Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Όχι άλλο (μεταγραφικό) κάρβουνο !

Κάθε μέρα, όσοι ασχολούνται καθημερινά με τα αθλητικά γεγονότα, διαβάζουν και ακούνε άπειρα μεταγραφικά σενάρια, τα οποία πολλές φορές ξεπερνούν και την... επιστημονική φαντασία.

Πραγματικός βομβαρδισμός λοιπόν, από κάθε είδους πληροφορίες, για παίκτες που δεν υπολογίζονται, για μεταγραφές , για τρελά ποσά που θα δαπανηθούν.

Πραγματικά  έχω φτάσει σε σημείο να επισκέπτομαι αθλητικές ιστοσελίδες αντί να διαβάζω ανέκδοτα! Γράφονται πράγματα που μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν. Μερικοί μπορούν να πουν ότι και οι δημοσιογράφοι πρέπει να κάνουν την δουλειά τους, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά στο σενάριο που έχει μια βάση (πχ ο  Τόρες μπορεί όντως να αποχωρήσει από την Τσέλσι) από ένα σενάριο το οποίο...είδε στον ύπνο του ο δημοσιογράφος Χ (πχ Ροναλντίνιο για Γιουνάιτεντ, ναι το διάβασα και αυτό!).

Θα αναφερθώ και σε μερικά παραδείγματα...

Ως οπαδός της Τσέλσι, μου αρέσει να ενημερώνομαι καθημερινά για ότι συμβαίνει στην ομάδα. Διαβάζω λοιπόν εδώ και καιρό : ο Μουρίνιο θα πουλήσει τον Νταβίντ Λουίζ, δεν έχει μέλλον στην ομάδα, η Μπαρτσελόνα θα κινηθεί για να τον αποκτήσει κλπ...Και όλα αυτά πριν ακόμα αποφασίσει η Ρεάλ ότι θα αλλάξει προπονητή!



Στη συνέχεια οι... δημοσιογραφάρες από Ισπανία, προχώρησαν ακόμα παραπέρα! Πριν μια εβδομάδα περίπου, ακούγεται το εξής τρελό : Η Μπαρτσελόνα θα αγοράσει πακέτο Λουίζ και Ιβάνοβιτς από Τσέλσι για 40 εκατομμύρια. Πως να μην γελάει κανείς? Ο Λουίζ μόνος του αξίζει τόσα.... Θα αφήσει η Τσέλσι  2 βασικούς της παίκτες να αποχωρήσουν για ένα τέτοιο (ευτελές) ποσό?Ποιο πολλές πιθανότητες έχει να πάρει η Δόξα Δράμας το Τσάμπιονς Λίγκ παρά να γίνει αυτό!



Διάβασα και το δημοσίευμα που αποτέλεσε αφορμή για να γράψω το άρθρο. Λέει ότι ο Μουρίνιο βάζει πωλητήριο σε Τόρες (άντε αυτό να το δεχθώ) και στον Μάτα(!!!!!). Ο λόγος : θέλει να μαζέψει λεφτά για μεταγραφές! Τώρα δεν ξέρω ποιο από τα 2 είναι το τραγικότερο...
Το ότι θέλει να πουλήσει ένα παίκτη που είναι από τους καλύτερους στην θέση του και προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να τον φέρει πέρσι στην Ρεάλ?Η ότι έχει ανάγκη λεφτά? Μήπως φαλίρισε ο Αμπράμοβιτς και δεν το ξέρουμε?

 Ένα ακόμα έλεγε αυτό που ακούμε κάθε χρόνο : ο Ρονάλντο επιστρέφει στην Γιουνάιτεντ. Νομίζω πάλιωσε και αυτό το ανέκδοτο. Να μην αναφερθώ σε άλλα που λέγανε ότι η Άρσεναλ συμφώνησε με Κασίγιας...

Πρόσφατα μάλιστα που ξεπετάχτηκε και η Μονακό , όλοι (και καλά) κλείνουν εκεί. Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρω αυτούς που άκουσα εγώ : Φαν Πέρσι , Αζάρ , Μπέιλ , Ράμος.... και το πάρτι καλά κρατεί!

Σενάρια που θα ζήλευε και ο Τσάκας !

Για να ολοκληρώσω, δεν είμαι κατά των αθλητικών δημοσιογράφων. Είναι ωραίο άλλωστε να ενημερώνεσαι για ότι συμβαίνει στην ομάδα σου και γενικά στο ποδόσφαιρο  (να έχουμε και κάτι να διαβάζουμε στις παραλίες το καλοκαιράκι). Υπάρχει όμως  μια γραμμή μεταξύ της αλήθειας και της επιστημονικής φαντασίας.Η δεύτερη μάλιστα καταντά εκνευριστική  από ένα σημείο και πέρα...

Διαχωρίζουμε λοιπόν τα δημοσιεύματα που έχουν βάση, από αυτά που γράφονται μόνο και μόνο για να τυπωθεί ένα εξώφυλλο εφημερίδας  και να τρέξουμε εμείς να το αγοράσουμε , ανακαλύπτοντας αργότερα ότι πρόκειται περί... αστείου.

4 σχόλια:

  1. ετσι ακριβως φιλε μ.........Αν και αυτο δεν θα σταματησει ποτε......το μονο που πρεπει να κανουμε ειναι να περιμενουμε ανακοινωσεις απο τις ομαδες........θυμηθηκα και κατι παρομοιο τωρα.....οταν επαιζε ο ντιογκο στον ολυμπιακο λεγανε οτι η τσελση τν εκλεισε με 35 εκκατομυρια!!!!!!!!!χαχχαχαχαχα λιγο ακυρο αλλα ενα παραδειγμα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το οτι δεν θα σταματησουν ειναι βεβαιο!
    Βεβαια πολλα δημοσιευματα διαρεουν και απο τους μανατζερ των παικτων για να ανεβει η τιμη τους και να εξασφαλισουν υψηλοτερα συμβολαια....

    Αυτο που λες για τον Ντιογκο το θυμαμαι,ειχα διαβασει οτι μπορει να παει Τσελσι και γελουσα....Ποσο δεν θυμαμαι ποσα ελεγε,αλλα αν οντως γραφανε 35 εκατ,τοτε τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ/ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΤΣΕΛΣΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΣΕΛΣΙ?????? ΑΝ ΝΑΙ...ΔΩΣΕ ΕΝΑ ΛΙΝΚ(ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΕΣΤΩ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ)

    ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οχι ολοι φιλε....
    παρολα αυτα αν ενδιαφερεσε μπορεις να μπεις εδω :
    https://www.facebook.com/groups/ChelseaHellenicSupportersClub/

    ΑπάντησηΔιαγραφή