Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η μάχη του τίτλου στην Premier League

Στο σημερινό άρθρο θα ασχοληθούμε με την «μάχη» του πρωταθλήματος στην Αγγλική Premier League. Όπως, όλα δείχνουν Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και Μάντσεστερ Σίτυ, θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον και φέτος. Η διαφορά τους, είναι στους πέντε βαθμούς (56 βαθμούς έχει η Μαν Γιουν και 51 η Μαν Σίτυ). Να τονίσουμε, ότι απομένουν ακόμα δεκαπέντε αγωνιστικές για την λήξη του Πρωταθλήματος…


Καταρχήν, να σημειώσουμε ότι η Μαν Γιουν στις εναπομείναντες 15 αγωνιστικές, έχει 8 αγώνες εντός έδρας και 7 εκτός. Από την άλλη, η Μαν Σίτυ, έχει 7 αγώνες εντός έδρας και 8 εκτός. Αυτή η διαφορά του ενός αγώνα εντός/εκτός, που παρατηρούμαι όλοι μας, είναι το ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ παιχνίδι…

Ασφαλώς, ένα ακόμη πλεονέκτημα της Μαν Γιουν είναι η νίκη που σημείωσε κόντρα στην μεγάλη της αντίπαλο, μέσα στο Etihad Stadium. Μέσα στην έδρα της Μαν Σίτυ, δηλαδή. Τέτοιου είδους αγώνες, είναι «εξάποντοι» και η ήττα είναι καταστροφική. Κυρίως, αν είναι εντός έδρας.

Στις αρχές Απριλίου η Μαν Γιουν, θα φιλοξενήσει την Μαν Σίτυ στο Old Trafford. Αυτό, αποτελεί ένα πλεονέκτημα για την Μαν Γιουν. Δηλαδή, να έχει το αβαντάζ της έδρας στην σημαντική αναμέτρηση με τους συμπολίτες ανταγωνιστές της.


Αν θυμηθούμε, την περυσινή περίοδο θα καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι το αβαντάζ της έδρας σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Τρείς, αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν 2011-2012 και η Μαν Σίτυ, υποδεχόταν στο Etihad Stadium την Μαν Γιουν. Τελικό αποτέλεσμα 1-0 (από κεφαλιά του Κομπανί). Εκείνο το παιχνίδι, αποτέλεσε το εφαλτήριο της Μαν Σίτυ για την κατάκτηση του τίτλου.


Αν προσπαθήσουμε να αλιεύσουμε ένα πλεονέκτημα της Μαν Σίτυ, θα καταλήγαμε στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Στα τελευταία 4 ματς, η Μαν Σίτυ έχει περισσότερο βατό πρόγραμμα απ’ ότι η Μαν Γιουν (φυσικά στη Αγγλία, όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους).

Η Μαν Σίτυ, λοιπόν, τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές υποδέχεται στο
Etihad τις Γουέστ Χαμ και Νόριτς και εκτός θα αντιμετωπίσει τις Σουόνσι και Ρέντινγκ. Η Μαν Γιουν, θα υποδεχτεί στο Old Trafford τις Τσέλσι και Σουόνσι και εκτός θα αντιμετωπίσει τις Άρσεναλ και Γουέστ Μπρομ.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι η Μαν Γιουν θα δώσει δύο πολύ μεγάλα ματς (με Άρσεναλ και Τσέλσι) τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές.


ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Το ζητούμενο για την Μαν Σίτυ, είναι η επόμενη πεντάδα αγώνων
. Θα είναι καθοριστική για τον στόχο της υπεράσπισης του τίτλου. Στις επόμενες 5 αγωνιστικές, λοιπόν, η Μαν Σίτυ έχει αρκετά ζόρικο πρόγραμμα. Έχει εκτός έδρας τις: ΚΠΡ – Σαουθάμπντον – Άστον Βίλα (τρείς ομάδες που μάχονται σκληρά για την αποφυγή του υποβιβασμού) και υποδέχεται τις Λίβερπουλ και Τσέλσι (δύο ομάδες πάντα φιλόδοξες και επικίνδυνες).


Στην ίδια πεντάδα αγώνων, η Μαν Γιουν έχει περισσότερο βατό πρόγραμμα. Εντός έδρας θα αντιμετωπίσει τις: Σαουθάμπντον – Έβερτον – Νόριτς. Και εκτός έδρας τις Φούλαμ και ΚΠΡ. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Εάν, η διαφορά των δύο ομάδων μετά τις πέντε αγωνιστικές που ακολουθούν ΑΝΕΒΕΙ, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν για την Μαν Σίτυ. Και μέσα σ’ αυτό, αν λάβουμε υπόψη μας ότι το μεταξύ τους ματς του 2ου γύρου θα διεξαχθεί στο Old Trafford, τότε η κατάσταση για την Μαν Σίτυ δυσκολεύει ακόμη πιο πολύ. Θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτό.

Αντίθετα, εάν η Μαν Σίτι «βγάλει» τις επόμενες πέντε αγωνιστικές, διατηρώντας την διαφορά της από την Μαν Γιουν στους πέντε βαθμούς ή ακόμη καλύτερα μειώνοντάς την, θα έχει την δυνατότητα να ελπίζει τόσο σε δική της νίκη στο Old Trafford στο μεταξύ τους ντέρμπι, όσο και στις τελευταίες αγωνιστικές που η Μαν Γιουν θα δώσει δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια όπως είπαμε παραπάνω (με Τσέλσι και Άρσεναλ). 

Αρκεί, βέβαια η Μαν Σίτυ να αποφεύγει τις γκέλες. Πράγμα δύσκολο σε ένα τέτοιο Πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση, το έργο της Μαν Σίτυ δεν θα είανι καθόλου εύκολο . . .

4 σχόλια:

  1. Ευκολα η δυσκολα η Μαν Γιουν. Ωραιο το αρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή την στιγμή το φαβορί είναι η Μαν Γιουν. Δείχνει να έχει διάρκεια και να βρίσκει λύσεις πάντα...

      Σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, πάτως, ποτέ μην λες ποτέ.. Πόσο μάλλον όταν η διαφορά είναι στους 5 μόλις βαθμούς, υπάρχουν 15 ακομα αγωνιστικές και ΕΚΡΕΜΜΕΙ το μεταξύ τους ντέρμπι..

      Επίσης, κάτι που ξέχασα να γράψω... Η Μαν Γιουν, θα έχει και Ευρώπη (θα δούμε μέχρι που θα φτάσει. Πάντως δύο ματς θα τα δώσει). Η Μαν Σίτυ, δεν έχει. Βάλε και το FA CUP...

      Διαγραφή
  2. Αυτό που θα περίμενε κανείς μετά την κατάκτηση του περυσινού πρωταθλήματος από την City είναι να παρουσιάσει ένα ακόμη πιο ομοιογενές σύνολο. Πολλές μεταγραφές δεν έγιναν, παρά μόνο κάποιες βελτιώσεις στο υπάρχον ρόστερ βλ. Javi Garcia, Nastasic etc, όλοι οι παίκτες έμειναν, ενώ έμεινε και ο προπονητής. Παρόλα αυτά δεν ξέρω αν την ευθύνη έχει ο Mancini, πάντως η ομάδα φαίνεται κατώτερη των περιστάσεων. Σημαντικά παιχνίδια στα οποία έκαιγε η μπάλα, δεν κατάφεραν να τα κερδίσουν, οπότε έμειναν και εκτός Ευρώπης αλλά και έμειναν και 5 βαθμούς πίσω από τη μισητή Utd. Να φύγει τουλάχιστον και αυτό το τσ... ο Μπαλοτέλι μήπως και ησυχάσουν τα αποδυτήρια...

    Από την άλλη το μυστικό της Utd είναι η παλιά δοκιμασμένη συνταγή. Καθαρά ομάδα προπονητή με πολύ μικρές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, με έναν Φαν Πέρσι που έχει προσαρμοστεί πλήρως (που ειδικά στο Λονδίνο δεν το πίστευαν με τίποτα) που κάνει πραγματικά "παπάδες". Παρόλα αυτά δε λείπουν τα προβλήματα και επικεντρώνονται στην άμυνα. Δεν πάρθηκε κάποιος μεγάλος στόπερ, οπότε η ομάδα συχνά αναγκάζεται να παίζει με κάποιους Έβανς, Σμόλιγκ κλπ που ναι μεν είναι καλοί παίκτες, όχι όμως για την Utd που θέλουν οι οπαδοί τους. Επιπρόσθετα, βγήκε και το πρόβλημα τώρα με τον τερματοφύλακα, (Homesick), οπότε πρέπει να γίνει άμεσα μεταγραφή.

    Δεδομένου ότι πέφτει και το γνωστό σπρώξιμο από τη διαιτησία (Ολυμπιακός της Αγγλίας), οπότε και εγώ πιστεύω ότι δύσκολα ή εύκολα η Utd θα το σηκώσει φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Φαν Πέρσι, πραγματικά "χρυσάφι". Από τις καλύτερες μεταγραφες.

      Έχει πλεονέκτημα η Μαν Γιουν για τον τιτλο τώρα. Και ενα συν, ότι εχει εντος την Σιτυ. Παντως, η Σίτυ έχει τις ελπίδες της. Δεν είναι και πολύ μεγάλη η διαφορά των 5 βαθμων. Αρκεί να βα βρει τον περυσινο εαυτο της και να εχει και τυχη. Πράγμα δύσκολο, πάντως..

      Διαγραφή