 74 συμμετοχές και 28 γκολ.


Η μεταγραφή που τον απογείωσε ήταν αυτή στη Μαρσέιγ το 2010. Φόρεσε τη φανέλα των Μασσαλών για 2,5 σεζόν. ήταν καθοριστικός με 17 γκολ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος την πρώτη του σεζόν (2010-2011), σκόραρε συνολικά 39 φορές σε 95 παιχνίδια με τη φανέλα της Μαρσέιγ, και έγινε εκ των πολύ αγαπητών της εξέδρας.


Τον Ιανουάριο του 2013 ήρθε η ώρα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Αγγλία. Η ΚΠΡ των πολλών λεφτών, ήταν λόγω τεράστιας έλλειψης χημείας της ομάδας και κακού κλίματος, στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Ρεμί έκανε ότι μπορούσε, με 6 γκολ σε 14 παιχνίδια, ωστόσο δεν κατάφερε να σώσει την παρτίδα.


Πλέον, η μεταγραφή του στη Νιούκαστλ το καλοκαίρι του 'χει δώσει ώθηση, μετράει ήδη 6 γκολ σε 8 αγώνες (!) και ευελπιστεί να συνεχίσει έτσι, αφού είναι μόλις 26 χρονών, έχει όλο το μέλλον μπροστά του και θέλει να καθιερωθεί και στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα.





Στην εθνική

O Ρεμί ήταν βασικό μέλος των εθνικών U20 και U21, ενώ η πρώτη του κλήση στην ανδρική ομάδα ήρθε τον Μάρτιο του 2008. Το ντεμπούτο του το πραγματοποίησε στις 2 Ιουνίου του 2008 απέναντι στη Νιγηρία. Το πρώτο του γκολ το σκόραρε στις 9 Οκτωβρίου του 2010, απέναντι στη Ρουμανία για τα προκριματικά του Euro 2012. Συνολικά με το εθνόσημο μετράει 20 συμμετοχές και 4 γκολ.







Τρόπος παιχνιδιού

Ο Λοϊκ Ρεμί είναι κλασικός επιθετικός. Έχει πολύ καλό τελείωμα, είναι δυνατός στον αέρα και δυνατό πόδι εντός περιοχής. Κινείται συνεχώς, απασχολεί τους αντίπαλους αμυντικούς και έχει μεγάλη επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, πράγμα που τον κάνει σημείο αναφοράς για όποιον αντίπαλο πρόκειται να αντιμετωπίσει. Επειδή έχει και την ταχύτητα, μπορεί περιστασιακά να παίξει και στις πτέρυγες.



Επιτεύγματα

Λυών: 2 πρωταθλήματα, 1 σούπερ καπ
Μαρσέιγ: 1 λιγκ καπ, 1 σούπερ καπ



Βίντεο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου