Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Η κλήρωση της Premier League (2013-2014)

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Premier League. Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα του πλανήτη θα ξεκινήσει στις 17 Αυγούστου 2013. Περίπου σε δύο μήνες δηλαδή.

Μέχρι τότε οι ομάδες, θα προσπαθήσουν να καλύψουν τα κενά τους και γενικότερα να ενισχυθούν όσο περισσότερο μπορούν.

Από εδώ θα δούμε τα κυριότερα σημεία της κλήρωσης για την Premier League . . .

Πρώτα απ' όλα να δούμε τα ζευγάρια της πρώτης αγωνιστικής:


Τσέλσι - Χαλ
Γουέστ Μπρομ - Σαουθάμπτον
Γουέστ Χαμ - Κάρντιφ
Άρσεναλ - Άστον Βίλλα
Σουόνσι - Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ
Μάντσεστερ Σίτι - Νιουκάστλ
Σάντερλαντ - Φούλαμ
Νόριτς - Έβερτον
Κρίσταλ Πάλλας - Τότεναμ
Λίβερπουλ - Στόουκ

Αξιοσημείωτο της σημερινής κλήρωσης αποδείχτηκε το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ θα δώσει τις πρώτες πέντε αγωνιστικές, τρία παιχνίδια με ανταγωνίστριες ομάδες. Στις 24-2-2013 εντός έδρας με Τσέλσι (2η αγωνιστική), στις 31-8-2013 εκτός έδρας με Λίβερπουλ (3η αγωνιστική), στις 21-9-2013 εκτός έδρας με την Μάντσεστερ Σίτι (5η αγωνιστική).

Επίσης, αρκετά νωρίς (την 3η αγωνιστική, στις 31-8-2013) θα διεξαχθεί το απόλυτο Λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα σε Άρσεναλ και Τότεναμ, με γηπεδούχους τους "κανονιέρηδες".

Για την Άρσεναλ, ο Μάρτιος του 2014 θα είναι ο μήνας των ντέρμπι, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Τότεναμ - Τσέλσι εκτός έδρας και την Μάντσεστερ Σίτι εντός έδρας για τρεις απανωτές αγωνιστικές.

Για την Λίβερπουλ, η εορταστική περίοδος (τέλη Δεκεμβρίου) θα είναι "φωτιά" με τους "κόκκινους" να αντιμετωπίζουν την Μάντσεστερ Σίτι την Boxing Day (26/12) και την Τσέλσι δύο μέρες μετά (28/12). Εκτός έδρας και τα δύο ματς.

Ιδιαίτερα δύσκολη αρχή (βάση κλήρωσης) έχει να αντιμετωπίσει η Άστον Βίλα. Οι "χωριάτες" θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στην αρχή του πρωταθλήματος κατά σειρά τις Άρσεναλ (εκτός), Λίβερπουλ (εντός), Τσέλσι (εκτός).

Σε γενικές γραμμές αυτές είναι λίγο ή πολύ οι ιδιαιτερότητες της κλήρωσης για την Premier League της σαιζόν 2013-2014 . . .

Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 11-5-2014. Περιμένουμε πως και πως να έρθει η στιγμή που το ομορφότερο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του κόσμου θα ξεκινήσει και πάλι . . .

2 σχόλια:

  1. ξεκίνημα με ντέρμπι η PL...
    πραγματικά το καλύτερο πρωτάθλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο νωρις πολλα ντερμπι. Ολοι καρφωμενοι στις οθονες μας! Συμφωνω οτι ειναι το νο.1 πρωταθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή