Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Manchester United 2012 - 2013 Season Review (Vds)

Από δω και στο εξής, εφόσον τα πρωταθλήματα τελείωσαν και το στοιχηματικό ενδιαφέρον είναι χαμηλό (ο Nick θα ασχολείται με τα Σκανδιναβικά) θα κάνουμε μία σειρά αναρτήσεων, για ορισμένες ομάδες από διάφορες χώρες, σχετικές με το πως πήγαν στην χρονιά που πέρασε.

Φυσικά, μπορείτε και σεις να γράφετε στα σχόλια την άποψη σας και να συμπληρώνετε στοιχεία. Η αρχή θα γίνει με την Man United, την πρωταθλήτρια Αγγλίας . . .

Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο ουσιαστικοί - συνοπτικοί μπορούμε για να μην κουράζουμε. Πριν λίγο καιρό ο Nick ετοίμασε ένα "άρθρο" - αναφορά για τους άξονες των επιτυχιών της Man United. Επίσης, πάλι ο Nick την περασμένη εβδομάδα ετοίμασε μία ανάρτηση για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.



Premier League




Η αγωνιστική περίοδος 2012-2013 δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί πετυχημένη αλλά και ιδιαίτερη για την Man United. Πετυχημένη γιατί στέφθηκε Πρωταθλήτρια Αγγλίας με άνεση και ιδιαίτερη γιατί ήταν η τελευταία χρονιά του Σερ Άλεξ στον πάγκο της ομάδας.

Η Man United είχε την μεγαλύτερη σταθερότητα αλλά και τα καλύτερα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου μέσα στην σεζόν και κατάφερε με ευκολία να στεφθεί πρωταθλήτρια. Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε ότι στις πρώτες δέκα αγωνιστικές είχε οκτώ νίκες και μόλις δύο ήττες. Μάλιστα, η μία από τις δύο ήττες ήταν στις 29-9-2012 εντός έδρας από την Τότεναμ και έσπασε μία παράδοση από το 1986

Την πρώτη της ισοπαλία στην Premier League την έφερε την 18η αγωνιστική στις 23-12-2012 στην Ουαλία με την Σουόνσι. Μέχρι τότε μετρούσε δεκατέσσερις νίκες και μόλις τρεις ήττες. Η Man United, έκλεισε τον πρώτο γύρο με δεκαπέντε νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες. Ο δεύτερος γύρος για την Man United έκλεισε με συνολικό απολογισμό δεκατρείς νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Σημαντικό ρόλο στην άνετη κατάκτηση του πρωταθλήματος έπαιξε το σερί των 10 νικών που έκανε στις αρχές του δεύτερου γύρου. Μόνο μία ισοπαλία με την Τότεναμ εκτός έδρας της έκοψε το σερί. Ξεκίνησε με 3/3 τον δεύτερο γύρο, έφερε ισοπαλία με την Τότεναμ και μετά έκανε το 7/7. Αυτό, λοιπόν το διάστημα ήταν άκρως καθοριστικό για την κατάκτηση του τίτλου.


Το παιχνίδι της ομάδας



Ότι κι αν γράψουμε, ότι κι αν πούμε θα είναι λίγο. Καταρχήν, η προσθήκη του Ρόμπιν Φαν Πέρσι βοήθησε την ομάδα να εξελιχθεί σε μία επιθετική μηχανή. Το δίδυμο Φαν Πέρσι - Ρούνεϊ ήταν το καλύτερο της Αγγλίας και ο ένας πλαισίωσε τον άλλον άψογα.

Τα υπόλοιπα λίγο ή πολύ είναι γνωστά. Μια ομάδα με απίστευτους αυτοματισμούς, μία ομάδα που όποτε θέλει μπορεί να ρίξει και να ανεβάσει τον ρυθμό του αγώνα. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις στημένες φάσεις. Να αναφέρω ότι τα διπλά σε Man City και Aston Vila τα έβγαλε στο τέλος των αγώνων με στημένες φάσεις.

Οι παίκτες της ποτέ δεν μένουν στατικοί. Με το που θα δώσουν την μπάλα, ΠΑΝΤΑ θα κάνουν κίνηση (είτε κάθετη, είτε διαγώνια), θα κινηθούν στην πλάτη των αντίπαλων αμυντικών, οι ακραίοι θα ψάξουν τους συμπαίκτες τους στο δεύτερο δοκάρι. Επίσης, η ομάδα παίρνει και μεγάλες βοήθειες από τα ακραία μπακ, επιθετικά.

Αδύναμο σημείο ; ; ; Μερικά κομμάτια της αμυντικής λειτουργίας... Είναι λογικό. Μία ομάδα που επιλέγει να παίξει κατακτητικό ποδόσφαιρο φυσικό είναι να αφήσει και κάποια κενά πίσω, όσο κι αν έχει δουλέψει τις αλληλοκαλύψεις.

Δείτε τα στιγμιότυπα από μερικά φετινά παιχνίδια της Man United... To 2-3 στο Vila Park, το 4-2 εντός με την Στόουκ, το 3-1 εντός έδρας με την Σάντερλαντ και το εκτός έδρας 1-1 με την Τότεναμ . . .


FA CUP




Στο Κύπελλο, απέκλεισε στον 3ο γύρο (στις αρχές του χρόνου) την Γουεστ Χαμ, φέρνοντας ισοπαλία εκτός έδρας στις καθυστερήσεις και κερδίζοντας την, εντός έδρας με 1-0. Στους 32 απέκλεισε την Φούλαμ με 4-1 εντός έδρας. Στους 16 την Ρέντινγκ με 2-1 πάλι εντός έδρας και στα προημιτελικά αποκλείστηκε από την Τσέλσι. Στις 10 Μαρτίου έφερε 2-2 εντός έδρας (με την Τσέλσι) και την 1η Απριλίου έχασε στο Λονδίνο με 1-0.


Champions League



Εδώ, κληρώθηκε σε έναν σχετικά βατό όμιλο για τα δεδομένα της και πέρασε με άνεση ως πρώτη. Αντιμετώπισε τις εξής ομάδες: Γαλατά, Σπόρτινγκ Μπράγκα και CFR Κλούζ. Πέρασε με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες ως πρώτη από τον όγδοο όμιλο.

Στην φάση των 16 και ενώ πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση στην Μαδρίτη, κόντρα στην Ρεάλ αξίζοντας την νίκη (1-1 έφερε) και ενώ επίσης άνοιξε το σκορ στην Αγγλία, τελικά έμεινε εκτός αφού οι Μαδριλένοι γύρισαν το ματς σε 1-2. "Γρίφο" ακόμα αποτελεί η απόφαση του Τούρκου διαιτητή να αφήσει με 10 την Man United...

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα και για την Premier League ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι με 26 γκολ. Πλέον, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην μετά Σερ Άλεξ εποχή . . .

3 σχόλια:

  1. Ομαδαρα φετος, πολυ δικαια πρωταθλητρια, αγωνιστικα ηταν ενα λεβελ πανω απο ολους τους αλλους. Του χρονου δεν πιστευω πως θα υπαρξουν αλλαγες, παρα την αλλαγη προπονητη. Ειμαι σιγουρος πως ο Μογιες θα πετυχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σιγουρα φετος ηταν ενα επιπεδο παραπανω, στο συνολο του πρωταθληματος...
    γ αυτο αλλωστε καταφερε να παρει και το πρωταθλημα και με διαφορα αρκετων βαθμων.

    τωρα για την κοκκινη που λες στο τσουλου, ηταν δικαια, αφου μπορει να μην ειναι η προθεση του παικτη να χτυπησει τον αρμπελοα αλλα οπως και να εχει κλοτσια στο στηθος πρεπει να τιμωρηται με κοκκινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σιγουρα φετος ηταν ενα επιπεδο παραπανω, στο συνολο του πρωταθληματος...
    γ αυτο αλλωστε καταφερε να παρει και το πρωταθλημα και με διαφορα αρκετων βαθμων.

    τωρα για την κοκκινη που λες στο τσουλου, ηταν δικαια, αφου μπορει να μην ειναι η προθεση του παικτη να χτυπησει τον αρμπελοα αλλα οπως και να εχει κλοτσια στο στηθος πρεπει να τιμωρηται με κοκκινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή