Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Σχολιασμός των μέχρι τώρα μεταγραφών στην Ευρώπη Part 1

Καλησπέρα σε όλους. Αυτή τη βδομάδα θα αφήσουμε κατά μέρος τα αφιερώματα και θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με την μεταγραφική επικαιρότητα στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, σχολιάζοντας τις κινήσεις των μεγάλων ομάδων. Ξεκινάμε σήμερα με την Πρέμιερ Λιγκ.







Τσέλσι

Ρανταμέλ Φαλκάο: Τον τελευταίο 1,5 χρόνο λόγω του πολύ σοβαρού τραυματισμού του δεν είναι σε καμία περίπτωση ο Φαλκάο που θαύμασε ο πλανήτης με τη φανέλα της Πόρτο και της Ατλέτικο. Αποκτήθηκε από την Τσέλσι για να μοιραστεί τη θέση του φορ με τον Ντιέγκο Κόστα (κάποτε ο Κόστα ήταν ο αναπληρωματικός του, στην Ατλέτικο...) και ευελπιστούμε όλοι για το καλό του ποδοσφαίρου να ξαναβρεί τον εαυτό του όσο είναι καιρός και να μην έχουμε νέα περίπτωση Φερνάντο Τόρες.

Ασμίρ Μπέγκοβιτς: Μετά τη φυγή του Τσεχ, ο Μουρίνιο έκρινε ότι έπρεπε να υπάρχει ξανά ένας τερματοφύλακας πίσω από τον Κουρτουά που να προσδίδει ανταγωνισμό και ο Βέλγος να ξέρει ανά πάσα στιγμή ότι αν κάνει κοιλιά η απόδοσή του θα φάει πάγκο. Ο Μπέγκοβιτς προέρχεται από 5 εξαιρετικές χρονιές με τη Στόουκ, όντας ένας εκ των κορυφαίων στη θέση του στην Πρέμιερ Λιγκ και θα μπορούσε να παίξει βασικός στις περισσότερες ομάδες του πλανήτη! Πραγματικά πολυτέλεια να έχεις στον πάγκο σου τέτοιο παίκτη, ακόμα και αν λέγεσαι Τσέλσι.

Νέιθαν: Με το που αποκτήθηκε δόθηκε, όπως αναμενόταν, δανεικός στη Φίτεσε. Είναι ένας πολλά υποσχόμενος μεσοεπιθετικός Βραζιλιάνος και περιμένουν πολλά από αυτόν στην Τσέλσι στο μέλλον.

Κένεντι: Κι άλλος Βραζιλιάνος-επένδυση για το μέλλον, πολυδιάστατος επιθετικός που είναι βασικός από τα 17 του στη Φλουμινένσε και είναι ένα από τα μεγαλύτερα U19 ταλέντα της Βραζιλίας.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μέμφις Ντεπάι: Να αναφέρω καταρχήν ότι η Γιουνάιτεντ είναι κατά τη γνώμη μου μέχρι στιγμής η πρωταθλήτρια των μεταγραφών στην Ευρώπη. Όσο για τον Ολλανδό εξτρέμ-επιθετικό, είχε κλείσει αρκετούς μήνες πριν. Πρόκειται για έναν παικταρά, ταχύτατο, διεισδυτικό με εξαιρετικά πόδια που είχε πολύ καλή παρουσία και στο Μουντιάλ 2014 και πέρσι με τη φανέλα της Αϊντχόφεν είχε 28 γκολ και 8 ασίστ σε 40 συμμετοχές! Σίγουρα προορίζεται για βασικός, είτε σαν φορ δίπλα στον Ρούνεϊ είτε σαν εξτρέμ.

Ματέο Νταρμιάν: Εδώ και αρκετά χρόνια είχε πρόβλημα η Γιουνάιτεντ στη θέση του δεξιού μπακ, καθώς μετά την αποχώρηση του Νέβιλ αγωνίστηκαν παίκτες ασταθέστατοι και ανεπαρκείς όπως ο Ράφαελ ή παίκτες που δεν ήταν εκεί καν η φυσική τους θέση όπως ο Βαλέντσια. Έτσι, πριν λίγες εβδομάδες οι κόκκινοι διάβολοι κινήθηκαν πολύ έξυπνα και απέκτησαν το βασικό δεξί μπακ της εθνικής Ιταλίας, που προέρχεται από μία γεμάτη και καταπληκτική 4ετία με τη φανέλα της Τορίνο.

Μπάστιαν Σβαϊνστάινγκερ: Υποστολή σημαίας είχαμε στο Μόναχο, αφού έπειτα από 13 χρόνια, 500 συμμετοχές και 22 τίτλους, ο εκπληκτικός Γερμανός κεντρικός χαφ που τα τελευταία χρόνια μπορεί να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς όμως παραμένει world class (το απέδειξε και στο περασμένο Μουντιάλ), αποχώρησε από τη Μπάγερν μέσα σε δικαιολογημένες αντιδράσεις και παροξυσμό από τη μεριά τους οπαδούς, πήρε μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ και σίγουρα θα προσδώσει εμπειρία και ποιότητα που σίγουρα έλειπαν από το κέντρο της Γιουνάιτεντ, τουλάχιστον σε τέτοιο επίπεδο.

Μόργκαν Σνάιντερλιν: Τα τελευταία 2 χρόνια το ίδιο σκηνικό: Ήταν μία ομάδα που είχε ανάγκη κεντρικό χαφ; Πρώτος υποψήφιος: ο Σνάιντερλιν της Σαουθάμπτον! Ο πληρέστατος αμυντικός χαφ, που είναι καθοριστικός για το παιχνίδι της ομάδας του και κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, κατέληξε στη Γιουνάιτεντ και καλείται να δικαιολογήσει τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του μετά την εξαιρετική παρουσία του στη Σαουθάμπτον αυτά τα 7 χρόνια.

Σέρχιο Ρομέρο: Ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής Αργεντινής από το Μουντιάλ του 2010 και έπειτα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ. Παρότι ποτέ του δεν αποτέλεσε κορυφαίου επιπέδου τέρμα, είναι δουλευταράς και όσο περνούν τα χρόνια βελτιώνεται όλο και περισσότερο. Δεν ξέρουμε ακόμα αν αποκτήθηκε για βασικός (δε νομίζω να είναι επαρκής για τέτοιο επίπεδο) ή για back up του Ντε Χέα (αν τελικά ο Ισπανός μείνει στη Γιουνάιτεντ), μετά και την αποχώρηση του Βίκτορ Βαλντές.

Μάντσεστερ Σίτι

Ραχίμ Στέρλινγκ: Εξαιρετική κίνηση από τη Σίτι εάν δούμε μόνο το όνομα. Το ποσό που δαπανήθηκε ήταν υπερβολικό, αλλά μπορεί στο μακροπρόθεσμο μέλλον να κάνει και με το παραπάνω απόσβεση. Ο Άγγλος εξτρέμ μπορεί να είναι πλέον persona non grata στο Λίβερπουλ λόγω συμπεριφοράς, αλλά δεν πάυει ωστόσο να είναι ένας πολύ μεγάλος παικταράς, που μπορεί με μία ενέργειά του να αλλάξει το παιχνίδι, και επιτέλους η Σίτι απέκτησε έναν εξτρέμ τοπ κλας. Μαζί με Σίλβα και Αγουέρο μπροστά αναμένεται να πάρει τα πάνω του ξανά.

Φαμπιάν Ντελφ: Αφού πέρασε από χίλια κύματα η μεταγραφή του, ο Άγγλος χαφ έκανε το άλμα στην καριέρα του. Πρόκειται για έναν παίκτη που πάντα τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι, και μπορεί να κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, θα βοηθήσει στο rotation του Πελεγκρίνι στον άξονα.

Λίβερπουλ

Κριστιάν Μπεντέκε: Πληρώθηκε λίγο παραπάνω η μεταγραφή του, ωστόσο πρόκειται για έναν εξαιρετικό σέντερ φορ περιοχής που αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό της Λίβερπουλ, με εμπειρία από Πρέμιερ Λιγκ και συνέπεια στο σκοράρισμα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει η ομάδα να αλλάξει λίγο τον τρόπο παιχνιδιού της και να είναι σταθεροί και ομαδικοί οι παικταράδες από πίσω του (Φιρμίνο, Κουτίνιο, κλπ.). Για να δούμε: Νέος Σουάρεζ/Τόρες η Κάρολ/Μπαλοτέλι;

Ρομπέρτο Φιρμίνο: Πολύ καλή κίνηση από τη Λίβερπουλ. Το μόνο στοίχημα είναι να προσαρμοστεί στην Πρέμιερ Λιγκ, και αν γίνει αυτό θα κάνει παπάδες. Ξέρει πολλά κιλά μπάλα, έχει οξυδέρκεια και τακτική αντίληψη στο παιχνίδι του και μπορεί να παίξει σε παραπάνω από μία θέσεις.

Ναθανιέλ Κλάιν: Ο άνθρωπος που ήθελε η μισή Πρέμιερ για τη θέση του δεξιού μπακ. Εξαιρετικός αμυντικά, αρκετά καλός και επιθετικά με καλό δεξί πόδι, σταθερός στην απόδοσή του, μαζί με τον Μορένο αναμένεται να καλύψουν τις θέσεις των μπακ για πολλά χρόνια.

Τζέιμς Μίλνερ: Ο αγαπημένος παίκτης του προπονητή. Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις του κέντρου με την ίδια ευκολία, κάνει πολύ αθόρυβη δουλειά, τρέχοντας ασταμάτητα, δίνοντας πάντα τη σίγουρη πάσα και έχοντας πάντα το μυαλό του και ανασταλτικά. Είναι και πολύ έμπειρος καθώς μετράει πάνω από 10 χρόνια παρουσίας στην Πρέμιερ Λιγκ, με σπουδαιότερα την 5ετία στη Σίτι, ενώ είναι και διεθνής με την Αγγλία.

Ντάνι Ινγκς: Τις τελευταίες 2 σεζόν έβγαλε μάτια με τη φανέλα της Μπέρνλι, όμως είναι ερωτηματικό αν ο Άγγλος σέντερ φορ-δεύτερος επιθετικός μπορεί να έχει και την ίδια επιτυχία στη Λίβερπουλ. Προφανώς αποκτήθηκε για βάθος στον πάγκο στη γραμμή κρούσης και απο 'κει και πέρα ο,τι ήθελε προκύψει.

Άνταμ Μπογκντάν: Αποκτήθηκε για μπακ απ του Μινιολέ κάτω από τα δοκάρια. Δεν έχω άποψη για τον παίκτη.

Τζο Γκόμεζ: Ένα hot prospect στην αμυντική γραμμή, που μπορεί να μάθει από τους πιο έμπειρους στη θέση του και αναμένεται να πάρει και αυτός τις ευκαιρίες του.

Άρσεναλ

Πετρ Τσεχ: Καταπληκτική κίνηση από την Άρσεναλ που μετά από τα χρόνια του Λέμαν έχει ξανά τερματοφύλακα παγκόσμιας κλάσης. Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, όμως ο Τσεχ παραμένει ένας εκ των κορυφαίων του πλανήτη και μπορεί να κάνει τη διαφορά έστω και κάτω από τα δοκάρια. Είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του παζλ που έλειπαν από την Άρσεναλ (γιατί όσο και αν Οσπίνα και Σέζνι είναι καλοί, και οι 2 μαζί δεν κάνουν έναν Τσεχ!).

Τότεναμ

Τόμπι Αλντερβάιρελντ: Απλά ο ιδανικός παρτενέρ του Βερτόνχεν στα σέντερ μπακ της Τότεναμ. Δίδυμο στον Άγιαξ παλαιότερα, δίδυμο και στην εθνική Βελγίου, γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους, ενώ ο Αλντερβάιρελντ προέρχεται από μία μαγική σεζόν με τη φανέλα της Σαουθάμπτον.

Κίεραν Τριπιέρ: Τον ήθελαν πολλές ομάδες όμως η Τότεναμ απέσπασε την υπογραφή του. Δεξί μπακ με επιθετικές αρετές, αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια της περσινής Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Μπέρνλι, με την οποία παρότι μόλις 24 μέτρησε σχεδόν 200 συμμετοχές! Καλή κίνηση με μέλλον, θα μοιραστεί τη θέση με τον, ποιοτικό μεν, ασταθή δε, Γουόκερ.

Κέβιν Βίμερ: Βασικός από πολύ μικρή ηλικία στην Κολωνία, ο διεθνής Αυστριακός σέντερ μπακ αποκτήθηκε από την Τότεναμ ως επένδυση στο μέλλον και αλλαγή πίσω από τους 2 Βέλγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου