Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Στα μπαράζ για την Βραζιλία

Η Εθνική κέρδισε 2-0 το Λίχτενσταϊν παρόλα αυτά η νίκη των Βόσνιων επί των Λιθουανών της στέρησε την απευθείας συμμετοχή της στο μουντιάλ της Βραζιλίας.

Οπότε τα μπαράζ του Νοεμβρίου θα κρίνουν ή όχι την συμμετοχή μας. Η Εθνική στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της (τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο δηλαδή) ήταν άκρως ουσιαστική και τυχερή σε κάποιες περιπτώσεις.

Το μόνο που κρατάει είναι η ουσία των νικών και τίποτα άλλο . . .

Γιατί η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα παιχνίδια της Εθνικής δεν μπορεί να τα δει κάποιος και να ευχαριστηθεί ποδόσφαιρο. Τα περισσότερα από αυτά είναι βαρετά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι αγώνες με την Σλοβακία (την Παρασκευή και χθες με το Λίχτενσταϊν). Μόνο στον εντός έδρας αγώνα με την Λετονία απέδωσε καλά η Εθνική..

Παρόλα αυτά αυτό που μετρά είναι το τελικό αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι αυτό πιστεύουν (μεταξύ τους και εγώ). Να όμως που η Εθνική είχε τα αποτελέσματα όμως δεν είχε την ουσία. Και ποια ήταν η ουσία ; ; ; Η απευθείας πρόκριση στο μουντιάλ της Βραζιλίας. Πέρα από αυτό όπως ξέρουμε κριτήριο της ισοβαθμίας είναι τα γκολ που πετυχαίνουν οι ομάδες. Και σ' αυτό τον τομέα οι Βόσνιοι μας άφησαν πολύ πίσω.

Έτσι πως εξελίχτηκε ο όμιλος, η απευθείας πρόκριση χάθηκε στα δύο ματς με τους Βόσνιους. Εκείνα τα δύο ματς ήταν "όλα τα λεφτά" για την απευθείας πρόκριση. Η αλήθεια είναι ότι οι Βόσνιοι δίκαια παίρνουν την απευθείας πρόκριση.

Η Εθνική, έδειξε προβλήματα σε πολλούς τομείς. Στο επιθετικό κομμάτι έδειξε σε πολλές περιπτώσεις προβλήματα ανάπτυξης. Στον άξονα (στο κέντρο δηλαδή) φάνηκε ότι ο Μανιάτης είναι το πιο "βαρύ χαρτί" αλλά χρειάζεται και βοήθειες. Με λίγα λόγια στον άξονα δεν υπάρχει ο παίκτης που θα κουβαλήσει την μπάλα, θα βγάλει κάθετες και διαγώνιες μπαλιές και θα ανεβάσει ένα επίπεδο την ομάδα.

Ακόμα και στην αμυντική γραμμή παρατηρήθηκαν γκέλες σε ατομικό επίπεδο (στα ματς του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου). Γκέλες τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκαν αντίπαλοι όπως το Λίχτενσταϊν ή η Σλοβακία και η Λετονία αλλά σίγουρα θα εκμεταλλευτούν κάποιοι αντίπαλοι στα μπαράζ που θα είναι πολύ πιο ποιοτικοί. Όπως για παράδειγμα η Γαλλία ή η Σουηδία. Όμως ακόμα και η Ρουμανία και η Ισλανδία (που εύχονται όλοι να κληρωθούμε με μία από αυτές) δεν θα είναι εύκολες υποθέσεις.

Συμπερασματικά η Εθνική δεν δείχνει φρεσκάδα τελευταία. Είναι αποτελεσματική, είναι ουσιαστική, είναι και τυχερή όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα σταματήσουν αυτά. Οι δύο αγώνες στα μπαράζ του Νοεμβρίου θα είναι πάρα πολύ δύσκολοι. Οι παίκτες σίγουρα θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους όμως θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτό για να πάρουν την πρόκριση. Τουλάχιστον αν έχουν την εικόνα των δύο τελευταίων αγώνων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου